Το όμορφο, λοιπόν παραμύθι της Ζιρόνα, που πέρυσι φυτοζωούσε στη Segunda Division ενώ φέτος βρίσκεται 3η, πίσω μόνο από τις Ρεάλ και Μπαρτσελόνα, κι αφού ηγήθηκε επί πολλές αγωνιστικές της Liga, κινδυνεύει με απότομο και κυρίως, άδοξο τέλος.

 Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει ο Κούζμιν, που μιλώντας στο ουκρανικό μέσο Sportarena αποκάλυψε σωρεία παρατυπιών και παρανομιών της Ζιρόνα στη μεταγραφή του 26χρονου, Αρτέμ Ντόβμπικ από τη Ντιέπρο-1 έναντι 8εκ. ευρώ. Που ήταν και το μεγαλύτερο ποσό που δαπανήθηκε ποτέ στην Ιστορία των Καταλανών, οι οποίοι ελέγχονται κατά το 47% από το City Football Group του Αμπού Ντάμπι, του ιδίου που, μεταξύ άλλων ηγείται και της Μάντσεστερ Σίτι, κατά το 16% από τον Περ Γκουαρντιόλα, αδελφό του διασημότερου Πεπ, και κατά το 37% από άλλους μετόχους.

 Σύμφωνα με τον Ουκρανό δικηγόρο, τα 8εκ. ευρώ δεν κατατέθηκαν σε ουκρανικούς, τραπεζικούς λογαριασμούς, αλλά σε μία ουκρανική εταιρία με έδρα την Εσθονία, γεγονός που απαγορεύεται αφού δεν καταβλήθηκε, στην Ουκρανία ο ανάλογος φόρος και που ταυτόχρονα παραβιάζει την αρχή του αθλητικού δικαίου.

 Αντίθετα, για την El Mundo Deportivo το θέμα που ξεσήκωσε ο Κούζμιν δεν φαίνεται να είναι τόσο σοβαρό και η νομική υπηρεσία της Ζιρόνα θα βρει τον τρόπο να δικαιολογήσει την κατάθεση στην Εσθονία επικαλούμενη το εμπάργκο λόγω του πολέμου με τη Ρωσία. Την τελευταία λέξη, βέβαια θα έχει αποκλειστικά και μόνο η Uefa.