Αποθέωση, που την αξίζει, γνωρίζει στα τελευταία παιχνίδια τού Ολυμπιακού ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, καθώς σύσσωμος ο Τύπος στην Ελλάδα αναγνωρίζει την ευεργετική παρουσία τού Ισπανού τεχνικού στο Λιμάνι!

Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι οι Πειραιώτες είναι, ξανά, σούπερ ανταγωνιστικοί και αποτελούν φόβητρο για κάθε αντίπαλο. Ούτε οι προκρίσεις στην Ευρώπη που έχουν φέρει την ομάδα στους 4 τού Conference League ή ο πρωταθλητισμός με συνέπεια, αν και την βρήκε μακριά από την κορυφή ο Μεντιλίμπαρ.

Κάτι ακόμα που πιστώνεται στον Ισπανό προπονητή και ήταν το στοιχείο που έφερε τη νίκη στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, δηλαδή το γεγονός ότι έχει ενεργοποιήσει/δώσει κίνητρο και στους παίκτες που δεν είναι βασικοί! Γιατί έπαιξε με 8/11 διαφορετικούς ποδοσφαιριστές σε σχέση με τη ρεβάνς της Κωνσταντινούπολης, κι αυτό ήταν το μυστικό τής νίκης στη συμπρωτεύουσα: Δεν θα σχολιάσουμε ότι με τόσο εκτεταμένο ροτέισον, που ήταν απαραίτητο, θα έτρωγε κράξιμο αν δεν κέρδιζε. Αλλά θα πούμε ότι αυτό το ροτέισον ήταν επιβεβλημένο. Και εξηγούμαστε:

α) Ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε γεμάτος δύναμη και ενέργεια, που δεν θα τις είχε αν έπαιζε με την ίδια 11άδα λίγες μέρες μετά. Με αποτέλεσμα να πιάσει από τον λαιμό τον ΠΑΟΚ.

β) Δεν φτάνει μόνο η δύναμη και η ενέργεια, καθώς χρειαζόταν ο Μεντιλίμπαρ να έχει ενεργοποιημένους/έτοιμους στο 100% παίκτες που δεν έχουν μεγάλο χρόνο συμμετοχής. Τους αναπληρωματικούς δηλαδή. Και σε αυτό πήρε άριστα 10 ο Ισπανός.

Παρόλα αυτά, υπάρχει ένα μικρό παράθυρο για να παρατηρήσουμε κάτι ακόμα σε σχέση με την παρουσία του 63χρονου κόουτς στο Λιμάνι: Έχει αλλάξει αγωνιστικά την ομάδα, παίρνει αποτελέσματα, προκρίσεις και είναι "μέσα" στη μάχη του πρωταθλήματος, έχει ενεργοποιημένο το μεγαλύτερο μέρος του ρόστερ, αλλά υπάρχουν και παίκτες που δεν βλέπουν 11άδα ούτε με το κυάλι! Κι αυτό κάτι δείχνει για το μέλλον τους στο Λιμάνι! 

Για παράδειγμα ο Ανδρέας Ντόη, που ναι μεν τον έβαλε στο παιχνίδι με τη Φενέρ, στην Κωνσταντινούπολη, αλλά αυτό έγινε εντελώς εξ ανάγκης και μετά από δύο μήνες απουσίας (είχε ξαναπαίξει στις 15 Φεβρουαρίου με τη Φερεντσβάρος). Δύσκολη η κατάσταση για τον Ντόη στην ομάδα, αυτή είναι η αλήθεια.

Ίσως να έχει μικρή σημασία, αλλά κάτι δείχνει κι αυτό: Ο νεαρός τερματοφύλακας Παπαδούδης (20 ετών), που στο Λιμάνι θεωρούν ότι είναι μεγάλο πρότζεκτ, είναι ο μοναδικός από τους ποδοσφαιριστές που είναι δηλωμένοι στο ρόστερ της πρώτης ομάδας και δεν έχουν πάρει χρόνο συμμετοχής με τον Μεντιλίμπαρ στην άκρη του πάγκου. Όλοι οι υπόλοιποι, λίγο ή πολύ, έχουν παίξει. Μπορεί να είναι τυχαίο για το μέλλον του στην πρώτη ομάδα; Λογικά πάει για δανεισμό για να πάρει χρόνο.

Και ο Ρούμπεν Βέζο δεν έχει βρει χρόνο συμμετοχής με τον Μεντιλίμπαρ στην άκρη τού πάγκου, αν και έχει συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2026. Δύσκολα θα συνεχίσει. Μια από τα ίδια και με τον Φραν Ναβάρο που μπορεί να βρήκε θέση στο αρχικό σχήμα εναντίον του ΠΑΟΚ, αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει κίνηση για την παραμονή του. Τα ίδια ισχύουν και για τον Ζοάο Καρβάλιο, όπως φυσικά και για τον Τζοβάνε Καμπράλ.


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Χαμός στη φυσούνα του ΣΕΦ με Μπαρτζώκα και Σάδα - Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ!