Facebook Pixel Ο Παναθηναϊκός πήρ βαθμό από τη Λαμία, 1-1 με γκολ στο 85’
| 2017-10-21 22:27:00

Πολύ... Πανάθα για να πεθάνει - Έφυγε με βαθμό από τη Λαμία ο σακατεμένος Παναθηναϊκός

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
Πολύ... Πανάθα για να πεθάνει - Έφυγε με βαθμό από τη Λαμία ο σακατεμένος Παναθηναϊκός

Οι Πράσινοι νίκησαν απουσίες και... γκαντεμιά και λυτρώθηκαν με γκολ του Μολίνς στο 85 (1-1)'!

Ο Παναθηναϊκός πραγαμτοποίησε συνολικά κακή εμφάνιση, αλλά κατάφερε να...κλέψει τον βαθμό της ισοπαλίας στην έδρα της Λαμίας φέρνοντας 1-1.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε το παιχνίδι νωθρά, έχοντας μεν την κατοχή της μπάλας, η οποία όμως ήταν «φλύαρη», αφού οι Πράσινοι δεν μπορούσαν να πατήσουν στην αντίπαλη περιοχή. Ο Παναθηναϊκός είχε μόνο… υποψίες ευκαιριών με Μολίνς (κεφαλιά στο 20’) και Κουρμπέλη (αδύναμο σουτ στο 25’). Από την πλευρά της, η Λαμία ήταν άψογα στημένη μην αφήνοντας χώρους στους αντιπάλους, ενώ προσπαθούσε να χτυπήσει με ταχύτητα στην αντεπίθεση. Οι Λαμιώτες στάθηκαν τυχεροί και πήραν το προβάδισμα με αυτογκόλ του Χουλτ στο 37’ σε μια φάση διαρκείας, με την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα με… μπιλιάρδο.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός βελτιώθηκε κι έγινε πιο κινητικός με την είσοδο του Μουνιέ και του Καμπέσας, όμως το πρόβλημα που είχε στην τελική πάσα παρέμεινε άλυτο. Οι Πράσινοι προσπάθησαν να πιέσουν και τελικά λυτρώθηκαν στο 85’, με τον Μολίνς να νικά τον Παπαδόπουλο από κάθετη πάσα του Βιγιαφάνιες, τη μοναδική φορά που ο Παναθηναϊκός πάτησε με καλή ανάπτυξη στην αντίπαλη περιοχή. Μάλιστα, ο σκόρερ είχε και δοκάρι στο 92’!

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ: Μέσα στη γενικότερη κακή απόδοση του Παναθηναϊκού, ο Γκιγιέρμο Μολίνς φαινόταν να είναι ο μοναδικός που πάλευε. Πράγματι, ο Σουηδός δικαιώθηκε για τη μαχητικότητά του πετυχαίνοντας το γκολ της ισοφάρισης στο 85’ με ωραίο πλασέ σε τετ α τετ με τον Παπαδόπουλο, ενώ στο 92’ λίγο έλειψε να γυρίσει το παιχνίδι μόνος του, αφού είχε δοκάρι!

ΓΙΝΑΜΕ... ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Για την Λαμία ο Μπάμπης Τεννές ξεκίνησε σε σύστημα 4-2-3-1 τον Παπαδόπουλο κάτω από τα δοκάρια, τους Αναστασιάδη και Κουκόλη στο κέντρο της άμυνας, τον Ασίγκμπα στο δεξί άκρο και τον Παντελιάδη στο αριστερό. Στην μεσαία γραμμή βρίσκονταν οι Μπλάζιτς και Όμο, με τους Ακόστα (αριστερά), Πίτι («δεκάρι») και Βασιλαντωνόπουλο (δεξιά) να παρατάσσονται σε τριάδα πίσω από τον μοναδικό προωθημένο, Βάντερσον.

Ο Τεννές έκανε… ματ στον Ουζουνίδη. Η ομάδα του ήταν καλά διαβασμένη κι έκλεινε τους χώρους κρατώντας με σχετική ευκολία το μηδέν, μέχρι να την… πατήσει στο 85’. Στο δεύτερο μέρος αντικατέστησε έξυπνα τον Ασίγκμπα, που είχε πολλά προβλήματα στην αντιμετώπιση του Μουνιέ, με τον Κουτρομάνο.

Για τον Παναθηναϊκό ο Μαρίνος Ουζουνίδης εφάρμοσε επίσης 4-2-3-1, με τον Βλαχοδήμο στην εστία, τους Κουλιμπαλί, Κουτρουμπή, Κολοβέτσιο, Χουλτ στην άμυνα από δεξιά στα αριστερά. Ρέις και Κουρμπέλης ήταν οι δύο αμυντικοί χαφ, ο Χίλιεμαρκ  επιτελικός μέσος, οι Βιγιαφάνιες και Λουντ δεξιά και αριστερά στη μεσαία γραμμή και ο Μολίνς ο μοναδικός επιθετικός.

Με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους ο Ουζουνίδης πέρασε στο ματς τον Μουνιέ αντί του Ρέις. Τον έβαλε αριστερά μεταφέροντας τον Λουντ στον άξονα και αλλάζοντας το σύστημα σε 4-1-4-1. Στο 63’ έβαλε τον Καμπέσας αντί του Λουντ τον πέρασε στα άκρα κι έφερε τον Βιγιαφάνιες κεντρικά. Οι αλλαγές έδωσαν κάποια πνοή στην ομάδα του, αλλά δεν άλλαξαν δραστικά την εικόνα της. Στο 71’ έβαλε τον νεαρό επιθετικό, Πίσπα, στη θέση του Κολοβέτσιου, τον τοποθέτησε στο πλευρό του Μολίνς στην επίθεση παίζοντας 4-4-2 και γυρνώντας τον Κουρμπέλη σε θέση στόπερ.

Λαμία (Μπάμπης Τεννές): Παπαδόπουλος, Παντελιάδης, Αναστασιάδης, Κουκόλης, Ασίγκμπα (61’ Κουτρομάνος), Όμο, Μπλάζιτς, Πίτι (66’ Καραγιάννης), Ακόστα, Βάντερσον (87’ Ντακόλ), Βασιλαντωνόπουλος

Παναθηναϊκός (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Κουτρουμπής, Κολοβέτσιος (71’ Πίσπας), Χουλτ, Ρέις (46’ Μουνιέ), Κουρμπέλης, Βιγιαφάνιες, Χίλιεμαρκ, Λουντ (63’ Καμπέσας), Μολίνς

Η ΦΑΣΗ: Το αυτογκόλ του Χουλτ στο 37’ που έκρινε το ματς ήταν ο… ορισμός της τύχης για τη Λαμία και της γκαντεμιάς για τον Παναθηναϊκό. Από διαγώνιο σουτ του Βασιλαντωνόπουλου, ο Χουλτ απομάκρυνε πάνω στη γραμμή με το κεφάλι, αλλά έστειλε την μπάλα πάνω στον Κουλιμπαλί, με αποτέλεσμα αυτή να πάρει πορεία προς τα δίχτυα. Ο Χουλτ προσπάθησε να απομακρύνει πεσμένος, αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν να τη σπρώξει στο τέρμα της ομάδας του.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ: Ο διαιτητής Ζαχαριάδης είχε μια καλή διαιτησία χωρίς προβλήματα και δεν έχασε τον έλεγχο του αγώνα, παρά τα αρκετά δυναμικά μαρκαρίσματα, μη διστάζοντας να βγάλει αρκετές κάρτες.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ: Ο Παναθηναϊκός έδειξε χαρακτήρα βρήκε ακόμα μια φορά τον τρόπο να πάρει κάτι από το παιχνίδι, παρά την μετριότατη εμφάνιση που πραγματοποίησε.

ΞΕΚΑΘΑΡΑ... Η Λαμία έδειξε ξανά ότι είναι ιδιαίτερα δυσκολοκατάβλητος αντίπαλος, ειδικά στην έδρα της, και πλήρωσε μια στιγμή αδράνειας κόντρα σε έναν πιο ποιοτικό αντίπαλο.

Όσο για τον Παναθηναϊκό, είναι πολύ σημαντικό ότι καταφέρνει να βρίσκει λύσεις όσο κακός κι αν είναι, όμως συνολικά η αποψινή του εμφάνιση πρέπει να αποτελέσει αιτία προβληματισμού.

ΠΑΤΑ ΤΟ

To 1-0 με αυτογκόλ Χουλτ

To 1-1 από τον Μολίνς

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags