Facebook Pixel Απογοητεύει Αρειανούς και Ηρακληδείς με τις δηλώσεις του ο Κούγιας!
| 2017-07-05 22:41:00

Απογοητεύει Αρειανούς και Ηρακληδείς με τις δηλώσεις του ο Κούγιας!

Απογοητεύει Αρειανούς και Ηρακληδείς με τις δηλώσεις του ο Κούγιας!

Ο γνωστός ποινικολόγος και ισχυρός άνδρας της ΑΕΛ έδωσε περισσότερες πιθανότητες στον Λεβαδειακό.

Μιλώντας στο Metropolis ο Αλέξης Κούγιας αναφέρθηκε στην υπόθεση του Ηρακλή με το Διαιτητικό, στο που βασίζονται ο Γηραιός και ο Αρης, το πότε θα βγει η τελική απόφαση και τα τηλεοπτικά του νέου πρωταθλήματος.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την υπόθεση του Ηρακλή και αν θα είναι ξεκάθαρη: «Θα υπάρχει απόλυτο ξεκαθάρισμα μέχρι τις 11 του μηνός από το Διαιτητικό γιατί στις 13 είναι η κλήρωση του πρωταθλήματος. Εχει περισσότερες πιθανότητες ο Λεβαδειακός, πολλές ο Ηρακλής και λίγες ο Αρης».

Για τις πιθανότητες του Ηρακλή να μείνει στην κατηγορία: «Το γεγονός ότι το διαιτητικό δικαστήριο συζήτησε την υπόθεση του Ηρακλή και αυτό σημαίνει ότι έθεσε εν αμφιβόλω το καταστατικό της ΕΠΟ και τον ΚΑΠ που λέει ότι οι αποφάσεις της εκτελεστικής επιτροπής δεν υπόκεινται σε ένδικο μέσο. Ο Λεβαδειακός που έχει δικαιωθεί από το ΔΣ της Σούπερ Λιγκ και είναι σε θέση μη υποβιβασμού έναντι του Ηρακλή βασίζεται σε μια απόφαση προ διετίας του ΔΣ της Σούπερ Λιγκ η οποία αποφάσισε παμψηφί ότι όποιος από αυτή τη χρονιά που διανύαμε (2016-2017) δεν πάρει αδειοδότηση τότε θα υποβιβάζεται και όχι να μην μπορεί να κάνει μεταγραφές, και τη θέση του παίρνει η ομάδα η οποία θα έπεφτε αλλά έχει αδειοδότηση. Σκέτη αυτή η απόφαση δεν θα έχει αξία, με την επικύρωση της εκτελεστικής επιτροπής απέκτησε αξία. Απαιτείται αξία γιατί ο ΚΑΠ λέει ότι οι αποφάσεις της εκτελεστικής επιτροπής δεν υπόκεινται σε κανένα ένδικο μέσο, στα πλαίσια του αυτοδιοίκητου του ποδοσφαίρου».

Για το που βασίζονται οι πλευρές του Ηρακλή και του Αρη: «Ο Ηρακλής βασίζεται στον ΚΑΠ και στην προκήρυξη του πρωταθλήματος που δεν προβλέπεται ποινή υποβιβασμού για ομάδα που δεν θα αδειοδοτηθεί. Η τότε διοίκηση της Σούπερ Λιγκ δεν το συμπεριέλαβε στην προκήρυξη του φετινού πρωταθλήματος. Από την πλευρά του Αρη, είναι βέβαιο ότι θα είπε είναι ότι έχει δίκιο ο Λεβαδειακός, αν και δεν το λένε φανερά. Το συμφέρον του Αρη είναι ο υποβιβασμός του Ηρακλή και τη θέση του να την πάρει εκείνος. Και ο Αρης βασίζεται στον ΚΑΠ που λέει ότι όποια ομάδα πέσει δεν μπορεί να παραμείνει στην κατηγορία ό,τι και αν γίνει και πρέπει να πάρει τη θέση του ομάδα από την επόμενη κατηγορία. Το Διαιτητικό Δικαστήριο είναι ο Αρειος Πάγος του ποδοσφαίρου, μπορεί να ανατρέψει τα πάντα».

Για τα τηλεοπτικά και το τι συμβαίνει με αυτό το θέμα: «Η NOVA έχει υπογράψει σύμβαση με τη Σούπερ Λιγκ και πρέπει να δώσει 36 εκατ. ευρώ και θέλει να δώσει 28 γιατί έπεσαν οι πωλήσεις της. Οι ομάδες έκαναν προϋπολογισμούς βάση της συμφωνίας με τη NOVA. Αν δεν μας δώσουν τα λεφτά θα προχωρήσουμε σε ρήξη συμβάσεως. Δεν έχουμε συζητήσει με κάποιο άλλο κανάλι, δεν ξέρω βέβαια τι θα κάνουν οι μεγάλοι. Εχουμε και εμείς ρήτρες με τη Nova και εμείς θέλουμε να πρυτανεύσει η λογική και για αυτό προτείναμε λογική μείωση. Περιμένουμε τις εξελίξεις».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags