Facebook Pixel Και λίγα ήταν... (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2015-11-25 00:34:00

Και λίγα ήταν... (ΒΙΝΤΕΟ)

Και λίγα ήταν... (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Ολυμπιακός δεν άντεξε στο Μόναχο και ηττήθηκε 4-0 από τη Μπάγερν, με ένα εφιαλτικό πρώτο ημίχρονο. Κατέβασαν ταχύτητα οι Γερμανοί, που έπαιζαν με 10 από το 52'. Η πρόκριση τώρα με Άρσεναλ!

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με 4-0 από τη Μπάγερν στο Μόναχο, όμως ουδείς πρέπει να μείνει στο αποψινό αποτέλεσμα, καθώς πλέον θέλει αποτέλεσμα ή έστω ήττα με ένα γκολ από την Άρσεναλ (νίκησε και αυτή με 3-0 την Ντιναμό) στο Γ' Καραϊσκάκης, ώστε να πανηγυρίσει την τεράστια πρόκρισή του στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ.

Όσον αφορά το ματς, όλα ήταν δύσκολα από την αρχή, αφού το σκορ ήταν 3-0 στο 20λεπτο. Οι Ντόουγκλας Κόστα στο 8', Λεβαντόφσκι στο 15', Μίλερ στο 20' και Κομάν στο 70' σημείωσαν τα τέσσερα γκολ, ενώ ο Ολυμπιακός αναθάρρησε και πίεσε ψηλά, όταν αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη ο Μπαντστούμπερ στο 52'.

Η τριάδα του Σίλβα και οι... τρελοί Ολυμπιακοί

Ο Μάρκο Σίλβα είχε «δουλέψει» πάρα πολύ για το αποψινό παιχνίδι και παρότι το σκορ τον αδικεί, η ομάδα του Ολυμπιακού ήταν πολύ καλά στημένη στο πρώτο ημίχρονο. Ο Ρομπέρτο ήταν κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα οι Ομάρ, Σιόβας, Ντα Κόστα και Μαζουάκου και η τριάδα στα χαφ αποτελούνταν από τους Κασάμι, Μιλιβόγεβιτς και Καμπιάσο. Στα άκρα ήταν οι Σεμπά – Πάρντο και κορυφή ο Ιντέγιε. Ο Νιγηριανός επιθετικός ήταν μάλιστα αρκετά δραστήριος, όσο μπορούσε φυσικά απέναντι στους Βαυαρούς, ωστόσο ο Πάρντο δεν ήταν ιδιαίτερα ομαδικός, ενώ σε κακό βράδυ βρέθηκε ο Κασάμι.

Οι περίπου 5000 φίλοι του Ολυμπιακού πάντως, έκαναν αισθητή την παρουσία τους στο γήπεδο και δεν σταμάτησαν να τραγουδούν ούτε μετά τα γκολ. Είχαν στήσει ένα... τρελό πάρτι!

Τρία γκολ στο 20λεπτο, οι 407 πάσες και ο Μιλιβόγεβιτς

Παρά την «βοήθεια» της εξέδρας και το σωστό στήσιμο από τον Μάρκο Σίλβα, ο Ολυμπιακός ξεκίνησε πολύ άσχημα στο παιχνίδι και από τα πρώτα λεπτά φάνηκε ξεκάθαρα, πως αυτή η Μπάγερν... δεν παίζεται. Συγκεκριμένα, οι Βαυαροί άνοιξαν το σκορ μόλις στο 8ο λεπτό, όταν ο Μπόατενγκ έκανε το σουτ, ο Ρομπέρτο απέκρουσε προσωρινά, όμως η ερυθρόλευκη άμυνα... κοιμήθηκε και ο Ντόουγκλας Κόστα έκανε από κοντά το 1-0. Αυτή ήταν μόνο η αρχή όμως, καθώς στο 12' το σουτ του Μίλερ έφυγε άουτ, ενώ στο 16' το σουτ του Κομάν κόντραρε και κατέληξε ασίστ στον αμαρκάριστο Λεβαντόφσκι, ο οποίος έκανε τελικά εύκολα το 2-0.

Οι Ερυθρόλευκοι ήταν φανερό πως δεν μπορούσαν να ακολουθήσουν στους ρυθμούς των Γερμανών, οι οποίοι συνέχισαν να πιέζουν και τελικά στο 20' πέτυχαν και τρίτο γκολ, όταν ο Ρόμπεν γύρισε στον Μίλερ και αυτός από κοντά σε κενή εστία έγραψε το 3-0. Ο Λεβαντόφσκι τέσσερα λεπτά αργότερα έχασε άλλη μία καλή ευκαιρία, όταν σούταρε άουτ προ του Ρομπέρτο, ωστόσο από το 30' και μετά ο ρυθμός του ματς έπεσε σημαντικά. Η Μπάγερν κατέβασε ταχύτητα και απλά κυκλοφορούσε την μπάλα, ενώ στο 33' αποχώρησε τραυματίας ο Ρόμπεν και την θέση του πήρε ο Κίμιχ.

Το ημίχρονο πάντως έκλεισε με μία καλή στιγμή για τον Ολυμπιακό, όταν ο Μιλιβόγιεβιτς με απευθείας εκτέλεση φάουλ έξω από την περιοχή, έστειλε την μπάλα ελάχιστα δίπλα από την εστία του Νόιερ. Έτσι λοιπόν, το πρώτο 45λεπτο έμεινε στο 3-0, σκορ που μάλλον άφησε ικανοποιημένους τους Πειραιώτες, αφού ήταν αδύνατο να κάνουν κάτι παραπάνω. Για να καταλάβετε, στο ημίχρονο η κατοχή ήταν 73-27 και οι τελικές 11-4
, ενώ η Μπάγερν είχε 407 πάσες!

Ο Ιντέγιε, η κόκκινη και η... φουλ επίθεση!

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως ακριβώς τελείωσε το πρώτο, δηλαδή με τη Μπάγερν να έχει την μπάλα και να ψάχνει έναν διαφορετικό τρόπο να μπει στην περιοχή του Ολυμπιακού. Στο 52ο λεπτό όμως, ο Ιντέγιε έφυγε γρήγορα στην κόντρα, ο Μπαντστούμπερ υποχρεώθηκε να τον σταματήσει έξω από τη μεγάλη περιοχή και ο διαιτητής του έδειξε αμέσως την κόκκινη κάρτα! Τυο αριθμητικό πλεονέκτημα έδωσε... ελπίδες στους Πειραιώτες, με αποτέλεσμα ο Μάρκο Σίλβα να δώσει οδηγίες στους παίκτες του να παίξουν πλέον πολύ επιθετικά.

Ο Ολυμπιακός είχε την άμυνα του στο κέντρο και λίγο έλειψε να το πληρώσει, παρότι δεν υπήρχε πλέον στο χορτάρι ο Λεβαντόφκι. Συγκεκριμένα, στο 59' μετά από λάθος του Μιλιβόγεβιτς, ο Ντάουγκλας Κόστα έφυγε... σφαίρα στην κόντρα, όμως δεν μπόρεσε με λόμπα να νικήσει τον Ρομπέρτο. Οι Πειραιώτες πάντως δεν πτοήθηκαν και συνέχισαν να πιέζουν ψηλά, στο 60' μάλιστα απείλησαν με ένα σουτ του Ιντέγιε εντός περιοχής, ενώ στο 67' μπήκαν στο γήπεδο οι Φορτούνης – Ερνάνι αντί των Κασάμι – Πάρντο που ήταν σε κακή μέρα.


Βάζουν γκολ και με 10 παίκτες αυτοί...

Μπορεί οι Βαυαροί να έπαιζαν με 10 παίκτες, όμως αυτό δεν σήμαινε πως θα σταμάταγαν και να σκοράρουν. Στο 70', ο Μίλερ μετά από γέμισμα του Λαμ, έβγαλε μόνο του με κεφαλιά τον Κομάν και αυτός επίσης με το κεφάλι νίκησε τον Ρομπέρτο για το 4-0. Αυτό το γκολ, έριξε κι άλλο την ψυχολογία των παικτών του Μάρκο Σίλβα, οι οποίοι στα επόμενα λεπτά έτρεξαν αρκετά, πίεσαν, είχαν και κάποια σουτ, όμως τίποτα ιδιαίτερο. Στην αντίπερα όχθη, η Μπάγερν κυρίως με ατομικές ενέργειες έψαξε και ένα πέμπτο γκολ, όμως αυτό δεν ήρθε, αν και στο 92' ο Μίλερ σημάδεψε το δοκάρι σε τετ α τετ.




Μπάγερν: Νόιερ, Ραφίνια, Μπαντστούμπερ (58’ κόκκινη), Μπόατενγκ, Λαμ, Βιδάλ, Κομάν, Κόστα (72’ Μαρτίνεθ), Ρόμπεν (33’ Κίμιχ), Μίλερ, Λεβαντόφσκι (58’ Μπενατιά).

Στον πάγκο: Ούλραϊχ, Τσάμπι Αλόνσο, Κίρχοφ, Ρόντε.

Ολυμπιακός: Ρομπέρτο, Ντα Κόστα, Ομάρ (75’ Σαλίνο), Σιόβας, Μαζουακού, Μιλιβόγεβιτς, Κασάμι (67’ Φορτούνς), Καμπιάσο, Πάρντο (67’ Ερνάνι), Σεμπά, Ιντέγε

Στον πάγκο: Καπίνο, Μανιάτης, Τσόρι, Φινμπόγκασον.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags