Facebook Pixel Η μεγάλη επιστροφή των ελληνικών σειρών
Life
| 2014-06-03 22:54:00

Η μεγάλη επιστροφή των ελληνικών σειρών

Η μεγάλη επιστροφή των ελληνικών σειρών

Μπορεί να μην επιστρέψουμε ποτέ στα 42 ελληνικά σίριαλ τη σεζόν και καλώς θα κάνουμε (ουκ εν τω πολλώ το ευ) αλλά τον τελευταίο καιρό κάτι κινείται δειλά δειλά στο ημι-πτωχευμένο τηλεοπτικό τοπίο.
 

Οι σεναριογράφοι ξαναέπιασαν δουλειά, οι σκηνοθέτες αναζητούν κάστινγκ και οι ηθοποιοί είναι stand by για να μπουν ξανά στα πλατό. Με λίγα λόγια έπειτα από τόσες σεζόν τουρκικής επέλασης επιστρέφει πλέον δυναμική στη ζώνη prime time η ελληνική μυθοπλασία. Ηδη το πρώτο δείγμα δόθηκε φέτος με τον ALPHA να μπαίνει δυναμικά στο παιχνίδι, ο ΣΚΑΪ επίσης ξεκίνησε να προβάλλει ελληνικές παραγωγές (ακόμη κι αν είναι πληρωμένες από χορηγούς δεν παύουν να απασχολούν συντελεστές και ηθοποιούς), ενώ υπάρχουν σκέψεις να εντάξει και το STAR ελληνική μυθοπλασία στο νέο πρόγραμμά του. Μάλιστα κάτι έχει ακουστεί για μια κωμική σειρά με γνωστά ονόματα. Ιδωμεν.

Μ' αυτά και μ' αυτά έχουν ήδη ξεκινήσει στα επιτελεία των καναλιών (ιδιωτικών να το διευκρινίζουμε) οι μαραθώνιες συσκέψεις για τις σειρές της επόμενης σεζόν. Για τη ΝΕΡΙΤ ούτε λόγος. Ακόμη δεν έχει ακουστεί ούτε καν φήμη για ανάλογη παραγωγή. Και δεν προβλέπεται σύντομα.

Το σίγουρο είναι πως για λογαριασμό του ΑΝΤ1 ήδη γυρίζεται η σειρά θρίλερ «Εκδρομή» σε σενάριο Στέλλας Βασιλαντωνάκη και σκηνοθεσία Αλέξανδρου Πανταζούδη που θα ενταχθεί στο πρόγραμμα του καναλιού από τον Οκτώβριο, ενώ σύντομα θα ξεκινήσουν γυρίσματα και οι περίφημες «Τρίχες» των Αλέξανδρου Ρήγα, Δημήτρη Αποστόλου. Με το κανάλι συζητάει ακόμη ο σκηνοθέτης Βασίλης Θωμόπουλος για μια κωμική καθημερινή σειρά, ενώ γίνονται σκέψεις να συνεχιστούν οι «Βασιλιάδες» (τα δικαιώματα της παραγωγής έχουν περάσει στο κανάλι του Αμαρουσίου) ακόμη και με άλλο κάστινγκ.

Στο MEGA αναμένεται η επιστροφή του Γιώργου Καπουτζίδη, αλλά και η δεύτερη δραματική σειρά του Δημήτρη Αρβανίτη με προσωρινό τίτλο «Δικαίωση», ενώ με το κανάλι συζητά και η σεναριογράφος Ρένα Ρίγγα, που έχει συνεργαστεί πολλάκις με το κανάλι.

Στον ALPHA αναμένεται με ενδιαφέρον η αναβίωση από τον Πάνο Κοκκινόπουλο της «10ης Εντολής» με νέο κύκλο επεισοδίων, αλλά και μια νέα σειρά με τον Θανάση Τσαλταμπάση (στο διπλό ρόλο του σκηνοθέτη και ηθοποιού) που θα έχει τίτλο «Νώντας», ενώ έπονται κι άλλες ανακοινώσεις.

Οπως δείχνουν λοιπόν τα πρώτα προγνωστικά, η επόμενη τηλεοπτική σεζόν θα διαθέτει περί τις 15 με 20 το πολύ ελληνικές σειρές, αν μπει τελικά και το STAR στην ανάλογη μάχη της τηλεθέασης. Αν σκεφτεί κανείς την ανομβρία των τελευταίων ετών, το παρήγορο είναι πως όχι μόνο θα κινηθεί ξανά η εγχώρια παραγωγή, αλλά θα πάρουν και πάλι μεροκάματα δεκάδες Ελληνες δημιουργοί και ηθοποιοί. Φυσικά ούτε λόγος για τα χρυσά συμβόλαια πριν το κραχ...

ΠΗΓΗ: enet.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags