Facebook Pixel Σήμερα πληρώνει το Ρωσία - Ν. Κορέα!
| 2014-06-17 15:40:00

Σήμερα πληρώνει το Ρωσία - Ν. Κορέα!

Σήμερα πληρώνει το Ρωσία - Ν. Κορέα!

Παιχνίδι που η Ρωσία και η Κορέα ξέρουν ότι θα ψάξουν για την δεύτερη προνομιούχο θέση του ομίλου.

Λογικά πρώτος στόχος της Ρωσίας είναι να κερδίσει ενώ της Κορέας να μην χάσει καθώς θα ελπίζει το τρίτο της ματς του ομίλου να το παίξει απέναντι σε ένα αδιάφορο Βέλγιο.

ΓΗΠΕΔΟ: Arena Pantanal, Cuiabá

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Néstor Pitana (Argentina) - Έχει διαιτητεύσει 38 διεθνή παιχνίδια μοιράζοντας πάρα πολλές κίτρινες (μ.ο. 5,03 ανα παιχνίδι) και μόλις 9 κόκκινες, και 7 πέναλτι.

 

ΡΩΣΙΑ

Προκρίθηκε: Πρώτη στον όμιλο της.
Συμμετοχές: 2
Προπονητής: Φάμπιο Καπέλο (67 ετών)
Παίκτης-έκπληξη: Αλεκσάντρ Κοκόριν (Ντινάμο Μόσχας) - 10 γκολ 6 ασιστ στο πρωτάθλημα Ρωσίας με την Ντιναμό Μόσχας.

ΡΟΣΤΕΡ
Τ: Ιγκόρ Ακινφέεφ (ΤΣΣΚΑ Μόσχας), Γιούρι Λοντίγκιν (Ζενίτ), Σεργκέι Ριζίκοφ (Ρούμπιν Καζάν)
Α: Βασίλι Μπερεζούτσκι, Σεργκέι Ιγκνασέβιτς, Γκέοργκι Σενίκοφ (ΤΣΣΚΑ Μόσχας), Βλαντιμίρ Γκρανάτ, Αλεξέι Κοζλόφ, (Ντιναμό Μόσχας), Αντρέι Γιεσένκο (Ανζί), Ντμίτρι Κομπαρόφ (Σπαρτάκ Μόσχας) και Αντρέι Σεμένοφ (Τέρεκ Γκρόζνι).
Μ: Ιγκόρ Ντενίσοφ, Γιούρι Ζιρκόφ (Ντιναμό Μόσχας), Άλαζ Ντζαγκόεβ (ΤΣΣΚΑ Μόσχας), Πάβελ Μογκιλέβετς (Ρουμπίν Καζάν), Ντένις Γκλουσάκοφ (Σπαρτάκ Μόσχας), Βίκτορ Φαϊζούλιν, Όλεγκ Σάτοφ (Ζενίτ).
Ε: Αλεξάντερ Κερζακόφ (Ζενίτ), Αλεξέι Ιόνοβ, Αλεξάντερ Κοκόριν (Ντιναμό Μόσχας), Μαξίμ Κανούνικοφ (Αμκάρ), Αλεξάντερ Σαμέντοβ (Λοκομοτίβ Μόσχας).

ΦΙΛΙΚΑ 2014
5/3 Ρωσία-Αρμενία 2-0 N U
26/5 Ρωσία-Σλοβακία 1-0 N U
31/5 Νορβηγία-Ρωσία 1-1 Ι U
6/6 Ρωσία-Μαρόκο 2-0 Ν U

ΑΝΑΛΥΣΗ
Στα 22 χρόνια ζωής, η Ρώσικη ομοσπονδία δεν έχει να επιδείξει κάποια διάκριση καθώς η ομάδα της χώρας, δεν κατάφερε να «διαδεχτεί» την κραταιά Σοβιετική Ένωση. Μετά από δυο απουσίες, η Ρωσία ξαναβρίσκει τη θέση της σε τελική φάση Μουντιάλ, ελπίζοντας πως αυτή τη φορά θα τα πάει καλύτερα από το 1994 και το 2002. Στα μέτρα της η πρόκριση στους 16 αφού ο όμιλος με Βέλγιο, Κορέα και Αλγερία δεν είναι βουνό. Ο προπονητής Φάμπιο Καπέλο ανέλαβε να ετοιμάσει μια δυνατή ομάδα που θα είναι έτοιμη το 2018 στοεπόμενο Μουντιάλ που θα γίνει στην χώρα τους την Ρωσία. Αυτός είναι ο λόγος που διάλεξε πολλά ταλέντα που παίζουν μόνο εντός της Ρωσίας και θα προσπαθήσει να τους κάνει ενα δυνατό σύνολο. Άγνωστο ακόμα τι δυναμική θα έχουν σε αυτό το Μουντιάλ.

 

Ν. ΚΟΡΕΑ

Προκρίθηκε: Δεύτερη στον ασιατικό όμιλο.
Συμμετοχές: 9
Προπονητής: Χονγκ Μιούνγκ Μπο (45 ετών)
Παίκτης-κλειδί: Παρκ Τσου Γιουν
Παίκτης έκπληξη: Σον Χέουνγκ-Μιν (Λεβερκούζεν)

ΡΟΣΤΕΡ
Τ: Γιούνγκ Σουνγκ Ρίονγκ (Σουγιόν), Κιμ Σέουνγκ Γκου (Ουλσάν), Λι Μπουμ Γιουνγκ (Μπουσάν)
Α: Παρκ Τζου Χο (Μάιντς), Κιμ Γιουνγκ Γκουόν (Γκουανγκζού), Γιουν Σουκ Γιουνγκ (ΚΠΡ), Χουάνγκ Σέοκ Χο (Χιροσίμα), Χονγκ Γέονγκ Χο (Αουγκσμπουργκ), Κακ Τάε Χούι (Αλ Χιλάλ), Λι Γιονγκ (Ουλσάν), Κιμ Τσανγκ Σου (Κασίμα Ρεϊσόλ).
Μ: Κι Σουνγκ Γουένγκ (Σάντερλαντ), Χα Ντάε Σουνγκ (Γκουοάν), Χαν Κουκ Γιουνγκ (Κασίμα Ρεϊσόλ), Παρκ Γιονγκ Γου (Γκουανγκζού), Κιμ Μπο Κιούνγκ (Κάρντιφ), Λι Τσουνγκ Γονγκ (Μπόλτον), Γι Ντονγκ Γον (Αουγκσμπουργκ), Σον Χέονγκ Μιν (Λεβερκούζεν).
Ε: Κου Για Σέολ (Μαϊντς), Λι Κέουν Χο (Σανγκζού), Παρκ Τσου Γιουνγκ (Γουότφορντ), Κιμ Σιν Γουκ (Ουλσάν).

ΦΙΛΙΚΑ 2014
30/1 Μεξικό-Ν.Κορέα 4-0 H O
1/2 ΗΠΑ-Ν.Κορέα 2-0 H U
5/3 Ελλάδα-Ν.Κορέα 0-2 N U
28/5 Ν.Κορέα-Τυνισία 0-1 H U
9/6 Γκάνα-Ν.Κορέα 4-0 Η Ο

ΑΝΑΛΥΣΗ
Σίγουρα η πιο επιτυχημένη ομάδα της Ασίας με εννιά παρουσίες σε τελική φάση Μουντιάλ και σχεδόν πάντα με αξιοπρεπείς εμφανίσεις. Μεγαλύτερη διάκριση η τέταρη θέση στο Μουντιάλ του 2002 όταν ήταν συνδιοργανώτρια με την Ιαπωνία. Έκτοτε, αρκετοί Κορεάτες ποδοσφαιριστές βγάζουν το ψωμί τους σε ευρωπαϊκά πρωταλήματα συμβάλοντας και αυτοί με τη σειρά τους στην ποδοσφαιρική αναβάθμιση της χώρας. Αν θεωρήσουμε ότι το Βέλγιο έχει «σίγουρο» το ένα εισιτήριο, είναι σαφές ότι το σημερινό ματς με τη Ρωσία, θα κρίνει πολλά για τους Κορεάτες.


ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Μάλλον δεν θα έπρεπε να είναι τόσο αουτσάιντερ η Κορέα, μια ομάδα που έχει φάει με το κουτάλι τα μουντιάλ, και μάλιστα όχι σαν κομπάρσος. Το αντίθετο δηλαδή με τη Ρωσία η οποία από την ίδρυση της και μετά δεν έχει να επιδείξει κάποια μεγάλη επιτυχία. Οι Ασιάτες παίζουν στρωτό γρήγορο και πειθαρχημένο προδόσφαιρο και έχουν τη δυνατότητα τουλάχιστον να μη χάσουν. Διαβάζοντας τις αποδόσεις ειτε στην νίκη της Ρωσίας είτε στο Χ2 της Κορέας δεν αισθάνομαι ασφαλής ουτε και βλέπω κάποιο value. Θα προτιμήσω όμως να παίξω στο under που ναι μεν είναι χαμηλό αλλά μου εμπνεειπερισσότερη εμπιστοσύνη μιας και η Κορέα έχει δειξει ότι σκοράρει με αίτηση ενώ η Ρωσία συνεχώς κερδίζει με under. Στην Nokibet το under 2,5 είναι το υψηλότερο με 1,69 απόδοση.

Πηγή: infobeto.com

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags