Facebook Pixel Τι αποζημίωση προβλέπει το συμβόλαιο του Ρανιέρι;
| 2014-08-04 13:44:00

Τι αποζημίωση προβλέπει το συμβόλαιο του Ρανιέρι;

Τι αποζημίωση προβλέπει το συμβόλαιο του Ρανιέρι;

Πάνω από 12 εκατομμύρια ευρώ έχει βάλει στην τσέπη ο Ιταλός τεχνικός την τελευταία δεκαετία από τις αποζημιώσεις!..

Εχει να το λέει ο Κλαούντιο Ρανιέρι. Οτι όσες φορές απολύθηκε από τους πάγκους πήρε ένα κάρο λεφτά, με αποτέλεσμα τα τελευταία δέκα χρόνια να έχει κάνει μια γερή μπάζα.

 

Ο νέος τεχνικός της εθνικής μας ομάδας, αν και δεν είχε ιδιαίτερες επιτυχίες στην καριέρα του, διαθέτει βαρύ όνομα στην Ευρώπη και σίγουρα το βαρύτερο που έχει καθίσει στον πάγκο της «γαλανόλευκης», ακόμα και από του Οτο Ρεχάγκελ. Αλλωστε, δεν είναι τυχαίο ότι μόλις ανακοινώθηκε η συνεργασία του με την Εθνική Ελλάδας, δύο από τις μεγαλύτερες εφημερίδες στον κόσμο, η γαλλική «Equipe» και η ιταλική «Gazzetta dello Sport», μετέδωσαν απευθείας την είδηση.

 

Η καριέρα του 62χρονου την τελευταία δεκαετία, παρά το γεγονός ότι δεν έχει να επιδείξει κάτι αξιοσημείωτο, είναι υπέρ το δέον πλούσια. Ομως, όποιος πρόεδρος αποφάσισε να τον στείλει σπίτι του, το πλήρωσε πολύ ακριβά στην κυριολεξία. Από το 2004 και την απόλυσή του από την Τσέλσι έως σήμερα, ο Κλαούντιο Ρανιέρι έχει «τσεπώσει» περισσότερα από 12 εκατομμύρια ευρώ, συνολικά, από τις λύσεις της συνεργασίας του με τους συλλόγους. Ο Ρομάν Αμπράμοβιτς πλήρωσε τα… μαλλιοκέφαλά του, καθώς αναγκάστηκε να δώσει 2,5 εκατομμύρια ευρώ στον Ιταλό τεχνικό ύστερα από τετραετή συνεργασία. Ο Ρανιέρι κατηγορήθηκε για υπερβολικό… ροτέισον από τον αγγλικό σύλλογο, όμως κατά τη διάρκεια της θητείας του η Τσέλσι τερμάτισε δεύτερη στην Πρέμιερ Λιγκ και έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

 

Η επόμενη σεζόν βρήκε τον Ρανιέρι στην τεχνική ηγεσία της Βαλένθια, όπου έμεινε για περίπου οκτώ μήνες, καθώς η ήττα από τη Στεάουα Βουκουρεστίου σήμανε τον αποκλεισμό από τη συνέχεια του Κυπέλλου UEFA, κάτι που στοίχισε στον ισπανικό σύλλογο. Οι άνθρωποι της ομάδας πήραν την απόφαση να τελειώσουν τον νυν προπονητή της Εθνικής κι έτσι έπρεπε να δώσουν το κάτι παραπάνω. Πέντε εκατομμύρια ευρώ έβγαλε από τα ταμεία της η Βαλένθια και το μόνο που είχε καταφέρει ο Ρανιέρι ήταν η κατάκτηση του ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ. Φανταστείτε ότι με τα χρήματα που πήρε δεν χρειάστηκε να δουλέψει για τα επόμενα δύο χρόνια. Είτε γιατί δεν το είχε ανάγκη είτε γιατί οι ομάδες δεν μπορούσαν να καλύψουν τις οικονομικές του απαιτήσεις, που για να λέμε και την αλήθεια ήταν υπερβολικές.

 

Το 2007, μετά το σύντομο πέρασμά του από την Πάρμα, κατέληξε στη Γιουβέντους, η οποία προερχόταν από την καταστροφική περίοδο του υποβιβασμού στη Σέριε Β λόγω του σκανδάλου των στημένων αγώνων. Τον πρώτο χρόνο η πορεία ήταν ικανοποιητική, αφού πήρε την 3η θέση, αλλά τον δεύτερο οι ιθύνοντες της «Μεγάλης Κυρίας» τερμάτισαν τη συνεργασία τους με τον Ιταλό εξαιτίας των κακών αποτελεσμάτων. Η συνέχεια γνωστή: ο Ρανιέρι απολύθηκε, όμως έγινε πλουσιότερος κατά 1,2 εκατομμύρια ευρώ.

 

Τελευταίο… θύμα του ήταν η γαλλική Μονακό. Παρά τους ποδοσφαιρικούς αστέρες που προστέθηκαν στο ρόστερ, η Μονακό αρκέστηκε στη 2η θέση της Λιγκ 1, με διαφορά εννιά βαθμών από την πρωταθλήτρια Παρί Σεν Ζερμέν. Την πρώτη χρονιά του στο Πριγκιπάτο ανέλαβε να ανεβάσει την ομάδα στην πρώτη κατηγορία, πράγμα που τελικά έκανε, χωρίς όμως κάτι τέτοιο να θεωρείται άθλος. Η αποτυχία του να νικήσει την Παρί τού κόστισε και μοιραία είδε την πόρτα της εξόδου προσθέτοντας στον κουμπαρά του σχεδόν 4 εκατομμύρια ευρώ.

 

Και φτάνουμε στην ελληνική εθνική ομάδα. Φυσικά, το συμβόλαιό του δεν θα μπορούσε να μην είναι… τσιμπημένο, καθώς φτάνει τα 800.000 ευρώ συν το μπόνους πρόκρισης στα τελικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Πάντως, σε περίπτωση που η ΕΠΟ θελήσει κάποια στιγμή να τον απολύσει, καλύτερα να το σκεφτεί δύο φορές…

Πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags