Facebook Pixel Γ. Ζαχαριάδης: Τελικά είναι ο Ιβάν που ψάχναμε;
| 2014-08-05 14:16:00

Γ. Ζαχαριάδης: Τελικά είναι ο Ιβάν που ψάχναμε;

Γ. Ζαχαριάδης: Τελικά είναι ο Ιβάν που ψάχναμε;

Πιο ξεκάθαρο δεν γίνεται: είναι ο Σαββίδης ο επενδυτής που αναζητούσε ο ΠΑΟΚ, χρόνια τώρα, ή θα πρέπει να ανασκουμπωθούμε και να ρίξουμε μια ματιά για κάτι καλύτερο; Γράφει ο Γιώργος Ζαχαριάδης.

Ο Ιβάν δεν ήταν ποτέ -τελικά- τρομερός, δεν έγινε ποτέ ο άνθρωπος που θα δημιουργήσει τον δεύτερο ή τρίτο ισχυρό πόλο στο ελληνικό ποδόσφαιρο, παρά τα εκατομμύρια που -όπως λένε- ξόδεψε εδώ και δυο χρόνια.

ΔΥΟ πρωταθλήματα πήγαν στον βρόντο, οι απειλές του δεν φόβισαν κανέναν, αντίθετα ο ΠΑΟΚ αγκομαχεί να φτάσει στη δεύτερη θέση και η διαφορά του από τον πρωταθλητή είναι μόνιμα τεράστια. Και μη μου πείτε ότι τα ξένα κέντρα των αποφάσεων φταίνε γι' αυτό. Θα γελάσουν και τα κάγκελα της Τούμπας.

ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ είναι ντεμοντέ.

ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ γκάλοπ μας είναι ξεκάθαρο και δεν θα είμαστε καθόλου διακριτικοί.

ΕΙΝΑΙ ο Σαββίδης ο άνθρωπος που άλλαξε τον ΠΑΟΚ επειδή πληρώνει αμέσως τις υποχρεώσεις του, επειδή ξόδεψε ορισμένα εκατομμύρια και επειδή υποσχέθηκε τίτλους και διακρίσεις;

ΜΟΥ ΜΟΙΑΖΕΙ εύκολη η απάντηση και δεν χρειάζεται να κάνουμε σπουδαίες αναλύσεις. Η σύγκριση με την εποχή του Ζαγοράκη, όταν ο ΠΑΟΚ παρουσιάστηκε επαρκώς ανταγωνιστικός, χωρίς να έχει τις πλάτες ενός Σαββίδη, είναι αδιέξοδη για τον Πόντιο ιδιοκτήτη. Δεν τον ευνοεί σε καμία περίπτωση.

O ΠΑΟΚ δεν βρήκε τον δρόμο του, τον έχασε και ψάχνει να τον βρει μέσω του Στέφενς και του Τζακ Αγγελίδη ή με τον Τσιστιακόφ και την Γκοντσάρεβα και ένα σωρό άλλες συνεργασίες με ξένους οίκους οργάνωσης και αξιολόγησης.

ΜΕ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ που πάσχει λόγω συγγένειας και γνωριμίας, με αποφάσεις που δεν στηρίζονται σε ποδοσφαιρικές λογικές, αλλά μόνο σε λογιστικές και χωρίς νόημα και ουσία.

Κι από πού να πιαστεί κανείς; Από ποδοσφαιριστές που στοιχίζουν 115 χιλιάδες το παιχνίδι (Λόπες) ή από μεταγραφές που δεν αποδίδουν παρά την υψηλή αγοραστική τους αξία, υπερχρεώνουν την ΠΑΕ ΠΑΟΚ και εξουθενώνουν τον ιδιοκτήτη;

ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ οικονομικά κουρασμένος, λιγότερο ανταγωνιστικός και ελαφρώς αποστασιοποιημένος. Ο ΠΑΟΚ είναι μια παράλληλη, αλλά όχι συχνή ενασχόληση και οι συμφωνίες, που περνούν από τα χέρια του, μοιάζουν συνήθως με σίριαλ, ίσης διάρκειας του «Μεθοριακού Σταθμού»*.

*«Μεθοριακός Σταθμός»: σειρά της ελληνικής τηλεόρασης
που ξεκίνησε το 1975 και ολοκληρώθηκε το 1981

Πηγή: SportDay

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags