Facebook Pixel Γιατί πήρε Καραμάνο και έδωσε Παπάζογλου
| 2014-08-08 15:00:00

Γιατί πήρε Καραμάνο και έδωσε Παπάζογλου

Γιατί πήρε Καραμάνο και έδωσε Παπάζογλου

Πώς έγινε η "τράμπα" ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Ατρόμητο; O SportDog αποκαλύπτει!

Από χθες το βράδυ έχει ολοκληρωθεί το deal του Θανάση Παπάζογλου με τον Ατρόμητο. Ο δίμετρος φορ πάει στο Περιστέρι με κανονική μεταγραφή και όχι δανεισμό. Θα βάλει την τζίφρα του σε διετές συμβόλαιο.

Την ίδια στιγμή, το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού για τον Τάσο Καραμάνο δεν προέκυψε ξαφνικά. Ο νεαρός επιθετικός βρίσκεται στην "ερυθρόλευκη" λίστα, μαζί με τον συμπαίκτη του στην ομάδα του Περιστερίου, Κώστα Γιαννούλη, από τα τέλη Ιουνίου.

Μιλάμε για ποδοσφαιριστή που έχει δείξει φοβερή βελτίωση αυτά τα χρόνια στο Περιστέρι και για τον οποίο "έσταζαν μέλι" όλοι οι προπονητές του. Από τον Δώνη και τον Μπάγεβιτς μέχρι τον Παράσχο που τον μονιμοποίησε στη βασική ενδεκάδα.

Ο διοίκηση του Ατρόμητου είχε προλάβει να ανανεώσει (έως το 2017) το συμβόλαιο του νεαρού επιθετικού τον περασμένο Δεκέμβριο. Μία κίνηση που έδειχνε ότι ο 23χρονος επιθετικός ήταν σημαντικό περιουσιακό στοιχείο της ομάδας.

Ο Καραμάνος είναι μεταγραφή έγκρισης του Μίτσελ. Στον Ισπανό προπονητή αρέσει γιατί είναι γρήγορος, κινητικός, πιέζει ψηλά, ενώ μπορεί να παίξει τόσο στα "φτερά" της γραμμής κρούσης όσο και ως "καθαρός" σέντερ φορ.

Από την άλλη, ο Παπάζογλου είναι ο μοναδικός φορ από τη Σούπερ Λίγκα που άρεσε σε όλους στον Ατρόμητο. Δηλαδή και στο αφεντικό, Γιώργο Σπανό και στον τεχνικό διευθυντή, Γιάννη Αγγελόπουλο και στον προπονητή, Γιώργο Παράσχο.

Μετά το διαζύγιο με τον Παπαδόπουλο, ο Παπάζογλου ήταν η Νο1 επιλογή στην ομάδα του Περιστερίου, αλλά όταν αποφάσισαν να κάνουν κίνηση, πληροφορήθηκαν ότι ο παίκτης είχε κλείσει -χωρίς να ανακοινωθεί- στον Ολυμπιακό.

Στον Ατρόμητο εξέτασαν άλλες περιπτώσεις επιθετικών αλλά τίποτα δεν κάθισε. Όπως του Ματιέ Ντουαμέλ, που ανανέωσε με τη Μετς, και του Τότο Ταμούζ, που δεν κατάφερε να απελευθερωθεί από την Πετρολούλ.

Έτσι επέστρεψαν στον Παπάζογλου όταν ενημερώθηκαν πως παραχωρείται δανεικός αφού για Νο 3 φορ στον Ολυμπιακό ο Μίτσελ υπολογίζει τον Δημήτρη Διαμαντάκο. Οι Περιστεριώτες δεν ήθελαν, όμως, να πάρουν τον παίκτη δανεικό, οπότε στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης έπεσε τότε το ενδεχόμενο της πώλησης του Καραμάνου για να γίνει η τράμπα. Τα υπόλοιπα είναι γνωστά... 

Οι Ερυθρόλευκοι ακολουθούσαν με τον Καραμάνο την πετυχημένη συνταγή των Σάμαρη, Κολοβού, Μπουχαλάκη που τους άφησαν ένα χρόνο σε Πανιώνιο και Εργοτέλη πριν πατήσουν στου Ρέντη.
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags