Facebook Pixel Η ζημιά του να μην σε φοβούνται πλέον!
| 2014-08-27 18:01:00

Η ζημιά του να μην σε φοβούνται πλέον!

Η ζημιά του να μην σε φοβούνται πλέον!

Η μεγαλύτερη ζημιά που έχει πάθει από το περσινό κάζο η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι πως κάθε ομάδα βλέπει την ευκαιρία απέναντι της να κάνει μία σημαντική νίκη και αυτό είναι το πιο ανησυχητικό. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος

Το 4-0 με το οποίο η Μ.Κ.Ντονς διέσυρε την Γιουνάιτεντ στο Λιγκ Καπ δεν θα ήταν τόσο δυσκολοχώνευτο αν το τελικό σκορ ήταν πιο νορμάλ και αν η απόδοση ήταν καλύτερη.

Στο κάτω κάτω της γραφής και επί Σερ Αλεξ Φέργκιουσον η Γιουνάιτεντ είχε ηττηθεί από ομάδες μικρότερων κατηγοριών. Η Σάουθεντ, η Κόβεντρι, η Κρίσταλ Πάλας τα τελευταία δέκα χρόνια όπως και η Γιορκ παλιότερα είχαν αναγκάσει τον Σερ Αλεξ να φύγει με σκυμμένο το κεφάλι από το γήπεδο ωστόσο εκεί ήξερες πως ο Σκωτσέζος τεχνικός θα έβγαζε από τους παίκτες του την αναμενόμενη αντίδραση σε παιχνίδια που θα μετρούσαν πιο πολύ! Το κακό είναι πως μετά τη περσινή καταιγίδα όλες οι ομάδες έπαψαν να φοβούνται τη φανέλα της Γιουνάιτεντ. Αυτό είναι ένα συμπέρασμα που προιόντος του χρόνου αντιλαμβάνεσαι πως σου έχει κάνει μεγαλύτερη ζημιά αυτή η συνεχόμενη κατάρριψη αρνητικών ρεκόρ από το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι! Για παρα ́δειγμα αυτή ήταν η πιο μεγάλη ήττα της Γιουνάιτεντ από ομάδα μικρότερης κατηγορίας από τη εποχή του Ματ Μπάσμπι το 1956! Το να κάνεις μία ήττα είναι στο παιχνίδι το να μη σε φοβούνται πια είναι ένα οδυνηρό γεγονός που το βρίσκεις μπροστά σου διαρκώς!

Ο Λουίς Φαν Χάαλ σε αυτή τη βραδιά έπαθε το πρώτο αληθινό βατερλό του στο νησί. Πϊστεψε πως και με μερικούς μόνο βασικούς στην ενδεκάδα θα έκανε τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές του ρόστερ του να αποδείξουν πως αξίζουν την ευκαιρία να μείνουν στο «Ολντ Τράφορντ». Όμως ενώ ο δικός του συλλογισμός αποδείχτηκε λανθασμένος και οι αναπληρωματικοί φάνηκαν ανίκανοι να βγάλουν εικόνα ομάδας, το τραγικό είναι πως πήρε ελάχιστα και από τους λεγόμενους βασικούς! Ωστόσο ξενίζει και η επιλογή του να ξεκουράσει παίκτες, σε μία σεζόν που η Γιουνάιτεντ από τώρα μέχρι τον Γενάρη θα έχει μόλις ένα ματς την εβδομάδα να απασχολείται και κακά τα ψέματα με την ήττα και τον αποκλεισμό σπατάλησε μία ευκαιρία να κυνηγήσει έναν τίτλο που υπό συνθήκες δεν θα ήταν πολύ δύσκολο να κατακτηθεί και να του σώσει τη πρώτη σεζόν. Ετσι θα έπαιρνε και περισσότερο χρόνο για να προχωρήσει στην αναγκαία ανασυγκρότηση.

Ο Φαν Χάαλ είναι ένας ικανότατος τεχνικός και πανέξυπνος και από αυτό το χτεσινό στραπάτσο θα πάρει όλα τα μηνύματα. Το πιθανότερο είναι πως μέχρι την Δευτέρα θα προσθέσει έναν ακόμη χαφ, ίσως τον Βιδάλ που θα ταίριαζε γάντι στο στυλ του και έναν αμυντικό. Η ομάδα «φωνάζει» πως χρειάζεται ενίσχυση και ο ίδιος το ξέρει. Όμως τη μέρα που αποκτήθηκε με ποσό ρεκόρ ο Ντι Μαρία και επικρατούσε ευφορία στις τάξεις των οπαδών των «κόκκινων διαβόλων», αυτή εξανεμίστηκε άμεσα με το βαρύ 4-0 το ίδιο βράδυ! Και αυτό επίσης είναι ένα πρόβλημα....

Η Γιουνάιτεντ που το καλοκαίρι ανέβασε με τις εμφανίσεις της στα φιλικά τον πήχη και πάλι ψηλά τον έριξε χωρίς προσπάθεια με το κακό ξεκίνημα. Για τους φίλους της ωστόσο υπάρχει και το θετικό ανάγνωσμα του προβλήματος, πως με αυτό τον τρόπο ο Φαν Χάαλ που δεν φημίζεται για την διπλωματία του θα δώσει γροθιά στο μαχαίρι και θα επιχειρήσει να αλλάξει δραστικά την εικόνα αντί να μεμψιμοιρεί όπως έκανε πέρσι ο Μόιες!

Πηγή: england365.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags