Facebook Pixel Όλα τα σενάρια για τον αντίπαλο της Εθνικής στους «16»
| 2014-09-04 21:44:00

Όλα τα σενάρια για τον αντίπαλο της Εθνικής στους «16»

Όλα τα σενάρια για τον αντίπαλο της Εθνικής στους «16»

Μετά τις νίκες της Κροατίας επί του Πουέρτο Ρίκο και της Γαλλίας επί του Ιράν τα πράγματα έγιναν πιο ξεκάθαρα για τους δρόμους της Εθνικής στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Αρχίζει και ξεδιαλύνει το τοπίο και οι εναλλακτικές διαδρομές για τις ομάδες που θα συνεχίσουν στα νοκ άουτ του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Μετά τις νίκες της Κροατίας επί του Πουέρτο Ρίκο και της Γαλλίας επί του Ιράν τα πράγματα έγιναν πιο ξεκάθαρα για τους δρόμους της Εθνικής στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Εφόσον η Εθνική νικήσει την Αργεντινή θα είναι πρώτη στον όμιλο και θα αντιμετωπίσει στους «16» τη Σερβία, εκτός κι αν η τελευταία κάνει την έκπληξη στο άλλο βραδινό ματς (23:00) και κερδίσει τη σίγουρα πρώτη Ισπανία τερματίζοντας τρίτη. Σε αυτή την περίπτωση η ελληνική ομάδα θα παίξει με τη Γαλλία, που θα είναι τέταρτη. Σε αμφότερες τις περιπτώσεις, αν η Ελλάδα φτάσει στα προημιτελικά θα συναντήσει το νικητή του αγώνα της (δεύτερης στον πρώτο όμιλο) Βραζιλίας με την (τρίτη στο δικό μας γκρουπ) Αργεντινή.

Αν η Εθνική χάσει από την Αργεντινή, θα είναι δεύτερη και θα συναντήσει στους «16» τη Γαλλία, εφόσον η Σερβία δεν κερδίσει την Ισπανία και «κλέψει» από τους πρωταθλητές Ευρώπης την τρίτη θέση. Σε αυτή την περίπτωση η Ελλάδα πηγαίνοντας στα προημιτελικά θα αναμετρηθεί με το νικητή του Ισπανία-Σενεγάλη, δηλαδή με την… Ισπανία. Αναμφίβολα το πρώτο σενάριο είναι προτιμότερο για την Εθνική.

Πιο ήσυχη είναι η Αργεντινή που θα είναι πρώτη με νίκη και τρίτη με ήττα (μειονεκτεί στην ισοβαθμία με την Κροατία) πέφτοντας μεν στους «16» με τη Βραζιλία, αλλά αποφεύγοντας στους «8» την Ισπανία. Κι ασφαλώς η Κροατία εύχεται νίκη της Αργεντινής για να είναι τρίτη παίζοντας εκείνη με τη Βραζιλία στο πρώτο νοκ άουτ και μένοντας μακριά από τους οικοδεσπότες στα προημιτελικά.

Πηγή: sport-fm.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags