Facebook Pixel O τερματοφύλακας που σκοτώθηκε σε σύγκρουση με επιθετικό!
| 2014-09-10 22:15:00

O τερματοφύλακας που σκοτώθηκε σε σύγκρουση με επιθετικό!

O τερματοφύλακας που σκοτώθηκε σε σύγκρουση με επιθετικό!

Στις 5 Σεπτεμβρίου 1931 η Ρέιντζερς θα αντιμετώπιζε τη Σέλτικ στο παραδοσιακό ντέρμπι της χώρας.

Οι προτεστάντες φίλαθλοι της γηπεδούχου και οι καθολικοί της Σέλτικ, γέμισαν το γήπεδο. Ανάμεσά τους και η Μάργκαρετ Φίνλαϊ, μνηστή του τερματοφύλακα της Σέλτικ, Τζον Τόμσον, Το ματς αναμενόταν συναρπαστικό. Σε μια εποχή που κυρίαρχα χαρακτηριστικά ήταν το δυνατό παιχνίδι και τα σκληρά μαρκαρίσματα, κάθε διεκδίκηση της μπάλας είχε το δικό της ενδιαφέρον. 

Το ημίχρονο έληξε ισοπαλία. Λίγα λεπτά μετά την επανάληψη συνέβη η σύγκρουση, που θα σημάδευε τον φίλαθλο κόσμο για πολλά χρόνια. Σε μια προωθημένη μπαλιά, ο φορ της Ρέιντζερς, Σαμ Ίγκιλς, χτύπησε κατά λάθος τον τερματοφύλακα της Σέλτικ, που την ίδια στιγμή πραγματοποιούσε έξοδο για να αποκρούσει την μπαλιά. Το γόνατο του Ίνγκλις βρήκε με δύναμη το κεφάλι του Τόμσον. Ο τερματοφύλακας, έπεσε αναίσθητος στον αγωνιστικό χώρο.

Την στιγμή της σύγκρουσης ακούστηκε μια τρομαχτική κραυγή, που εικάζεται ότι είναι η κραυγή της αγαπημένης του, Μάργκαρετ. Μεταφέρθηκε με φορείο έξω από το γήπεδο και διακομίστηκε στο νοσοκομείο.. Το ατύχημα στην αρχή δεν είχε φανεί σοβαρό. Άλλωστε, ο 22χρονος πορτιέρο είχε συνηθίσει τον κόσμο σε επικίνδυνες και θαρραλέες εξόδους. Στο νοσοκομείο, όμως, φάνηκε ότι το τραύμα στο κεφάλι είχε προκαλέσει ρήξη αρτηριών. Χειρουργήθηκε άμεσα, με στόχο να μειωθεί η κρανιακή πίεση που προκάλεσε το χτύπημα. Η επέμβαση απέτυχε. Ο τερματοφύλακας στις 9:25 το βράδυ, άφησε την τελευταία του πνοή.. Το θέμα έχει και συνέχεια. Διαβάστε την στη Μηχανή του Χρόνου.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags