Facebook Pixel Θα άσπριζαν τα μαλλιά του
| 2014-09-25 16:48:00

Θα άσπριζαν τα μαλλιά του

Θα άσπριζαν τα μαλλιά του

Tην προηγούμενη φορά που ασχολήθηκα με την ΑΕΚ το έκανα για να φρενάρω τους βιαστικούς που χαιρέτιζαν ως γεγονός την επιστροφή του Παναγιώτη Γιαννάκη στα γήπεδα της Α1. Γράφει ο Νίκος Παπαδογιάννης

Tην προηγούμενη φορά που ασχολήθηκα με την ΑΕΚ, σε αυτήν τη στήλη, το έκανα για να φρενάρω τους βιαστικούς που χαιρέτιζαν ως γεγονός (και μάλιστα κοσμοϊστορικής σημασίας) την επιστροφή του Παναγιώτη Γιαννάκη στα γήπεδα της Α1. Ηταν τέλος Ιουλίου και το παραμύθι έπεφτε σύννεφο. Επειδή συμβαίνει να γνωρίζω τον χαρακτήρα του «δράκου» εδώ και τρεις δεκαετίες, θεωρούσα απίθανη τη συνεργασία του με μία ΚΑΕ που χτιζόταν σε κινούμενη άμμο, περισσότερο με λόγια παρά με έργα.

Δύο εβδομάδες αργότερα, το σενάριο Γιαννάκη κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος, μαζί με τις υποσχέσεις της επιτροπής που διοικούσε υπηρεσιακά την ΑΕΚ. Το ζητούμενο δεν ήταν να τοποθετηθούν τα θεμέλια για το χτίσιμο μίας εύρωστης ομάδας μπάσκετ, αλλά να γραφτούν στο χιόνι χρέη πολλών ετών και να μείνουν απλήρωτα τα δεδουλευμένα ακόμη και των αθλητών που πέτυχαν τον προβιβασμό του «Δικεφάλου» στην Α1. Αυτό, τουλάχιστον, ισχυρίστηκαν οι ίδιοι στην ανακοίνωση που εξέδωσαν στις 12 Αυγούστου. «Οι διοικούντες είναι ανάξιοι της ιστορίας και του ονόματος της ΑΕΚ», έγραψαν.

Κουτσά ή στραβά, η ίδια Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού που έβαλε πάγο στον δύσμοιρο Πανιώνιο άναψε «πράσινο φως» για τη συμμετοχή της ΑΕΚ στο πρωτάθλημα της Α1. Χρειάστηκε η σωτήρια παρέμβαση του «τίγρη» Δημήτρη Μελισσανίδη για να εκδοθεί η απαραίτητη εγγυητική επιστολή. Ετσι είναι όμως οι μεγάλες ομάδες, βρίσκουν λύσεις μέσα από τα σπλάχνα τους.

Ο Γιαννάκης έγινε στο μεταξύ καπνός, παρά την προσωπική του φιλία με τον Μελισσανίδη. Οι (οικονομικές και αγωνιστικές) εγγυήσεις που ζητούσε για να ακουμπήσει το κεφάλι του στον ντορβά ήταν αδύνατο να ικανοποιηθούν, οπότε όπου φύγει-φύγει. Προτίμησε να έχει την ησυχία του, παρά να του ασπρίσουν ακόμα περισσότερο τα μαλλιά. Ξέρει, άλλωστε, ότι κυκλοφορούν στη θάλασσα πολύ μεγαλύτερα ψάρια από τη ναυαγισμένη εδώ και μία δεκαετία ΑΕΚ.

Χθες, η «Ένωση» επέστρεψε στο μισοφωτισμένο σαλόνι και κέρδισε το πρώτο ροζ φύλλο ως «ομάδα της Α1». Απέκλεισε μάλιστα από το Κύπελλο μία άλλη ομάδα της μεγάλης κατηγορίας, τον Κολοσσό. Ο προπονητής που λίγο έλειψε να απολυθεί για χατίρι του Γιαννάκη, Βαγγέλης Ζιάγκος, επισήμανε ότι είχαν περάσει 4 χρόνια από την προηγούμενη πρόκριση της ΑΕΚ στο Κύπελλο Ελλάδας. Είμαι βέβαιος ότι θα ακολουθήσουν και άλλες, αφού το υλικό είναι -τηρουμένων των αναλογιών- αξιόλογο.

Την απόφαση της διοίκησης για επιστροφή στο αχανές και παγερό ΟΑΚΑ ομολογώ ότι δεν την πολυκατάλαβα. Το κοινό της την έχει εγκαταλείψει εδώ και χρόνια, αλλά οι λίγοι πιστοί είναι αρκετοί για να μετατρέψουν σε έδρα ένα κλειστό όπως της Ζοφριάς. Πόσοι θα την ακολουθήσουν στην Ολυμπιακή αρένα;

«Ξαναγυρίζουμε στο γήπεδο όπου η ομάδα έζησε τις μεγαλύτερες επιτυχίες της», ανακοίνωσε η ΚΑΕ. Ναι, αλλά αυτό το τρένο έχει φύγει εδώ και χρόνια, μαζί με τον Γιάννη Φιλίππου και τον... Μπερτομέου. Η ΑΕΚ είχε στα χέρια της τη χρυσή ευκαιρία για να καθιερωθεί στους μεγάλους του ελληνικού μπάσκετ, αλλά την άφησε αβασάνιστα να ξεγλιστρήσει από τα δάχτυλά της.

Πηγή: sday.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags