Facebook Pixel Αφιέρωμα της UEFA για ΠΑΟΚ! "Μύθοι, θρύλοι, ήρωες"!
| 2014-10-31 20:38:00

Αφιέρωμα της UEFA για ΠΑΟΚ! "Μύθοι, θρύλοι, ήρωες"!

Αφιέρωμα της UEFA για ΠΑΟΚ! "Μύθοι, θρύλοι, ήρωες"!

Με αφορμή το γεγονός πως ο ΠΑΟΚ είναι στην πρώτη θέση της βαθμολογίας της Superleague, η ιστοσελίδα της UEFA φιλοξενεί ένα πολύ άρθρο-αφιέρωμα στον "Δικέφαλο"!

Το κείμενο κάνει λόγο για το έμβλημα του συλλόγου, για το γεγονός πως ο ΠΑΟΚ με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό δεν έχουν λείψει από κανένα πρωτάθλημα της Superleague, τον πρώτο τίτλο, τον Κούδα, τον Σαράφη, τον Άγγελο Αναστασιάδη και βέβαια το "οχυρό της Τούμπας"!

Ορισμένα χαρακτηριστικά αποσπάσματα:

* Ο ΠΑΟΚ μαζί με τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό είναι οι μοναδικές ελληνικές ομάδες που δεν έχουν υποστεί την ψυχρολουσία του υποβιβασμού. 

* Στο παλμαρέ του έχει δύο κατακτήσεις πρωταθλημάτων. Η πρώτη την περίοδο 1975-76 με τον μεγάλο Γκιούλα Λόραντ στον πάγκο του. Στο δεύτερο πέρασμά του, ο σπουδαίος Ούγγρος έχασε τη ζωή κατά τη διάρκεια ντέρμπι με τον Ολυμπιακό! 

* Πρώτος σκόρερ στην ιστορία του παραμένει μέχρι και σήμερα ο Σταύρος Σαράφης, με 136 γκολ στο πρωτάθλημα. 

* Ο Γιώργος Κούδας έγινε ο Μεγαλέξανδρος του ΠΑΟΚ, εμβληματική μορφή και ρέκορντμαν συμμετοχών. Η απόπειρα του Ολυμπιακού να τον αποκτήσει ήταν η αφορμή για μια από τις μεγαλύτερες ποδοσφαιρικές κόντρες στην Ελλάδα.
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags