Facebook Pixel Ας τον να... Κλέιτον!
| 2014-11-08 22:24:00

Ας τον να... Κλέιτον!

Ας τον να... Κλέιτον!

Σημαντική νίκη με ολική ανατροπή πέτυχε η Ξάνθη κόντρα στον ΟΦΗ. Οι ακρίτες επικράτησαν 2-1 με γκολ του Λισγάρα και του Κλέιτον, ενώ ο Πετρόπουλος άνοιξε το σκορ για τους Κρητικούς, οι οποίοι έπαιξαν στο τέλος του αγώνα με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Τζορτζ.

Ο ΟΦΗ μπήκε πιο φορτσάτος στο παιχνίδι, απείλησε με το καλησπέρα στο 2' με τον Ραζάκ, τέσσερα λεπτά αργότερα όμως κατάφερε και προηγήθηκε στο σκορ. Ύστερα από κόρνερ του Μιλιάζες, από τα δεξιά, ο Πετρόπουλος έπιασε -ανενόχλητος- την κεφαλιά και έδωσε το προβάδισμα στους Ηρακλειώτες. Η Ξάνθη άρχισε να ξεπερνά την ψυχρολουσία απ'το το 10' και μετά, όποτε και άρχισε να πιέζει μπροστά. Στο 20' η κεφαλιά του Λουσέρο αποκρούστηκε απ'τον Λόρια, στο 29' όμως οι ακρίτες ήταν πιο τυχεροί. Ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Κλέιτον η άμυνα του ΟΦΗ δεν απομάκρυνε σωστά την μπάλα με αποτέλεσμα να φτάσει στον Λισγάρα, ο οποίος έβαλε το πόδι του και έκανε το 1-1. Τέσσερα λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι κατάφεραν να κάνουν την ολική ανατροπή! Ο Καπετάνος «έστρωσε» την μπάλα στον Κλέιτον και ο Βραζιλιάνος έπιασε σουτ... κεραυνό από το ύψος της μεγάλης περιοχής σημειώνοντας το 2-1, το οποίο ήταν και το σκορ ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος η Ξάνθη είχε τον μονόλογο στις κινήσεις, προσπάθησε να σιγουρέψει τη νίκη της, αλλά έχασε αρκετές ευκαιρίες, με τον Καπετάνο (52', 71') και τον Κλέιτον. Τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο εύκολα για τους ακρίτες στο 77' όταν ο ΟΦΗ έμεινε με 10 παίκτες, λόγω της αποβολής με δεύτερη κίτρινη κάρτα του Τζορτζ, τον οποίο είχε ρίξει ο Γκατούζο ως αλλαγή για να καταφέρει την ισοφάριση. Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα, οι Κρητικοί ήρθαν μία ανάσα απ'το 2-2 στο 80΄! 80' Ο Ροβίθης μπήκε στη μεγάλη περιοχή, έκανε το δυνατό σουτ, αλλά ο Ζαρόπουλος έδιωξε! Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή στο ματς, με την Skoda να παίρνει τη νίκη.

Με τους τρεις βαθμούς, η Ξάνθη ανέβηκε στην 8η θέση της κατάταξης με 12 βαθμούς, ενώ παρέμεινε 12ος με 10.
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags