Facebook Pixel Ο ΠΑΟ επέστρεψε και... κοιτάει ψηλά!
Μπάσκετ
| 2014-11-21 00:36:00

Ο ΠΑΟ επέστρεψε και... κοιτάει ψηλά!

Ο ΠΑΟ επέστρεψε και... κοιτάει ψηλά!

Με ακόμα μία καλή εμφάνιση ο Παναθηναϊκός πέρασε από την Τουρόφ με..., έφτασε στο 4-2 στην Ευρωλίγκα και πλέον η πρόκριση είναι σίγουρη. Τεράστια εμφάνιση Μαυροκεφαλίδη.

Ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε σε καλή κατάσταση για ακόμα ένα παιχνίδι και νίκησε με 78-63 εκτός έδρας την Τουρόφ, έφτασε στο 4-2 στην Ευρωλίγκα και έκανε μεγάλο άλμα για την πρόκριση, ενώ πλέον πιο χαλαρός μπορεί να κοιτάει και μπροστά.

Πρώτος σκόρερ ήταν ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης με 21 πόντους, ακολούθησε ο Γκιστ με 16 και 14 ο Παππάς.

Το ματς:
Αρκετά νωθρό ήταν το ξεκίνημα του Παναθηναϊκού. Σε άμυνα και επίθεση. Και αυτό είχε ως αποτέλεσμα, η Τουρόβ να… αναθαρρήσει και με επτά πόντους του Τέιλορ να προηγηθεί με 9-3. Ο Διαμαντίδης δεν άφησε το σκορ να ξεφύγει (13-8) και σιγά-σιγά οι πράσινοι άρχισαν να παίρνουν τα πάνω τους. Οι παίκτες του Ιβάνοβιτς κυνηγούσαν σαν… δαιμονισμένοι τις επαφές και με την είσοδο των Παππά-Μαυροκεφαλίδη αυτό έγινε πιο έντονο. Και κάπως έτσι με συνεχόμενες βολές, όχι μόνο πήραν το προβάδισμα, αλλά απέκτησαν και τη διαφορά (13-20). Και με 14/17 απ’ τη γραμμή της «φιλανθρωπίας», το τριφύλλι θα είχε την ευκαιρία να… αφήσει σκόνη πίσω του, αλλά δύο τρίποντα των Πολωνών τους κράτησαν στο κόλπο (22-25).

Ο Γκιστ… οδηγούσε στην επίθεση. Και με το τρίτο τρίποντό του στον αγώνα, έγραψε στο 13’ το 24-32, προτού με παρόμοιο τρόπο ο Παππάς στείλει τη διαφορά για πρώτη φορά σε διψήφια επίπεδα (24-35). Η ελληνική ομάδα δεν απειλούταν απ’ τους πρωταθλητές Πολωνίας, που επιβεβαίωναν ότι είναι αδύναμοι, δίχως πολλές επιλογές και «φαντασία» στην επίθεση. Και παρά το ροτέισον του Ιβάνοβιτς, ο Παναθηναϊκός δεν έχανε τη συνοχή του, που διατηρούσε άνετα το υπέρ του σκορ και πήγε στα αποδυτήρια, προηγούμενος με 11 (33-44), έχοντας βάλει -βάσει και εικόνας- τις βάσεις για το διπλό.

Προσπαθούσαν οι Πολωνοί να φέρουν τα… πάνω-κάτω. Μάταια, όμως, κάθε οποιαδήποτε «απόπειρά» τους για απειλή, έβρισκε πάντα απάντηση απ’ τον Παναθηναϊκό. Και κάπως έτσι, τα λεπτά περνούσαν, με τους φιλοξενούμενους να είναι… ήρεμοι στο +10 (40-50). Ο Μαυροκεφαλίδης είχε περάσει στον αγώνα με σαφή οδηγία να πάει η μπάλα σ’ αυτόν. Και ο Έλληνας σέντερ… αποδείκνυε το λόγο αυτού. Μην έχοντας αντίπαλο κάτω απ’ τα παρκέ, κέρδιζε το ένα φάουλ μετά το άλλο, απ’ τη γραμμή των βολών ήταν αλάνθαστος και φτάνοντας τους 14 πόντους, οδηγούσε εκ του ασφαλούς την ομάδα του στο 51-61 του 30’.

Ό,τι ήθελε έκανε ο διεθνής άσος. Βολές; Τις έβαζε. Δίποντα; Τα κόλλαγε. Τρίποντα; Κι αυτά μέσα! Και με ένα τέτοιο στο 35’ (συν την πολύτιμη βοήθεια του Παππά), η διαφορά εκτινάχθηκε στους 23 (55-78), με το τριφύλλι να τρέχει ένα σερί 4-17. Το ποιος θα έπαιρνε το ροζ φύλλο αγώνα είχε κριθεί. Ε, δικαιολογημένα ήρθε και μια χαλάρωση στο πράσινο στρατόπεδο στα τελευταία πέντε λεπτά, δίχως όμως αυτό να σημαίνει κάτι, αφού οι Πολωνοί το μόνο που κατάφεραν ήταν να ροκανίσουν το εύρος της ήττας τους κι εν τέλει να χάσουν με το «τιμητικό» 69-79!


**Η περιγραφή είναι από το sport-fm.gr

Τα δεκάλεπτα: 22-25, 33-44, 51-61, 69-79

Τουρόβ (Ραΐκοβιτς): Κόλλινς 6, Κούλιγκ 11, Τσιλίνσκι 11(1), Κάρολακ 2, Γιάραμαζ, Γκοσποντάρεκ, Ντίλεβιτζ, Μολντοβεάνου 5, Νίκολιτς 6, Τέιλορ 13, Ράιτ 13, Ζιγκεράνοβιτς 2

Παναθηναϊκός (Ιβάνοβιτς): Χαραλαμπόπουλος, Σλότερ, Μποχωρίδης 1, Γιάνκοβιτς 6, Παππάς 14(1), Μαυροκεφαλίδης 21(1), Διαμαντίδης 6, Γκιστ 16(3), Μπατίστα 4, Μπλουμς 6(2), Ράιτ 5

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags