Facebook Pixel Θέλημα της Παναγίας και αλλοίωση αποτελέσματος
| 2015-01-04 13:40:00

Θέλημα της Παναγίας και αλλοίωση αποτελέσματος

Θέλημα της Παναγίας και αλλοίωση αποτελέσματος

Ο Ευάγγελος Μίχος γράφει: «ο ΠΑΟΚ κατάφερε να πάρει ένα καταλυτικό τρίποντο, με διαιτητή τον Δελφάκη, αυτόν που... φόρα παρτίδα τον κατηγορούσαν πως είναι "συστημικός"».

Ο κακός ΠΑΟΚ κατάφερε να πάρει τη νίκη απέναντι στον καλύτερό του Πανιώνιο για τρεις λόγους: 1ον) επειδή εφαρμόστηκε ΥΠΕΡ ΤΟΥ ο γνωστός ποδοσφαιρικός νόμος, με την ομάδα που χάνει τις κλασικές ευκαιρίες να χάνει και το ματς, 2ον) γιατί διέθετε φύλακα-άγγελο στην εστία του, τον υπέροχο Ιτάνζ, που έβγαλε 5 εντυπωσιακά στοπ και 3ον) επειδή η διαιτησία έπαιξε... έδρα και μεγάλη ομάδα, με κορυφαία απόδειξη την υπόδειξη στο 89΄ του βοηθού Δήμου Αναστόπουλου, με την οποία ακυρώθηκε ως οφσάιντ το γκολ της ισοφάρισης του Οικονόμου (ήταν στην ίδια ευθεία με τον τελευταίο αμυντικό των γηπεδούχων).

Στο «δηλητηριασμένο» ελληνικό ποδόσφαιρο, όπου οι διαιτητές απαγορεύεται να κάνουν λάθη και το καθένα από αυτά σηκώνει από... δυο-τρεις θεωρίες συνωμοσίας, όντως στην Τούμπα υπήρξε καραμπινάτη αλλοίωση αποτελέσματος. Κι αυτό αφού στα τελειώματα της αναμέτρησης «έκλεψαν» από τον Πανιώνιο το τρίτο του γκολ, που πιθανότατα θα του χάριζε και τον βαθμό της ισοπαλίας. Βέβαια, ήταν μια οριακή φάση, από εκείνες όπου ένας... φοβισμένος (λόγω έδρας) ή εκτός θέσης επόπτης μπορεί να σηκώσει λανθασμένα το σημαιάκι του.

Επειδή, πάλι, μιλάμε για το ελληνικό πρωτάθλημα όπου, κατά το δοκούν, ο καθένας φροντίζει να το απαξιώνει, χρησιμοποιώντας όπως τον συμφέρει τον παράγοντα διαιτησία, ο ΠΑΟΚ κατάφερε να πάρει ένα καταλυτικό τρίποντο που τον πήγε στο +4 από τον δεύτερο Ολυμπιακό, με διαιτητή τον Δελφάκη. Αυτός, δηλαδή, που... φόρα παρτίδα τον κατηγορούσαν πως είναι «συστημικός», σφύριξε το ματς που ο Πανιώνιος, αντί να το κερδίσει με 3-5, το έχασε τελικά με 3-2 και, δικαιολογημένα, ΚΡΑΥΓΑΖΕΙ για την αδικία σε βάρος του στο 89'... Παρεμπιπτόντως, στην κανονική ροή του αγώνα, χωρίς την πολυτέλεια ριπλέι, και τα δυο πέναλτι που έδωσε ο Δελφάκης φαίνονται ως παραβάσεις.

Στο διά ταύτα: ο ΠΑΟΚ, παρά τις σημαντικές απουσίες του,το ντεφορμάρισμα βασικών μονάδων του και την εγκληματική μεταγραφική καθυστέρησή του (ειδικά στις θέσεις του στόπερ και του εξτρέμ), αποδείχτηκε εφτάψυχος και έκανε ποδαρικό με το δεξί στο 2015. Δεν άξιζε το τρίποντο, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Και μια ομάδα που θέλει να πάρει πρωτάθλημα, χρειάζεται να παίρνει νίκες σαν τη χθεσινοβραδινή. Για να έχει τύχη, όμως, στη συνέχεια, θα πρέπει ο Ιβάν να... σπρώξει χρήμα για την απόκτηση τριών βασικών παικτών. Ο Ουσέρο θα μπορούσε να είναι ο πρώτος...

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags