Facebook Pixel Ανάλυση Τσάρλυ για το ντέρμπι!
| 2015-02-23 13:00:00

Ανάλυση Τσάρλυ για το ντέρμπι!

Ανάλυση Τσάρλυ για το ντέρμπι!

Περέιρα και... Ντουρμάζ έκριναν το ντέρμπι!

Οι δύο προπονητές βοήθησαν με τις αρχικές τους συνθέσεις να μη δούμε ούτε μία φάση στο πρώτο ημίχρονο. Ο Αναστασίου ήταν ο νικητής του ντέρμπι, όμως η αρχική του απόφαση, να παίξει με τον Πέτριτς σε ρόλο δημιουργού, στέρησε έναν επιπλέον χαφ στον άξονα του Παναθηναϊκού.

Δεν είχε ανάπτυξη ο Παναθηναϊκός, παθητική στάση ο Περέιρα

Δεν υπήρχε μεταφορά μπάλας, δημιουργία, αλλά και στερούσε τη δυνατότητα να βγει σωστά το πρέσινκ. Δεν γίνεται να υπάρξει αποτελεσματικό πρεσάρισμα παίζοντας ρόμβο, αν δεν ακολουθεί ο επιτελικός μέσος. Μία φορά στο 35ο λεπτό έβγαλε πρεσάρισμα ψηλά ο Παναθηναϊκός και ανάγκασαν τους αμυντικούς του Ολυμπιακού να βγάλουν την μπάλα πλάγιο.

Ο Περέιρα ξεκίνησε το ντέρμπι χωρίς τον ποιοτικότερό του παίκτη, αλλά και τον μοναδικό box to box χαφ που διαθέτει. Η απουσία των Τσόρι, Κασάμι στέρησε ποιότητα και επιθετικότητα από τον άξονα και οδήγησε τον Ολυμπιακό σε παιχνίδι που η λογική του ήταν να κρατήσει το 0-0. Το δίδυμο Μανιάτης, Μιλιβόγιεβιτς δεν είχε ανεβάσματα, κράταγε τον Ολυμπιακό χαμηλά.

Στόχος του Περέιρα ήταν να προστατέψουν το αμυντικό δίδυμο των Σαντάνα, Σιόβα και υπήρχε φανερή εντολή στους Ντουρμάζ, Ντοσεβί να μην αφήνουν τους Νάνο, Τριανταφυλλόπουλο να ανέβουν ψηλά. Ο Ολυμπιακός στο πρώτο ημίχρονο προσπάθησε να ακουμπήσει την μπάλα στη δεξιά πλευρά και να χτυπήσει στον χώρο που καλύπτει ο αδύναμος ανασταλτικά Πράνιτς, με κινήσεις προς τα μέσα του Ντουρμάζ, που έπαιζε με ανάποδο πόδι στα δεξιά.

Ο Σουηδός στο πρώτο ημίχρονο ήταν δραστήριος, αλλά για ακόμα μία φορά τα τελειώματα ήταν τσαπατσούλικα, όπως και οι συνεργασίες με τον Φορτούνη. Τα πρώτα 45 λεπτά τα «πέταξαν» οι δύο προπονητές. Με τον Περέιρα να έχει σχήμα που το μόνο που μπορούσε να πετύχει ήταν να κρατήσει το 0-0 και τον Αναστασίου να χρησιμοποιεί μία βαριά διάταξη που δεν μπορούσε να του δώσει ορθολογική ανάπτυξη, ανεβάσματα από τα άκρα, τρέξιμο με μπάλα και πρέσινκ.

Το πλασέ που θα άλλαζε την ιστορία

Στην επανάληψη, οι δύο ομάδες μπήκαν απρόσμενα δυνατά. Στη φάση του 46ου λεπτού φάνηκε πως ο Μπεργκ δεν είναι καλά. Είναι δεδομένο πως ο Σουηδός, αν είχε εμπιστοσύνη στον εαυτό του, θα πέρναγε για πλάκα τον Σαντάνα και δεν θα του τράβαγε τη φανέλα. Το ντέρμπι το έκριναν δύο φάσεις: Η απίστευτη, καθαρή ευκαιρία που χάνει ο Ντουρμάζ στο 47ο λεπτό και το αυτογκόλ του Μαζουάκου. Ο Σουηδός εξτρέμ έχει φανερό πρόβλημα ποιότητας στην τελική ενέργεια και αυτό στοίχισε στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, όπως είχε κοστίσει και στον πρώτο παιχνίδι Κυπέλλου με την ΑΕΚ.

Ο περσινός Νάνο και η αλλαγή τακτικής

Στο δεύτερο ημίχρονο, τη διαφορά την έκανε το «ανέβασμα» του Νάνο. Ο άδικα παροπλισμένος Ισπανός αριστερός μπακ στην επανάληψη θύμισε τον περσινό καλό του εαυτό. Εκανε δικιά του την πλευρά και από δικό του ανέβασμα δημιουργήθηκε η φάση του γκολ και στη συνέχεια ήταν οδοστρωτήρας.

Ο Παναθηναϊκός στάθηκε τυχερός στο διάστημα που η αρχική του σύνθεση δεν τον βοηθούσε να επιτεθεί. Από τη στιγμή που έγινε το 1-0, η είσοδος Ατζαγκούν και η χρησιμοποίηση Πέτριτς, στη θέση που του δίνει τη δυνατότητα να βγάλει την ποιότητά του, έδωσαν ώθηση στους παίκτες του Αναστασίου. Ο Παναθηναϊκός κέρδισε ακόμα έναν χαφ και το γεγονός πως ο Ολυμπιακός αναγκάστηκε να ανεβάσει πιο ψηλά τις γραμμές του δημιουργούσε τις προϋποθέσεις, για να έρθει ένα δεύτερο τέρμα.

Λάθη από Περέιρα

Ο χαμένος του ντέρμπι ήταν σίγουρα ο Περέιρα. Ο ίδιος μπορεί να πιστεύει πως θα ήταν καλύτερος ο Ολυμπιακός χωρίς έναν εκ των καλύτερων ποδοσφαιριστών του (Τσόρι). Το εκπληκτικό χτύπημα του Αργεντινού, στην τελευταία φάση του παιχνιδιού, αναδεικνύει ακόμα περισσότερο το μεγάλο λάθος του Πορτογάλου τεχνικού, να κατέβει στον πόλεμο χωρίς το καλό του όπλο.

Είχε στο μυαλό του να κρατήσει το μηδέν και άργησε να επέμβει στη ροή του παιχνιδιού, όταν το ματς στράβωσε. Δεν είχε λογική, ενώ είχε ένα σχήμα πολύ παθητικό, που από το 49ο λεπτό, που έγινε το 1-0, δεν έκανε καμία αλλαγή μέχρι το 65ο λεπτό. Τα πράγματα βέβαια είναι ακόμα χειρότερα, καθώς η απόφασή του ήταν να βάλει τον Φράνκο Χάρα. Αδικαιολόγητο να μπει ο Τσόρι τόσο αργά στο παιχνίδι.

Ο Αναστασίου κατάφερε να πάρει το ντέρμπι και να φτάσει τη διαφορά στους 3 βαθμούς. Ο Ολυμπιακός έχει φανερά πιο εύκολο πρόγραμμα στη συνέχεια, όμως αποτελεί επιτυχία του προπονητή του Παναθηναϊκού, που για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά καταφέρνει, από τον Φεβρουάριο και μετά, να εμφανίζει την καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος. Το γεγονός πως, την περίοδο που παραδοσιακά οι ελληνικές ομάδες ρίχνουν τις μηχανές, ο Παναθηναϊκός ανεβαίνει, αποδεικνύει πως καθημερινά γίνεται καλή δουλειά.

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags