Facebook Pixel Επέμεινε στις αντιρρήσεις επί του νομοσχεδίου ο Γκιρτζίκης
| 2015-04-28 16:08:00

Επέμεινε στις αντιρρήσεις επί του νομοσχεδίου ο Γκιρτζίκης

Επέμεινε στις αντιρρήσεις επί του νομοσχεδίου ο Γκιρτζίκης

Στην επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων της Βουλής, στην οποία συζητείται το αθλητικό νομοσχέδιο βρέθηκε ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γ. Γκιρτζίκης προκειμένου να παρουσιάσει τις θέσεις της ομοσπονδίας.

Ο κ. Γκιρτζίκης επέμεινε στις αντιρρήσεις που έχουν ήδη εκφραστεί λέγοντας μεταξύ άλλων:

«Το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ δεν αποτελεί προνόμιο της ΕΠΟ, είναι προνόμιο των ομοσπονδιών. Η έκδοση κανονισμών και αποφάσεων και ο πειθαρχικός έλεγχος ανήκουν αποκλειστικά στην ΕΠΟ χωρίς να επιτρέπεται η παρέμβαση τρίτου, ακόμα και της πολιτείας.

Στο άρθρο 13 του καταστατικού της ΦΙΦΑ. Τα μέλη έχουν την υποχρέωση να συμμορφώνονται με τις προσταγές της Ομοσπονδίας. Προβλέπεται η αποβολή ενός μέλους σε περίπτωση παραβίασης. Οποιοδήποτε ζήτημα λειτουργίας ρυθμίζεται αυτόνομα. Είναι η μόνη αρμόδια για τους κανονισμούς. Οι κανονισμοί αυτοί δεν μπορούν να υπάγονται σε κανέναν ύπουργό.

Με άλλοθι την άσκηση της βίας προβλέπονται διοικητικές ποινές, απαγόρευση τέλεσης αγώνων, απαγόρευση συμμετοχής ομάδων στην Ευρώπη κατά παράβαση του καταστατικού της ΕΠΟ»

Ανέφερε τέλος ότι ο γενικός γραμματέας της UEFA Τζιάνι Ινφαντίνο έχει ζητήσει για την Τετάρτη (μεταξύ 10:30 - 14:00) συνάντηση με τους επικεφαλής όλων των κομμάτων της Βουλής για να εκθέσει τις απόψεις της UEFA.

Πηγή: soccerplus.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags