Facebook Pixel Έτσι θέλει τον αμυντικό o Αναστασίου!
| 2015-06-08 00:05:00

Έτσι θέλει τον αμυντικό o Αναστασίου!

Έτσι θέλει τον αμυντικό o Αναστασίου!

Ο κόουτς του Παναθηναϊκού μίλησε για τον παίκτη που θέλει για την άμυνα και σχολίασε την φετινή σεζόν, αλλά και την επικείμενη «μάχη» για την είσοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την ήττα από τον Ατρόμητο: «Για το παιχνίδι δεν χρειάζεται να πούμε πολλά. Ήταν σημαντικό να δώσουμε νέα παιδιά και να δούμε αρκετούς Έλληνες στην ομάδα. Θέλαμε να δούμε πως μπορούσαν να διαχειριστούν τα νέα παιδιά ένα παιχνίδι κόντρα σε μια ομάδα που ήθελε το αποτέλεσμα. Σε γενικές γραμμές δεν κάναμε βασικά πράγματα και ήρθε η ήττα. Το σημαντικό είναι ότι πήραν χρόνο συμμετοχής νέα παιδιά και παράλληλα ξεκουράσαμε κάποιους γιατί είναι σημαντικό να ξεκινήσουμε τη νέα σεζόν έτοιμοι. Θα τα πούμα λίαν συντόμως».

Για τις μεταγραφές: «Έχουμε ξεκαθαρίσει τους στόχους μας, ποιοι θα μείνουν ποιοι θα φύγουν, έχουμε κάνει τέσσερις μεταγραφές και τις επόμενες δύο εβδομάδες θα έχει κλείσει σίγουρα ένας στόπερ. Τον θέλουμε μαζί μας για την προετοιμασία και θα δούμε τι προοπτικές υπάρχουν για να είμαστε έτοιμοι και σε περίπτωση αποχωρήσεων. Οι άνθρωποι που πρέπει να τρέξουν αυτά τα πράγματα, το κάνουν και το κυριότερο είναι ότι ήδη τρέχει και ο προγραμματισμός ενόψει Δεκεμβρίου για πιθανά προβλήματα. Έχουμε ξεκινήσει κι εκεί την προεργασία για πιθανή ενίσχυση, για θέσεις που ήδη πιστεύω ότι υπάρχει πρόβλημα».

Για τη γεύση που άφησε η σεζόν: «Αισιόδοξη γεύση για το μέλλον. Είμαι αισιόδοξος άνθρωπος από τη φύση μου. Μάθαμε πολλά φέτος και από τη συμμετοχή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Πήραμε πολλά μαθήματα. Κρατάμε τα θετικά από τη σεζόν και παράλληλα θέλουμε το παραπάνω βήμα και συνεχίζουμε».

Για τη δουλειά που πρέπει να γίνει: «Οι βάσεις έχουν μπει, τα παιδιά πλέον ξέρουν τι πρέπει να κάνουν. Σίγουρα σε ορισμένα ματς μπορεί να φαντάζει εύκολο κάποιοι παιχνίδι όμως θα πρέπει να φροντίσουμε να είμαστε νικητές και να έχουμε τη σωστή νοοτροπία είτε σε φιλικό, είτε σε επίσημο παιχνίδι».

Για όσα του άρεσαν από την ομάδα αυτή τη χρονιά: «Φέτος, από ένα σημείο και μετά, ειδικά όταν μείναμε εκτός Κυπέλλου και Ευρώπης, δείξαμε ωριμότητα σαν ομάδα. Ήταν ευχάριστη έκπληξη και η εξέλιξη πολλών παιδιών που γίνονταν συνεχώς καλύτερα. Προσπαθούμε κάθε χρόνο να βάζουμε ορισμένα στοιχεία στο παιχνίδι μας και θέλουμε να δώσουμε έμφαση στις λεπτομέρειες ενόψει της επόμενης σεζόν, αν θέλουμε να λεγόμαστε και ομάδα υψηλού επιπέδου γιατί οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά. Αυτό ξεκινάει από τον καθένα ατομικά κι έπειτα πάει στην ομάδα. Είναι φορές που κάνουμε μικρά λάθη, αλλά θα πρέπει να γίνονται όλα όπως πρέπει για την λειτουργία της ομάδας».

Για τις αντοχές του: «Ανυπομονώ για την επόμενη σεζόν, οπότε νομίζω ότι αυτό δείχνει ότι έχω αντοχές».

Για τα πλέι-οφ: «Ήμασταν καλύτερη ομάδα απ' όλες. Ο Αστέρας έδειξε μετά το 0-4 από εμάς μια σταθερότητα. Ο ΠΑΟΚ δεν έδειξε καθόλου καλό πρόσωπο και δικαιολογημένα τερμάτισε τελευταίος. Ο Ατρόμητος ήταν κάτι που παιζόταν μεταξύ 2ης και 3ης θέσης και στα μεταξύ τους παιχνίδια φάνηκε ο Αστέρας πιο τυχερός γιατί δεν είδαμε μεγάλες διαφορές».

Για την κατάσταση ενόψει της επόμενης σεζόν και πόσο διαφορετικό θα είναι αυτό το καλοκαίρι: «Τη νέα σεζόν θα υπάρξουν αλλαγές στο ρόστερ, ο χρόνος είναι περιορισμένος και γι' αυτό θα δώσουμε μέρες ξεκούρασης στα παιδιά. Με την ποιότητα που αποκτήσαμε πιστεύω ότι αυτά που θα λέμε για να κάνουν οι παίκτες θα γίνονται πιο εύκολα αποδεκτά. Θέλω να πιστεύω ότι η ποιότητα που θα υπάρχει θα κάνει τη δουλειά μας πιο εύκολη».

Για την άμυνα: «Ψάχνουμε παίκτη για τα επόμενα 2-3 χρόνια που θα δώσει σταθερότητα στο αμυντικό κομμάτι. Ηλικιακά θα έχει εμπειρία και παραστάσεις από υψηλό επίπεδο για να αποδώσει και να προσαρμοστεί πιο εύκολα. Δεν σημαίνει όμως αυτό ότι δεν κοιτάμε να επενδύσουμε σε νεότερους σε ηλικία παίκτες για να υπάρχει σε βάθος χρόνου ο αντικαταστάτης π.χ. του Ταυλαρίδη. Υπάρχει πλάνο και τρέχουμε και λίγο παραπάνω για τα δεδομένα ελληνικής ομάδας στον σχεδιασμό. Έτσι θέλω να λειτουργούμε και να είμαστε μπροστά. Θέλουμε να είμαστε διαφορετικοί σε όλα και νομίζω φαίνεται στον τρόπο που λειτουργούμε».

Για το φιλικό με τον Άγιαξ: «Θέλαμε να παίξουμε με δυνατούς αντιπάλους φέτος με ομάδες που τα τεχνικά τους χαρακτηριστικά είναι αυτά που θα συναντήσουμε στην Ευρώπη και τα προκριματικά. Θα παίξουμε φιλικό με τον Άγιαξ. Μας το ζήτησαν, απαντήσαμε θετικά και ξέρουμε ότι υπήρχε η πιθανότητα να βρεθούμε αντιμέτωποι και στην Ευρώπη. Στη συγκεκριμένη ομάδα ξέρουμε πως παίζει. Θα παίξουμε στις 7 του μηνός όπου και πιθανότατα θα είναι η Κλαμπ Μπριζ, πιθανός αντίπαλος για τα προκριματικά, στις 5 του μηνός θα παίξουμε με ομάδες β' κατηγορίας κι επιστρέφοντας θα παίξουμε με ομάδα β' εθνικής και το τελευταίο τεστ εντός έδρας 21 ή 22 Ιουλίου. Υπάρχουν κάποιες προτάσεις, ίσως να είναι γαλλική ομάδα. Ο βαθμός ετοιμότητας των Γάλλων είναι αρκετά υψηλός σε εκείνο το σημείο οπότε θα είναι καλό και για εμάς να δούμε πού θα βρισκόμαστε. Θα παίξουμε στο ενδιάμεσο στα προκριματικά άλλο ένα ματς».

Για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ: «Ξέρουμε ότι είναι δύσκολα. Εκείνη την περίοδο δεν είναι στο ανώτερο επίπεδο ο βαθμός ετοιμότητας και όλοι ποντάρουν σε καλή παρουσία, όμως θα παίξουν ρόλο οι λεπτομέρειες και αυτό το βιώσαμε πολύ στα περσινά ματς με τη Σταντάρ. Θεωρώ ότι μπορούμε να κοντράρουμε τις υπόλοιπες ομάδες, να δούμε πρώτα τον αντίπαλό μας, να περάσουμε και βλέπουμε τα υπόλοιπα».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags