Facebook Pixel Η ...εξήγηση Σφαιρόπουλου για την ήττα από Παναθηναϊκό
| 2015-10-13 19:07:00

Η ...εξήγηση Σφαιρόπουλου για την ήττα από Παναθηναϊκό

Η ...εξήγηση Σφαιρόπουλου για την ήττα από Παναθηναϊκό

Έμμεσα ο κόουτς του Ολυμπιακού εξήγησε γιατί ήρθε ο αποκλεισμός στο ΣΕΦ πριν λίγες ημέρες.

Στη σημασία του να έρχονται οι νίκες ώστε να βελτιώνεται παιχνίδι με το παιχνίδι η ομάδα, στάθηκε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε και στον αγώνα της Πέμπτης με την Τσεντεβίτα, ενώ σημείωσε πως ο Ολυμπιακός ακόμα δεν είναι έτοιμος...
 

«Με δεδομένο ότι είχαμε τιμωρημένη την έδρα μας η ΚΑΕ Ολυμπιακός σκέφτηκε ότι η λύση του να έρθουμε εδώ να παίξουμε στην Κρήτη ήταν πολύ θετική για μας, καθώς και υπάρχει εδώ κόσμος του Ολυμπιακού που αγαπάει την ομάδα ενώ θα παίξουμε σε ένα ωραίο γήπεδο αλλά και γιατί ο Ολυμπιακός έρχεται πιο κοντά στον κόσμο του, στις απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας οπότε θα δώσει τη χαρά και στον κόσμο του Ολυμπιακού και στον φίλαθλο κόσμο της Κρήτης να μπορέσει να δει έναν αγώνα υψηλού επιπέδου, έναν αγώνα Ευρωλίγκας.  

Ευχόμαστε και εμείς να είναι κατάμεστο. Οι αθλητές πάντα θέλουν κόσμο στο γήπεδο, είναι άσχημο να παίζεις σε άδειες εξέδρες και θέλουμε τον κόσμο να έρθει και να υποστηρίξει την ομάδα, να την βοηθήσει γιατί είναι πραγματικά ένα δύσκολο παιχνίδι και θέλουμε να ξεκινήσουμε τις υποχρεώσεις μας στην Ευρωλίγκα με ένα θετικό αποτέλεσμα.

Αγωνιστικά, σίγουρα δεν είμαστε έτοιμοι ακόμα γιατί είναι αρχή της χρονιάς, είμαστε ωστόσο σε πολύ καλό επίπεδο ώστε να μπορέσουμε να κερδίσουμε τέτοια παιχνίδια δύσκολα, θεωρώ ότι ο στόχος και ο σκοπός αυτή τη στιγμή είναι να κερδίζουμε τα παιχνίδια και ο δεύτερος να βελτιώνουμε το παιχνίδι μας. Όσο πιο μεγάλο χρονικό διάστημα βρίσκονται οι παίκτες μεταξύ τους, τόσο πιο καλά θα γνωρίζει και θα μαθαίνει ο καθένας το παιχνίδι του άλλου, επομένως θα ανεβάζουμε την απόδοσή μας. Είναι σημαντικό να καταλάβουν όλοι ότι η ομάδα έχει καινούριο ένα πολύ μεγάλο μέρος της, έχει παίκτες που ήρθαν στην ομάδα φέτος το καλοκαίρι, οπότε για να μάθουν όλοι να παίξουν με την ίδια φιλοσοφία, με τον ίδιο τρόπο και να υπάρξει ομοιογένεια χρειάζεται λίγος χρόνος. Παρ’ όλα αυτά, όταν είσαι στον Ολυμπιακό πρέπει να κερδίζεις τα παιχνίδια.

Η Τσεντεβίτα δεν είναι η ασθενέστερη ομάδα, είναι μία πολύ επικίνδυνη ομάδα. Είναι μία ομάδα που έχει παίκτες που παίζουν αρκετά χρόνια μαζί, εκτός από τους δύο ξένους και τον Ζόριτς που ήρθε φέτος, ο υπόλοιπος κορμός έχει παίκτες που παίζουν 2-3 χρόνια μαζί, έχει ομοιογένεια, παίκτες που είναι νεαροί, που παίζουν με όρεξη και διάθεση ενώ είναι πολύ επιθετικοί και στην άμυνα και στην επίθεση. Πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα επιθετικοί να κάνουμε το δικό μας παιχνίδι, να πάμε το παιχνίδια στα μέτρα μας και να εφαρμόσουμε αυτά που κάνουμε στις προπονήσεις».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags