Facebook Pixel Φυλακή ο νταής μεγαλομέτοχος της Δυναμό Ζάγκρεμπ
| 2015-10-20 14:44:00

Φυλακή ο νταής μεγαλομέτοχος της Δυναμό Ζάγκρεμπ

Φυλακή ο νταής μεγαλομέτοχος της Δυναμό Ζάγκρεμπ

Ο πρόεδρος της Δυναμό Ζάγκρεμπ είναι «έξω» με εγγύηση 1,5 ευρώ. Συμβαίνουν και στην Κροατία, όχι μόνον στην Ελλάδα. Με μια μικρή διαφορά. Άλλο στη μπουζού αφεντικό της Καβάλας και του Ολυμπιακού Βόλου κι άλλο της μεγαλύτερης ομάδας της χώρας.

Η Δυναμό είναι ό, τι ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός στην Ελλάδα. Και ο Ζντράβκο Μάμιτς, το φρούτο, επιχειρηματίας αμφισβητούμενος στην Κροατία είναι το κόκκινο πανί των οργανωμένων κι όχι οπαδών της αντιπάλου του Ολυμπιακού στο τσάμπιονς ληγκ.

Φοβερά πράγματα. Αδειάζει η εξέδρα στο γήπεδο της Ζάγκρεμπ αν εμφανιστεί ο μεγαλομέτοχος Μάμιτς. «Δεν θέλουμε να σε βλέπουμε! Η θέση σου είναι στη φυλακή» γράφουν τα πανό.

Πράγματι, έκανε φυλακή κι έχει χοντρά μπλεξίματα με το νόμο ο βουλγαρικής καταγωγής βαρύμαγκας Ζντράβκο και για να πηγαίνει στο γήπεδο έπαιρνε ειδική άδεια προσωρινής αποφυλάκισης.

Μικρότερο πρόβλημα με τη φανατίλα της Δυναμό αντιμετωπίζει ο κατά 13 χρόνια μικρότερος αδελφός του μεγαλομέτοχου, ο Ζόραν Μάμιτς, πρώην ποδοσφαιριστής και σε αρκετές ομάδες της Γερμανίας, που τα πάει μια χαρά σαν προπονητής της ομάδας. Δεν παύει, όμως, να είναι δίδυμο με τον αδελφό του, γι' αυτό κι εκείνος είχε κάνει πίσω από τα σίδερα, για δωροδοκία και φοροδιαφυγή.

Ιστορική ομάδα «οι μπλε» της Δυναμό, προϊόν συγχώνευσης τριών συλλόγων μετά τον παγκόσμιο πόλεμο, με 4 πρωταθλήματα της ενωμένης Γιουγκοσλαβίας και 15 της Κροατίας. Σήμερα κυκλοφορεί σα μια «τυχοδιωκτική» ΠΑΕ με βαλκανικά σύνδρομα, υποτίθεται φιλοδοξεί να εκσυγχρονιστεί σε μια δυτικού τύπου ποδοσφαιρική εταιρεία, με οργάνωση και στελέχη, αλλά και δημόσιες σχέσεις με την παρέα του Μισέλ Πλατινί.

Μειονέκτημα της Δυναμό ότι ο μεγαλομέτοχος Ζντράβκο Μάμιτς είναι άτομο με διασυνδέσεις στη νύχτα και επιθετική συμπεριφορά απέναντι στα ΜΜΕ που τον «περιποιούνται». Και οι οργανωμένοι, με πρώτους τους «Β.Β.Β>» τον κράζουν στο Μαξιμίρ, στο χωρητικότητας 35.000 γήπεδο της Δυναμό «Zratko, είσαι κλέφτης!». Κινδυνεύει, λοιπόν, να εκτεθεί όποιος μεγαλόσχημος νταραβεριστεί έτσι κι αλλοιώς με τον Μάμιτς.

Οι «Β.Β.Β.» είναι οι Bad Blue Boys, ο μεγαλύτερος σύνδεσμος οπαδών της Δυναμό.

Κλίμα αντιολυμπιακό «δουλεύει» στα αποδυτήρια της Δυναμό ο πρώην πράσινος Σίλντενφελντ, διάβασε apodytiriakias.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags