Facebook Pixel Ο σκοπός της ζωής του Σάσα, το... κουλό τρίποντο στο Ρέθυμνο και το πορτρέτο του Dorian Gray!
| 2015-10-27 16:08:00

Ο σκοπός της ζωής του Σάσα, το... κουλό τρίποντο στο Ρέθυμνο και το πορτρέτο του Dorian Gray!

Ο σκοπός της ζωής του Σάσα, το... κουλό τρίποντο στο Ρέθυμνο και το πορτρέτο του Dorian Gray!

Βγήκε και είπε ο Διαμαντίδης ότι θα αποσυρθεί στο τέλος της σεζόν κι από τότε χάλασε ο (πράσινος) κόσμος! Γράφει ο Βασίλης Σκουντής.

Τρόπος του λέγειν, χάλασε, διότι στην πραγματικότητα αυτός ο κόσμος έφτιαξε και μένει να φανεί εάν θα φτιάξει τόσο πολύ, ώστε το αντίο του αρχηγού του Παναθηναϊκού να είναι τόσο ένδοξο όσο ο καθένας στη θέση του θα το ήθελε...

Δεν ξέρω πόσο... ματαιόδοξος είναι ο λεγάμενος, που κι αυτό πάλι θα ήταν ανεκτό, σίγουρα πάντως έχει κάθε δικαίωμα να διέπεται από το απολύτως θεμιτό κίνητρο της υστεροφημίας: εάν όντως βγει στη σύνταξη, τότε θέλει αυτή η έξοδός του από την κεντρική σκηνή να 'χει μπόλικο μπιζάρισμα.

Δεν αφήνω κανένα υπονοούμενο, διότι απλούστατα τούτο ενυπάρχει από μόνο του στην υπόθεση: μπορεί ο ίδιος να έσπευσε να προαναγγείλει την αποχώρησή του από τις 5 Απριλίου του 2015 (αμέσως μετά τον τελικό του Κυπέλλου με τον Απόλλωνα Πατρών), αλλά ήδη έχουν αρχίσει να πέφτουν πάνω του «λυτοί και δεμένοι» για να τον μεταπείσουν να αναθεωρήσει την ειλημμένη απόφασή του!

Χλωμό το βλέπω αυτό, όχι επειδή ο Σάσα Τζόρτζεβιτς, ο οποίος έχει βάλει σκοπό της... ζωής του (sic) «να μην τον αφήσω να σταματήσει», δεν διαθέτει πειθώ, αλλά διότι όπως έχει αποδειχθεί και στο παρελθόν (βλέπε αποχώρηση από την εθνική ομάδα), όταν ο «3D» λέει κάτι, δεν το ξελέει...

Το λέει και το εννοεί, δηλαδή, αλλά -ως γνωστόν- κάθε κανόνας έχει και τις εξαιρέσεις του, που απλώς τον επιβεβαιώνουν!

Ο Διαμαντίδης πάλι επιβεβαιώνει τους δικούς του γνωστούς και απαράβατους μπασκετικούς κανόνες, με αποτέλεσμα να περπατάει μεν στα 36 χρόνια του, αλλά να μοιάζει με «αιώνιο έφηβο»!

Προφανώς ο Δημήτρης δεν κατέφυγε στα παλιά «Gerovital» (της περιβόητης Ρουμάνας γεροντολόγου Αννας Ασλάν), ούτε βάλθηκε να αναβιώσει τον μύθο του Οσκαρ Ουάιλντ και να γίνει ο σύγχρονος Ντόριαν Γκρέι, άλλωστε σε αυτήν την κούρσα θα ερχόταν δεύτερος...

Τον πρόλαβε πριν από είκοσι πέντε χρόνια ο (ομόλογός του ως πόιντ γκαρντ και αρχηγός του Παναθηναϊκού) Τάκης Κορωναίος!

Νομίζω ότι η εξήγηση είναι απλή, εκτείνεται πέρα από οποιαδήποτε δαιμονοποίηση του πράγματος ή ακόμη και από την επιθυμία του να αφήσει την τελευταία καλή εντύπωση και έχει ονοματεπώνυμο: λέγεται Νικ Καλάθης!

Η επιστροφή του διεθνούς γκαρντ, μετά την περιπλάνησή του στα βάθη του Κουμπάν και του Μέμφις, αποδεικνύεται ευεργετική τόσο για τον Παναθηναϊκό όσο και για τον Διαμαντίδη, που αντιλήφθηκε πρώτος και καλύτερα από κάθε άλλον τη σημασία της...

Θυμάμαι ότι τις μέρες (του Ιουλίου) που οριστικοποιήθηκε αυτή η υπόθεση, είχα συναντηθεί με τον Διαμαντίδη για μία συνέντευξη και πάνω στην (σχετική) κουβέντα το πρόσωπό του έλαμψε από ικανοποίηση και χαρά...

Δεν θα ξεχάσω μάλιστα την ατάκα του ότι «αυτό που θέλω να αποφύγω είναι να εκθέτω τους συμπαίκτες μου»!

Ε, μετά από τρεις μήνες είναι σαφές πως ούτε εκθέτει τους συμπαίκτες του ούτε εκτίθεται ο ίδιος, όπως το έβλεπε να συμβαίνει την περυσινή σεζόν, που δεν είχε τη δυνατότητα να τρυπάει παντοιοτρόπως τις αντίπαλες άμυνες.

Βεβαίως το μέχρι στιγμής δείγμα είναι μικρό και ανεπαρκές για να υποβληθεί σε σύγκριση, αλλά το πράγμα «φωνάζει» ότι ο Διαμαντίδης είναι δυνατότερος, πιο φρέσκος και πιο αποτελεσματικός τόσο στη δημιουργία, πόσω δε και στην εκτέλεση: σουτάρει με υψηλότερα ποσοστά (και μάλιστα από τα 6μ.75, καθώς σε τρεις αγώνες στο ελληνικό πρωτάθλημα δεν έχει καν επιχειρήσει δίποντο), μοιράζει περισσότερες ασίστ και άμα λάχει κιόλας -όπως συνέβη προχθές στο Ρέθυμνο- καλύπτει και τις ακεφιές του Καλάθη!

Αμα λάχει, επίσης, συνεχίζει τον χαβά του να βάζει... κουλά τρίποντα σαν αυτό που μπουμπούνισε με το κορμί του σε κλίση, στη λήξη της επίθεσης, και να προκαλεί χαλασμό κόσμου!

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags