Facebook Pixel Μεγάλες ατάκες Σκίμπε για την Εθνική!
| 2015-11-04 15:26:00

Μεγάλες ατάκες Σκίμπε για την Εθνική!

Μεγάλες ατάκες Σκίμπε για την Εθνική!

ΤΙ είπε το μεσημέρι της Τετάρτης ο Γερμανός τεχνικός, στο πλαίσιο της παρουσίασής του από την ΕΠΟ!

Σε μία από τις πρώτες τοποθετήσεις, αναφέρθηκε στον Ότο Ρεχάγκελ: «Μέχρι στιγμής δεν έχω μιλήσει μαζί του. Έχω καλή σχέση μαζί του και θα μιλήσω μετά τα δυο πρώτα ματς της Ελλάδας, γιατί όταν ήμουν στην Γερμανία ήταν αυτός στην Ελλάδα. Πιστεύω πως ο Κώστας Τσάνας θα με ενημερώσει σωστά. Είδαμε μαζί ματς και τα αναλύσαμε, επίσης ξέρω πολλούς παίκτες από την ομάδα γιατί παίζουν στο εξωτερικό. Όπως και εκείνους που παίζουν στα μεγάλα κλαμπ στην Ελλάδα».

Νίκη ή θέαμα: «Είμαστε σε μία νέα αρχή. Όλοι χάνουμε και όλοι κερδίζουμε. Για να προκριθούμε στην Ρωσία, όλοι πρέπει να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό για την Εθνική. Επίσης θα ήθελα να αλλάξω το στυλ που παίζει η ομάδα. Έχουμε πολλούς καλούς αμυντικούς, όμως δεν κάνουμε πολλές φάσεις και δεν σκοράρουμε. Έτσι, πρέπει να προσπαθήσουμε να παίξουμε πιο επιθετικά, αλλά χωρίς να χαλάσουμε την άμυνα".

Για την επιλογή των παικτών: "Οι παίκτες πρέπει να βρίσκονται σε καλή κατάσταση, αλλά και να έχουν την εμπειρία από μεγάλες διοργανώσεις για να μπορέσουν να ανταποκριθούν. Από τη μία θέλω έμπειρους, από την άλλη σίγουρα έτοιμους. Ένας συνδυασμός δηλαδή».

Για το αν θα έχει ένα κλειστό κύκλο παικτών: «Πιστεύω πως είναι σημαντικό να έχεις 25-30 παίκτες και να τους πιστέψεις. Οι αλλαγές δεν είναι καλές για μία ομάδα όπως η εθνική. Ειδικότερα όταν έχεις λίγες μέρες και ματς. Μόνο έτσι θα πετύχεις, όταν και οι παίκτες ξέρουν πως είναι σημαντικοί για την ομάδα. Αν τραυματιστεί κάποιος ή αν κάποιος παίκτης δείξει εξαιρετικά στοιχεία, φυσικά θα κληθεί, αλλά γενικότερα δεν πρέπει να έχουμε πολλές αλλαγές και να πιστεύουμε στο κλειστό κλαμπ. Για έναν προπονητή είναι σημαντικό να δει το υλικό που έχει. Μετά να ξεκαθαρίσει αν μπορεί αυτό το υλικό να υπηρετήσει το σύστημα του. Ευτυχώς έχω δυο φιλικά για να βγάλω τα συμπεράσματα μου. Μέσα σε αυτές τις δέκα μέρες θα πάρω τις αποφάσεις μου».

Για το αν του φτάνει ο χρόνος να περάσει τη φιλοσοφία του: «Ναι, το πιστεύω. Από τη μία έχουμε ένα χρόνο μέχρι τον επόμενο θεσμό (το ματς με την Κύπρο), από την άλλη έχουμε δυο ματς τώρα, ένα τον Μάρτιο και μετά ένα τουρνουά στην Αυστραλία. Είναι καλό γιατί θα είμαστε μαζί με την ομάδα αρκετές μέρες. Είναι αρκετός χρόνος για να κερδίσουμε το πρώτο ματς».

Για το βιογραφικό του: «Πιστεύω πως όλοι θέλουν να δουλέψουν καιρό σε μία ομάδα. Όλοι θέλουν να δημιουργήσουν κάτι δικό τους. Δυο φορές έσπασε το συμβόλαιο με ομάδες που ήμουν για να πάω αλλού, γιατί τα οικονομικά δεν ήταν καλά (Γκρασχόπερς και Εσκισεχίσπορ). Κι όμως σε αυτές τις ομάδες, παρά τα προβλήματα, πήγαμε καλά. Ο πρόεδρος της ΕΠΟ και η ομοσπονδία ήξερε καλά τι διάλεγε για τον προπονητή που θα μείνει στην ομάδα για δυο χρόνια. Είναι σημαντικό για εμένα ότι με διάλεξαν ανάμεσα σε πολλούς προπονητές. Μου έδειξαν εμπιστοσύνη και είναι σημαντικό για όλες τις πλευρές».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags