Facebook Pixel ΚΟΛΚΑΣ: Σκέψου τι ΠΑΟΚ θα παραδώσεις εσύ…
| 2016-04-13 08:34:00

ΚΟΛΚΑΣ: Σκέψου τι ΠΑΟΚ θα παραδώσεις εσύ…

ΚΟΛΚΑΣ: Σκέψου τι ΠΑΟΚ θα παραδώσεις εσύ…

Το τι σημαίνει ο ΠΑΟΚ για τον καθένα είναι κάτι εσωτερικό. Αν το αναλύσουμε θα καταλήξουμε στο ίδιο συμπέρασμα ακόμη κι αν διαφωνούμε σε ότι κι αν συμβαίνει στην ομάδα. Όμως η ουσία αφορά το συναίσθημα και τις παραστάσεις.

Θέλω να αναλύσω λίγο σε τι φάση βρίσκεται ο σύλλογος στα 90 του χρόνια. Και τα μηνύματα δεν είναι άσχημα.

Σήμερα για παράδειγμα στον ποδοσφαιρικό χάρτη ο ΠΑΟΚ βούλωσε τα στόματα όλων όσων ισχυρίζονται πως θέλει να γίνει χαλίφης στη θέση του χαλίφη.

Εδώ και μία διετία, από την ανακοίνωση Βρύζα για την εγκληματική οργάνωση μέχρι και σήμερα, ο ΠΑΟΚ κάνει ότι μπορεί για να δει η χώρα κανονικό ποδόσφαιρο.

Ο ίδιος δεν έχει καταφέρει να στήσει μία ομάδα που να πείθει, αλλά και να το είχε καταφέρει γνωρίζουμε πολλή καλά πως δεν θα είχε πάρει τίποτα. Το ζήσαμε στην εποχή Σάντος, το ζήσαμε στον τελικό του ΟΑΚΑ όταν και η ομάδα πήγε αποδεκατισμένη όταν τόλμησε να αποκλείσει τον Ολυμπιακό.

Άρα το νούμερο ένα ζητούμενο, είναι να δημιουργηθούν οι σωστές συνθήκες για να μπορέσουμε όταν θα σοβαρευτούμε εσωτερικά, να πάρουμε αυτό που αξίζουμε.

Σήμερα στη Λίγκα, ο Μάκης Γκαγκάτσης κατάφερε να πείσει πως οι μικροί πρέπει να πάρουν περισσότερα χρήματα. Κόντρα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό που είχαν ευνοήσει τις συνθήκες που τους βόλευαν και τους πρώτους να «στηρίζουν» όλες αυτές τις ομάδες δημιουργώντας σχέσεις εξάρτησης τόσα χρόνια μέσω δανεισμών και διαφόρων άλλων τρικ.

Ο ΠΑΟΚ αποθεώθηκε σήμερα γιατί απέδειξε έμπρακτα πως δεν τον ενδιαφέρει μόνο ο εαυτός του. Μία ιστορική του υποχρέωση κυρίως απέναντι στα ιδεώδη του συλλόγου.

Ο ΠΑΟΚ επίσης, ανάγκασε μέσα από τον αποχώρησή του από το κύπελλο, τον Σταύρο Κοντονή να επιχειρηματολογεί σύμφωνα με τη δική του ατζέντα εδώ και δύο χρόνια. Ο Υφυπουργός που άλλα έλεγε πέρυσι με βασικό ζήτημα τη βία και άλλα σήμερα, με βασικό ζήτημα την διαφθορά που προκαλεί τη βία.

Ο ΠΑΟΚ με τη σταθερή πολιτική του, αυτά που φάνηκαν και αυτά που δεν φάνηκαν, κατάφερε να προκαλέσει πίεση στην ΕΠΟ και να βάλει το ιστορικό αυτογκόλ φωνάζοντας τη ΦΙΦΑ στην Ελλάδα, με τους επιτελείς της να διαπιστώνουν πως μόνο εναρμονισμένη δεν είναι με τις δικές της απαιτήσεις. Η επιτροπή δεοντολογίας θα δημιουργηθεί από ανεξάρτητους τακτικούς δικαστές και κάπου εδώ, η ΕΠΟ του Γκιρτζίκη και των υπόδικων μας τελειώνει.

Είναι αρκετά αυτά που συμβαίνουν σήμερα; Όχι βέβαια και ο ΠΑΟΚ δεν είναι ακόμη ικανοποιημένος. Περιμένουμε να δούμε που θα καταλήξει το πράγμα. Αυτή τη στιγμή η μάχη είναι κυρίως επικοινωνιακή.

Όμως η ουσία είναι πως παρά τα κουσούρια μας παραμένουμε αυτοί που πρέπει.

Ο ΠΑΟΚ έχει τεράστια δυναμική και ίσως θα πρέπει εκτός από το να το λέμε, να το υποστηρίζουμε κιόλας. Να έχουμε στο μυαλό μας πως εχθρός του καλού είναι το καλύτερο και όχι πως όλα είναι μαύρα. Να πιέζουμε προς την κατεύθυνση που πρέπει και όχι να λανσάρουμε τους εγωισμούς μας. Να φύγουμε από τον μικρόκοσμό μας και να υποστηρίξουμε έναν ΠΑΟΚ που τους χωράει όλους. Ακόμη και τους αντιπάλους.

Ο ΠΑΟΚ πρέπει να είναι πρώτα μεγάλος στο μυαλό μας. Αλλιώς δεν θα γίνει ποτέ. Δεν θα τον ζούμε με προσμονή αλλά με ανακούφιση όταν κάτι δεν θα έχει στραβώσει. Θέλουμε επιτυχίες είναι σαφές, αλλά όλοι έχουμε ρόλο για να φτάσουμε εκεί. Δεν είναι ο ΠΑΟΚ ομάδα του μεγαλομετόχου. Δεν είναι Ολυμπιακός. Είναι ένας οργανισμός που χρειάζεται την ενέργεια των ανθρώπων που τον αγαπούν. Πάντα να το έχετε στο μυαλό σας αυτό.

Όταν μιλάτε για τον ΠΑΟΚ ας έχετε στο μυαλό σας τα χιλιόμετρα που κάνατε, τις φιλίες που δημιουργήσατε μέσα από την ομάδα, τον πατέρα σας.

Άλλωστε όπως εμείς διαδεχτήκαμε άλλους, έτσι θα δώσουμε κάποτε τη σκυτάλη. Και οφείλουμε να παραδώσουμε τον σύλλογο σε καλύτερη μοίρα από αυτοί που τον παραλάβαμε.

Ειδάλλως, θα είμαστε όλοι ανάξιοι υποστηρικτές του.

ΥΓ Δεν αναφέρθηκα στον ΑΣ. Για τον Κατσαρή δεν θα πω ποτέ κακή κουβέντα. Με τον τρόπο του κατάφερε να έχει τον σύλλογο καθαρό και να διεκδικεί κάποιους τίτλους.

Αυτό που με προβληματίζει είναι ο τρόπος λειτουργίας. Ο οποίος είναι παρωχημένος και το κλαμπ είναι σχετικά κλειστό σε νέες ιδέες.

Με βάση αυτό που πέτυχε ο Κατσαρής πρέπει να δούμε το επόμενο βήμα. Δεν αναφέρομαι στην επόμενη μέρα του Κατσαρή γιατί αυτός θα αποφασίσει πότε θα φύγει.

Υπάρχουν τεράστιες δυνατότητες. Δεν είναι σωστό να περιμένεις ως ΑΣ μόνο τον Ιβάν. Ίσα – ίσα αν συμβεί αυτό χάνεις διαπραγματευτικά το καλοκαίρι του 2017, όταν και θα γίνει νέα διαπραγμάτευση για τα ποσό που θα δίνει η ΠΑΕ.

Στο βόλεϊ ήμασταν τυχεροί γιατί εμφανίστηκε ο Τσαλόπουλος. Πρέπει να βρούμε όμως κι άλλους. Πρέπει να μάθουμε να υποστηρίζουμε τους χορηγούς μας. Να πείθουμε νέους να πληρώσουν. Να δουλέψουμε για το Παλατάκι και το πώς θα γίνει πιο λειτουργικό. Και πολλά άλλα που δεν κάνουμε.

ΥΓ Για φωτογραφία έβαλα αυτή τη τρισάθλια έτσι ώστε να τσαλακωθώ λίγο. Πρωινό ξύπνημα, σε κάποιο ξενοδοχείο στο εξωτερικό, ημέρα αγώνα με το προηγούμενο βράδυ δύσκολο. Είμαι ευτυχησμένος που μέσα στην απόλυτη εφηβική ανωριμότητά μου στόχευσα να κάνω αυτή τη δουλειά. Παρά τις πίκρες, την πουστιά, το ψεμα, την λάσπη, τίποτα δεν μπορεί να καλύψει ένα τέτοιο πρωινό ημέρα αγώνα. Μα τίποτα ...

Πηγή: paok24.com 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags