Facebook Pixel Τινάζει στον αέρα το ευρωπαϊκό μπάσκετ η ΦΙΜΠΑ!
| 2016-04-16 01:00:00

Τινάζει στον αέρα το ευρωπαϊκό μπάσκετ η ΦΙΜΠΑ!

Τινάζει στον αέρα το ευρωπαϊκό μπάσκετ η ΦΙΜΠΑ!

Απίστευτη κίνηση από ΦΙΜΠΑ που άρχισε να αποκλείει εθνικές ομάδες λόγω Τσάμπιονς Λιγκ! Διχάζεται ο κόσμος του μπάσκετ, αντιδράει η Ευρωλίγκα! Του Γιώργου Κογκαλίδη...

Η ΦΙΜΠΑ τραβάει το σχοινί κι επιχειρεί να διχάσει τον κόσμο του μπάσκετ. Βλέποντας ότι δεν προχωρά η ιδέα του Τσάμπιονς Λιγκ, ότι δεν έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη πρωτοκλασάτων ομάδων και πως το πρωτάθλημά της δεν θα έχει την αίγλη που προσδοκούσε, προχωρά σε οριστική ρήξη.

Με επιστολή που πήγε (ή που θα φτάσει) σε όλες τις ομοσπονδίες, ενημερώνει πως δεν θα δεχθεί τη συμμετοχή των εθνικών ομάδων, για τις χώρες που σωματεία τους θα ακολουθήσουν τον δρόμο της Ευρωλίγκας!

Ήδη έχει αποκλεισθεί η ομοσπονδία της Σλοβενίας, ενώ αναμένεται να ακολουθήσουν κι άλλες, με την Ελλάδα να έχει πάρει διορία μέχρι την Τετάρτη. Όπως είχαμε αποκαλύψει από χθες, η ΑΕΚ είχε απειληθεί ανοιχτά με αποκλεισμό από το πρωτάθλημα, κάτι που πλέον απλώνεται σε όλη την Ευρώπη.

Τι σημαίνει αυτό; Προφανώς ότι το φάντασμα του διχασμού πλανάται πάνω από το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Επιμένουμε ότι με απειλές κι εκβιασμούς δεν "χτίζονται" πρωταθλήματα και πως καμία ομοσπονδία (ούτε η ΦΙΜΠΑ) δεν μπορεί -με τέτοιες μεθόδους- να επηρεάσει την ελεύθερη βούληση των σωματείων.

Εδώ δεν τα κατάφερε πριν από 16 χρόνια, θα τα καταφέρει σήμερα; Όπως και να ΄χει οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες και σημαντικές, καθώς αναμένεται αντίδραση κι από την πλευρά της Ευρωλίγκας…

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags