Facebook Pixel Οι… εξηγήσεις της ΑΕΚ για να γλιτώσει την τιμωρία – Πότε βγαίνει η απόφαση
| 2016-04-20 21:01:00

Οι… εξηγήσεις της ΑΕΚ για να γλιτώσει την τιμωρία – Πότε βγαίνει η απόφαση

Οι… εξηγήσεις της ΑΕΚ για να γλιτώσει την τιμωρία – Πότε βγαίνει η απόφαση

Αρνείται την αντικειμενική ευθύνη για τα επεισόδια με Ατρόμητο η ΑΕΚ

Ολοκληρώθηκε ενώπιον της Επιτροπής Εφέσεων, η εκδίκαση της έφεσης που κατέθεσε η ΠΑΕ ΑΕΚ για την τιμωρία της αναφορικά με τα επεισόδια στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο. Απόφαση αναμένεται την ερχόμενη εβδομάδα.

Υπενθυμίζεται ότι η ΠΑΕ ΑΕΚ τιμωρήθηκε με ποινή δύο αγώνων κεκλεισμένων των θυρών, αφαίρεση τριών βαθμών και πρόστιμο 70.750 ευρώ. Η εκδίκαση της έφεσης έγινε παρουσία των δύο δικηγόρων της ΑΕΚ, Καϊμακάμη και Μπαϊμπά, με την πλευρά των «κιτρινόμαυρων» να εμμένουν στην αρχική τους θέση, ότι τα επεισόδια στο Περιστέρι είχαν ελάχιστη χρονική διάρκεια, σε σύγκριση με άλλα θλιβερά περιστατικά που έχουν λάβει την τρέχουσα σεζόν στο ελληνικό πρωτάθλημα και επέφεραν ανάλογες ποινές με αυτές που επιβλήθηκαν στην ΑΕΚ πρωτοβάθμια. Επίσης η ΑΕΚ υποστηρίζει ότι αφού δεν είχε λάβει εισιτήρια δεν φέρει αντικειμενική ευθύνη.

Αναλυτικά τα όσα υποστήριξε ο νομικός εκπρόσωπος της ΠΑΕ ΑΕΚ:

«Η διάρκεια των επεισοδίων ήταν ένα λεπτό και 40 δευτερόλεπτα. Ο αθλητικός δικαστής στην απόφαση του λέει πέντε λεπτά, είναι εσφαλμένη η κρίση του. Λαμβάνει υπόψη του μόνο την έκθεση της αστυνομίας που είναι συμπληρωματική και κάνει λόγο για 80 οπαδούς ενώ ο παρατηρητής του αγώνα λέει για 25-30. Από το 1ο μέχρι το 90ο λεπτό δεν έγινε απολύτως τίποτα. Ούτε στο γκολ του Ατρόμητου. Εληξε ο αγώνας, βγήκαν οι αξιωματούχοι από τον αγωνιστικό χώρο και μετά έγινε ένα εγκληματικό λάθος. Ένας security άνοιξε την πόρτα εισόδου στον αγωνιστικό χώρο, μπήκαν για να μαζέψουν τα πανό. Εκείνη την στιγμή άναψε μία σπίθα και συνεπλάκησαν. Μόλις εμφανίστηκαν τα ΜΑΤ, το έβαλαν σαν λαγοί στα πόδια και εξαφανίστηκαν».

Ο διευθυντής επικοινωνίας της ΑΕΚ, Ανδρέας Δημάτος, που κατέθεσε ως μάρτυρας, κινήθηκε στο ίδιο μήκος κύματος.

«Κανένα βίντεο με τα επεισόδια δεν είναι πάνω από ένα λεπτό και 20 δευτερόλεπτα. Δεν έχουν εμπλακεί περισσότερα από 20-25 άτομα. Η ΑΕΚ δεν είχε πάρει εισιτήρια. Το περιστατικό έγινε σε επίπεδο αντεγκλήσεων και μαγκιάς "τα πανό μας και τα πανό σας”. Μόλις μπήκαν 7-8 άνδρες των ΜΑΤ, τα επεισόδια τελείωσαν. Μόνο που τα είδαν, εξαφανίστηκαν. Ήταν τυχαίο περιστατικό. Το περιστατικό έγινε πάνω στο ξεκρέμασμα των πανό. Μία κοντινή επαφή φιλάθλων που ξεκρεμούσαν τα πανό».

Σημειώνεται ότι έφεση άσκησε και η ΠΑΕ Ατρόμητος, που τιμωρήθηκε ακριβώς με την ίδια ποινή. Τους Περιστεριώτες εκπροσώπησε ο Αργύρης Λίβας, ο οποίος υποστήριξε πως ο τραυματίας φίλαθλος έκανε... θέατρο, καθώς ήθελε να αποφύγει τη σύλληψη.

«Δεν είναι φίλαθλος μας, ούτε φίλαθλος της ΑΕΚ. Παριστάνει τον τραυματία για να αποφύγει την σύλληψη. Πήγε στο νοσοκομείο και πήρε εξιτήριο στα 20 λεπτά. Δεν τραυματίστηκε" ενώ έριξε ευθύνης και στην αστυνομία αφού "η επέμβαση της έγινε καθυστερημένα. Όταν μπήκε η αστυνομία μέσα, διαλύθηκε η συμπλοκή».

Πηγή: pamesports.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags