Facebook Pixel Τα έσοδα των ελληνικών ομάδων από το Europa League
Ποδόσφαιρο
| 2016-08-26 12:49:00

Τα έσοδα των ελληνικών ομάδων από το Europa League

Τα έσοδα των ελληνικών ομάδων από το Europa League

Οι τρεις ελληνικές ομάδες που αγωνίστηκαν στα play-offs του Europa League (Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός) προκρίθηκαν στους ομίλους της διοργάνωσης, κάτι που θα τους βοηθήσει και οικονομικά

Συγκεκριμένα, η είσοδος στους ομίλους δίνει αποφέρει στις ομάδες 2,4 εκατ. ευρώ, ενώ αναμένεται να πάρουν και το μερίδιο που τους αναλογεί από το market pool (σ.σ. το ποσό που αναλογεί σε κάθε χώρα διαιρείται με τον αριθμό των ομάδων που μπήκαν στους ομίλους).

Βέβαια, τα κέρδη δεν σταματούν εδώ, καθώς κάθε νίκη στους ομίλους θα βάλει στα ταμεία των ομάδων 360.000 ευρώ, ενώ κάθε ισοπαλία θα τους αποφέρει 120.000 ευρώ. Σε περίπτωση που προκριθούν στην φάση των "32" θα εισπράξουν ένα ποσό ανάλογα με την θέση που θα έχουν (ο πρώτος παίρνει 500.000 ευρώ, ενώ ο δεύτερος 250.000 ευρώ).

Μπορεί τα χρήματα να μην φτάνουν το επίπεδο του Champions League, όμως σε περίπτωση που κάποια από τις ελληνικές ομάδες προχωρήσουν ακόμα περισσότερο στο Europa League θα έχει σημαντικά οικονομικά έσοδα.

Μία πιθανή πρόκριση στους "16" θα φέρει στα ταμεία κάποιας ομάδας 750.000 ευρώ, με το ποσό να ανεβαίνει στα προημιτελικά (ένα εκατ. ευρώ) και στα ημιτελικά (1,5 εκατ. ευρώ), ο χαμένος του τελικού εισπράττει 3,5 εκατ. ευρώ και ο νικητής 6,5 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags