Facebook Pixel Άρθρο Καίσαρη: Για να μην ενημερώνει ο «τίγρης» δεν είναι έτοιμοι ακόμη...
| 2016-10-04 15:32:00

Άρθρο Καίσαρη: Για να μην ενημερώνει ο «τίγρης» δεν είναι έτοιμοι ακόμη...

Άρθρο Καίσαρη: Για να μην ενημερώνει ο «τίγρης» δεν είναι έτοιμοι ακόμη...

Ποιος βάζει μια λεμονάδα στοίχημα ότι θα βγάλει τη σεζόν ο Κετσπάγια; Οτι θα εξαντλήσει το διετές συμβόλαιό του, δεν το συζητάμε. Οτι θα κάνει παρέλαση στο τέλος του μήνα, παίζεται.

Να το πούμε λοιπόν με τη μία, χωρίς περικοκλάδες. Θέμα Κετσπάγια στην ΑΕΚ δεν προέκυψε μετά την μπούφλα στο Καραϊσκακη. Ούτε μετά το ζέρο-ζέρο με τον Ηρακλή. Το θέμα Κετσπάγια προϋπήρχε. Από την αρχή της σεζόν. Με το καλημέρα άρχισαν να γκρινιάζουν οι ποδοσφαιριστές. Οτι δεν τους λέει τίποτα. Οτι δεν κάνει τίποτα.

Σε όλες τις ομάδες γκρινιάζουνε οι ποδοσφαιριστές που δεν παίζουνε. Στην ΑΕΚ του Τιμούρι του Κετσπάγια, γκρινιάζουνε αυτοί που παίζουνε: Οτι στο επιθετικό κομμάτι η τακτική της ομάδας είναι κουτουρού-μπουγάτσα. Ο,τι είχε γίνει στον Ολυμπιακό. Και γι' αυτό ακριβώς ο Κόκκαλης τον είχε σχολάσει στις 15 Σεπτεβρίου. Οχι παρέλαση δεν έκανε, αλλά ούτε της Αγίας Σοφίας δεν πρόλαβε να εορτάσει. Ολοι το ξέρανε στην ΑΕΚ ότι υπάρχει θέμα Κετσπάγια. Και η διοίκηση, ο Μελισσανίδης δηλαδή, και οι δημοσιογράφοι. Τον κράταγε όμως ο Μπάγεβιτς. Κι εδώ που τα λέμε πώς να διώξεις έναν προπονητή στην πρώτη ή στη δεύτερη αγωνιστική; Με ποια αφορμή; Να βγεις και να πεις τι; Οτι δεν ξέρει τη δουλειά; Τότε γιατί τον πήρες; Κι εδώ είναι που φτάνουμε στο διά ταύτα.

Επιστρέφοντας ο Μελισσανίδης στην ΑΕΚ έδωσε τα κλειδιά του μαγαζιού, σε ό,τι έχει να κάνει με το ποδοσφαιρικό τμήμα, στον Ντούσαν Μπάγεβιτς. Αυτόν ξέρει, αυτόν εμπιστεύεται. Πού να έψαχνε να βρει άλλον; Ποια σχέση έχει όμως το ποδόσφαιρο της δεκαετίας του '90 με το σημερινό; Τη δεκαετία του '90 φοράγανε κίτρινες γραβάτες, κεραμιδί σακάκια και παντελόνια με πιέτες. Τι σχέση μπορεί να έχει ο Μπάγεβιτς με το σύγχρονο ποδόσφαιρο; Δεν ξέρει μια ξένη γλώσσα να μιλήσει και να διαβάσει. Ακόμα κι όταν ήταν ενεργός ούτε που ήξερε τι συμβαίνει στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο ούτε που ενδιαφερόταν να μάθει. Αν είσαι μετρ στα μπουζούκια κι αντέχουνε τα πόδια σου μπορείς να δουλεύεις μέχρι και τα 70+. Ιδια είναι η δουλειά. Δεν αλλαζει. Ξέρεις τους πελάτες, ξέρεις τα χούγια τους, ξέρεις να τους κουλαντρίσεις και να τους τακτοποιήσεις.

Το ποδόσφαιρο δεν είναι έτσι. Το ποδόσφαιρο εξελίσσεται. Αλλάζει. Πρέπει μέρα νύχτα να είσαι στην τσίλια και να σπας το κεφάλι σου. Κάτι που έτσι ή αλλιώς ήτανε δύσκολο για τον Μπάγεβιτς απ' όταν ήταν νέος. Ούτε τον ενδιέφερε τι γινόταν έξω από τα δικά του τα χωράφια. Ούτε επαφές με μάνατζερ είχε ποτέ ούτε που ήξερε ούτε τον ενδιέφερε η ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική αγορά. Τίποτα. Κάπως έτσι λοιπόν, όταν χάλασε ένα Σάββατο η δουλειά με τον Μοντανιέ στην ΑΕΚ, την Κυριακή είπε για τον Κετσπάγια και τη Δευτέρα τον ανακοινώσανε. Σίγουρα δεν κρεμάς έναν άνθρωπο επειδή έκανε μια λάθος επιλογή. Πέρυσι στην ΑΕΚ αλλάξανε τέσσερις προπονητές. Κι έκατσε η τράπουλα να πάρουνε το Κύπελλο χωρίς προπονητή. Με τον Στέλιο Μανωλά.

Στον Ολυμπιακό φέτος φτάσανε τους τρεις, πριν ακόμα αρχίσει το πρωτάθλημα. Μέσα στο ποδόσφαιρο είναι το λάθος. Μέσα στο ποδόσφαιρο είναι το απίθανο. Να έχουνε περάσει από τον Παναθηναϊκό προπονηταράδες κι αυτός που έφτασε μια ανάσα από τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ να είναι ο μαθητευόμενος μάγος Χουάν Ραμόν Ρότσα. Το να επιλέγεις όμως εν έτει 2016 τον Κετσπάγια επειδή τον ήξερες από ποδοσφαιριστή κι επειδή είναι φτηνός και οικονομικός, συνιστά εγκληματική άγνοια. Την είχανε ανθιστεί λοιπόν τη δουλειά ευθύς εξαρχής στην ΑΕΚ ότι σχετικά με τον προπονητή είχανε ψωνίσει από σβέρκο.

Ποιοι ήτανε αυτοί που μιλάγανε για πρωτάθλημα; Οι ποδοσφαιριστές που έχουνε άγνοια κινδύνου: Ο Ανέστης και ο Μπακάκης. Ποιοι πήγανε στο ξενοδοχείο και απαιτήσανε από τους ποδοσφαιριστες να τελειώσουνε τον αποθαμένο τον Ολυμπιακό; Οι οπαδοί που έχουνε τα μυαλά πάνω από το κεφάλι. Ακουσε κανείς τον Μελισσανιδη να πει "πάμε για πρωτάθλημα"; Τον είδε κανείς να πάει να εμψυχώσει τους ποδοσφαιριστές για να κάνουν διπλό στο Καραϊσκακη;

Τίποτα. Κι ας έχουν καταρρεύσει το σύστημα και η εγκληματική οργανωση. Κι ας είναι κερδισμένες οι εκλογές της ΕΠΟ. Κι ας σφύριζε ο καλύτερος Ελληνας διαιτητής. Τίποτα. Ο ίδιος ο Μελισσανίδης άλλωστε το έχει ξεκακαθαρίσει στη δήλωση που είχε κάνει πριν από τρία χρόνια. Στις 10 Ιουλιου του 2013: "Οταν είμαστε έτοιμοι και επιστρέψουμε θα τους ενημερώσω εγώ πρώτος". Για να μην τους ενημερώνει λοιπόν παρά το γεγονός ότι η χούντα καταρρέει και πέφτει, πάει να πει ότι ακόμα δεν είναι έτοιμοι. Εξ ου και το τρία-μηδέν. Αυτά.

Ο Λέσκοτ κρυβότανε γιατί ήξερε ότι είναι πιο αργός και από το κλαρκ

ΑΛΛΟΥ το όνειρο κι αλλού το θαύμα. Εναν μήνα τώρα το Νο 1 θέμα συζήτησης στο ποδόσφαιρο είναι η άμυνα του Ολυμπιακού. Μη εξαιρουμένης της ταπεινότητος μου. Εγώ ήμουνα που έγραφα την περασμένη εβδομάδα, εν όψει του ντέρμπι του Καραϊσκάκη, ότι οι στόπερ του Ολυμπιακού ξηγιούνται όπως οι πιτσαρίες. Στις δυο φάσεις, η μια δώρο. Και ξεκινάει το ματς και βλέπεις έναν Λέσκοτ να παραπατάει και να πηγαίνει με την όπισθεν. Πέσανε όλοι να φάνε το παιδάκι τον Λαμπρόπουλο που έκανε το λάθος στο δεύτερο γκολ. Δεν τελείωσε όμως η φάση στο δικό του λάθος. Τον Μάρτινς που πήρε την μπάλα, ο Λέσκοτ «τον έχει». Μπροστά του είναι. Κι αν στην τελική δεν μπορεί να τον κόψει, να του κάνει φάουλ.

Εξω από την περιοχή γίνεται η φάση. Τίποτα. Λες και δεν υπήρχε τον πέρασε ο Πορτογάλος. Οπως του έκανε πλάκα κάθε φορά που τον έβρισκε μπροστά του ο Σεμπά. Η αποθέωση όμως της ανημπόριας είναι στο πρώτο γκολ. Γίνεται η σέντρα από δεξιά κι ο Λέσκοτ αντί να πάει στην μπάλα, πάει πίσω πίσω και μπαίνει μόνος του στα δίχτυα. Τραγωδία. Κι αυτό γινότανε σε όλες τις φάσεις. Επειδή δεν είναι κανένα κορόιδο και ξέρει ότι είναι πιο αργός κι απ' το κλαρκ, κρυβότανε. Κι όλα αυτά με την ΑΕΚ να είναι κλεισμένη πίσω. Σκέψου τι έχει να γίνει έτσι και τον βρουν μπόσικο σε ανοιχτό γήπεδο. Κι όπως ο σπανός δεν γίνεται να βγάλει ποτέ γένια, έτσι δεν γίνεται γρήγορος ο αργός.

Ο επόπτης στη Βέροια, εκτός από τον ΠΑΟΚ, έφαγε και τους γκάμπλερς

ΕΠΤΑ χαμένοι πόντοι για τον ΠΑΟΚ, αλλά ας όψεται η εγκληματική οργάνωση. Οι τρεις αφορούν τα περσινά ντερβισιλίκια να μην κατέβουνε στη ρεβάνς του Κυπέλλου στο Καραϊσκάκη. Απαξ κι ο λαός του ΠΑΟΚ απαίτησε να μην κατέβει η ομάδα, ο Ιβάν ήταν υποχρεωμένος να συμμορφωθεί. Δυο βαθμούς τούς έφαγε ο διαιτητής που δεν τους έδωσε το πέναλτι που ζητήσανε με τον περίεργο τον Πανόπουλο. Στο Θωμάς Γράφας - Βλάνταν Ιβιτς μηδέν-μηδέν τούς έφαγε άλλους δυο βαθμούς ο λάινσμαν. Αντί λοιπόν ο ΠΑΟΚ στα τέσσερα ματς να έχει δώδεκα πόντους, έχει πέντε. Επειδή πληρώνει τις συνέπειες του αγώνα του εναντίον της εγκληματικής οργάνωσης. Για να είμαστε σωστοί βέβαια, οφείλουμε να πούμε ότι πράγματι ο επόπτης τον έφαγε τον ΠΑΟΚ στη Βέροια. Κι όχι μόνο τον ΠΑΟΚ αλλά και τους γκάμπλερς. Το διπλό είχε ξεφτιλιστεί σε τέτοιον βαθμό που έκλεισε στο 1.08.

Κι αν ο Σαββίδης αντέχει να πληρώνει, οι τζογαδόροι είναι για φυλακή. Αυτή λοιπόν είναι η μια ανάγνωση των τεσσάρων πρώτων αγωνιστικών του ΠΑΟΚ. Υπάρχει όμως και δεύτερη. Οτι η ομάδα στα τρία τελευταία παιχνίδια με Ξάνθη, Λίμπερετς και Βέροια ήταν να μασάς και να φτύνεις. Κι αν ο Ιβιτς, που ο Ιβάν τον έχει δέσει για τα καλά με τριετές συμβόλαιο, τα 'χωσε στον επόπτη, υπάρχει και ο Μαλεζάς: «Χάσαμε δυο βαθμούς. Μπορεί να ρίξουμε σε πολλά πράγματα τις ευθύνες, αλλά οι μόνοι υπαίτιοι είμαστε εμείς οι ποδοσφαιριστές». Κι όταν οι δαιμόνιοι ρεπόρτερ τον ρωτήσανε για το γκολ που δεν μέτρησε, τους χάλασε τη σούπα: «Αυτοί που πρέπει να μιλήσουν γι' αυτό θα μιλήσουν και είναι οι καθ' ύλην αρμόδιοι». Οσο για τον Ιβιτς, η κίνηση ματ που έκανε τα λέει όλα: Πέλκα, Χαρίση και Περέιρα, που με την Ξάνθη τους είχε εκτός 18άδας, στη Βέροια τους ξεκίνησε βασικούς.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Δηλαδή αν είχε άλλον προπονητή η ΑΕΚ θα έφευγε από το «Καραϊσκάκης» με το διπλό;

Σε αυτά τα ματς θέλεις ηγέτες κι εμείς είχαμε μόνον έναν... Αναλαμβάνω την ευθύνη για την ήττα.

-Τιμούρ Κετσπάγια.

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags