Facebook Pixel Άρθρο για Ολυμπιακό: Είχαν δουλειά στην πλατεία
| 2016-10-16 10:24:00

Άρθρο για Ολυμπιακό: Είχαν δουλειά στην πλατεία

Άρθρο για Ολυμπιακό: Είχαν δουλειά στην πλατεία

Ο Νίκος Γαβαλάς γράφει για το νικηφόρο πέρασμα (2-0) του Ολυμπιακού από τη Νέα Σμύρνη και την εικόνα των «ερυθρολεύκων» στη συγκεκριμένη αναμέτρηση.

Ξέρετε, θα πρέπει να ήταν πολλά αυτά που βασάνιζαν τον Πάουλο Μπέντο πριν από το ματς με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη, στην επανέναρξη του πρωταθλήματος. Κοντά δύο εβδομάδες μετά τη νίκη επί της ΑΕΚ στο πρώτο ντέρμπι της χρονιάς και με τους ουκ ολίγους διεθνείς να είναι σκορπισμένοι στους πέντε "ανέμους", λογικό επόμενο ήταν να υπάρχει ανησυχία για την κατάσταση των παικτών του Ολυμπιακού πριν από το ραντεβού της πλατείας.

Δεν είναι τυχαίο πως ο Πορτογάλος τεχνικός είχε στο αρχικό σχήμα εκείνους τους ποδοσφαιριστές τους οποίους θεωρεί πρώτες του επιλογές. Ακόμη και τον Ντα Κόστα με τον Ελιουνούσι ξεκίνησε, παρά το γεγονός πως πρόλαβαν να κάνουν όλες και όλες δύο προπονήσεις, αφού καθυστέρησαν να ολοκληρώσουν τις υποχρεώσεις τους με τις Εθνικές τους ομάδες. Δείγμα του τρόπου με τον οποίο προσέγγισε ο Μπέντο το ματς με τον Πανιώνιο.

Όπως ακριβώς έπρεπε, ώστε οι πρωταθλητές να κάνουν με επιτυχία τη δουλειά τους στην πλατεία: με σοβαρότητα και σεβασμό για μία ομάδα με την οποία ο Ολυμπιακός ήταν ισόβαθμος στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, πριν από την εκκίνηση της 7ης αγωνιστικής. Από την πλευρά τους οι παίκτες ορμώμενοι από τη λογική του προπονητή τους, έβγαλαν συνέπεια στο πλάνο του, σοβαρότητα και μπόλικο πάθος στον αγωνιστικό χώρο.

Και κάπως έτσι έφθασαν σε ένα πολύτιμο τρίποντο, στην αφετηρία μίας σειράς επτά αγώνων με υψηλότατο βαθμό δυσκολίας σε διάστημα 22 ημερών. Ειδική αναφορά θα πρέπει να κάνουμε στους δύο σκόρερ, τους Μποτία και Μιλιβόγεβιτς που ήταν εξαιρετικοί. Θέση στο κάδρο των κορυφαίων έχει και ο Φιγκέιρας, ο οποίος πραγματοποίησε στη Νέα Σμύρνη την καλύτερή του εμφάνιση από την ημέρα κατά την οποία ήρθε στην Ελλάδα.

Για να μην ξεχνιόμαστε, είναι ένας ποδοσφαιριστής ο οποίος αμφισβητήθηκε εντονότατα στις πρώτες του εμφανίσεις με την ερυθρόλευκη φανέλα. Είναι ένα ακόμη μάθημα για τους φίλους των ομάδων, προκειμένου να μην βγάζουν βιαστικά συμπεράσματα.

Πηγή: Novasports.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags