sportdog dog

"Θα φοβάται με Ολυμπιακό" - "Δεν έβλεπα με μάσκα"!

"Θα φοβάται με Ολυμπιακό" - "Δεν έβλεπα με μάσκα"!
27.09.2016 - 12:45

Μπορεί να αγωνιστεί ο Πέτρος Μάνταλος στο Καραϊσκάκη; O γιατρός που τον χειρούργησε, ένας ειδικός ΩΡΛ και ο ...παθών Λουκάς Μαυροκεφαλίδης δίνουν απαντήσεις στο SportDog!

Το μεγαλύτερο πρόβλημα τής ΑΕΚ ενόψει του πρώτου ντέρμπι της χρονιάς εναντίον του Ολυμπιακού ακούει στο όνομα του Πέτρου Μάνταλου.

Ως γνωστόν, ο 25χρονος μεσοεπιθετικός υπέστη ρινικό κάταγμα στην προπόνηση, ύστερα από σύγκρουση με τον Ροντρίγκο Γκάλο, στα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας.

Ο παίκτης χειρουργήθηκε και κάνει αγώνα δρόμου για να προλάβει το παιχνίδι στο Καραϊσκάκη, όπου αν έρθουν τα πράγματα ιδανικά, ο μόνος τρόπος για να αγωνιστεί θα είναι με ειδική μάσκα, την οποία προμηθεύτηκε στο Μιλάνο.

Τι άποψη, όμως, έχουν οι ειδικοί για την περίπτωσή του; Μπορεί ο παίκτης να παίξει στο Φάληρο; Θα είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις συνθήκες ενός τόσου σημαντικού αγώνα; Ποια προβλήματα ενδέχεται να αντιμετωπίσει;

Απάντηση στα ερωτήματα που καίνε τους φίλους τής Ένωσης δίνουν οι ειδικοί στο SportDog...

"Δεν είναι όλα τα ρινικά κατάγματα ίδια. Έχει μεγάλη διαφορά το ένα με το άλλο. Μπορεί να είναι ένα ασήμαντο πράγμα, μη παρεκτοπισμένο, μπορεί να έχει όμως διαστάσεις, να είναι ασταθές και να έχει μεγάλο χρόνο επαναφοράς", ήταν το πρώτο σχόλιο του Γιώργου Μπασακάρου, χειρούργου ωτορινολαρυγγολόγου.

"Θα υπάρχει φόβος"

Το ερώτημα εν προκειμένω είναι αν μπορεί ο παίκτης, που προέρχεται από χειρουργική επέμβαση αποκατάστασης ρινικού κατάγματος, να προλάβει το ντέρμπι του Καραϊσκάκη.

"Πρέπει να δούμε κάποιες ακτινογραφίες για να έχουμε πλήρη άποψη. Διάβασα για παράδειγμα ότι θα πάει Ιταλία για να πάρει ειδική μάσκα και να τον εξετάσει εξειδικευμένος ιατρός. Κατανοώ ότι επειδή είναι επαγγελματίας αθλητής υπάρχουν απαιτήσεις, οπότε η ομάδα ψάχνει το θέμα. Δεν είναι ένα πράγμα άσπρο και μαύρο. Το κακό είναι ότι δεν μπορείς να ακινητοποιήσεις το ρινικό οστό. Η όλη ιστορία βασίζεται στη μέθοδο σταθεροποίησης του οστού. Δε βάζεις γύψο και μένει στη θέση του. Είναι σα να βάλεις ένα κεραμίδι και περιμένεις να κολλήσει. Εγώ θεωρώ πολύ δύσκολο να παίξει. Είναι ζόρι μεγάλο", τονίζει ο γιατρός.

Από τη στιγμή που αποφασιστεί να βοηθήσει την Ένωση στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό η χρησιμοποίηση τής μάσκας κρίνεται αναγκαία. Ο ποδοσφαιριστής, όμως, δε θα έχει την ίδια ψυχολογία.

"Το πιο δύσκολο απ' όλα είναι να έχει την επάρκεια την ψυχική να μπορεί να ανταποκριθεί έστω και με μία μάσκα. Επιπλέον το ποδόσφαιρο είναι άθλημα επαφής. Ο ποδοσφαιριστής πηδάει για κεφαλιές, για να διεκδικήσει την μπάλα και πάντα θα ελλοχεύει ο κίνδυνος σύγκρουσης, κάτι που μπορεί να προκαλέσει μεγαλύτερη ζημιά. Πιστεύω θα φοβάται πολύ. Το μεγαλύτερο χτύπημα, ακόμα μεγαλύτερο από το φυσικό, είναι το ψυχολογικό", επισημαίνει ο κ. Μπασακάρος.

"Δεν έβλεπα, ρίσκαρα και την έβγαλα"

Ο SportDog ζήτησε τη γνώμη κι ενός πρώην αθλητή της ομάδας μπάσκετ της ΑΕΚ, ο οποίος τον Νοέμβρη του 2015 υπέστη κάταγμα στη μύτη και προσπάθησε να παίξει με μάσκα. Μόνο που η περίπτωση τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη ήταν πολύ διαφορετική. Του έγινε απευθείας ανάταξη του κατάγματος (από τον γιατρό της ομάδας Νεκτάριο Κουτσελίνη), δε χρειάστηκε επέμβαση και έπαιξε στο αμέσως επόμενο παιχνίδι κόντρα στην Κηφισιά. Ο ίδιος παραδέχτηκε ότι οι συνθήκες με τη μάσκα έγιναν πολύ δύσκολες.

"Άλλο το μπάσκετ και άλλο το ποδόσφαιρο. Δεν έβλεπα καλά με την μπάλα. Μου περιόριζε το οπτικό πεδίο. Ρίσκαρα και την έβγαλα αμέσως τη μάσκα. Δέχτηκα ένα χτύπημα κατά λάθος, αλλά ευτυχώς δεν δημιουργήθηκε πρόβλημα", θυμάται ο 32χρονος σέντερ.

"Θα ξέρουμε στα μέσα της εβδομάδας"

Ο ιατρός που ανέλαβε την εγχείρηση του Πέτρου Μάνταλου εμφανίζεται εξίσου επιφυλακτικός αλλά συνάμα αισιόδοξος. "Ο τραυματισμός του Πέτρου ήταν αρκετά εκτεταμένος. Να γνωρίζετε, όμως, ότι πάει πάρα πολύ καλά", ήταν το αρχικό σχόλιο του Μιλτιάδη Σιντόρη, ο οποίος άφησε ένα παραθυράκι ανοικτό για τη συμμετοχή του ηγέτη της ΑΕΚ στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. "Είναι λίγο πρόωρο να απαντήσω. Όπως ενημέρωσα και τους ανθρώπους της ΑΕΚ, στα μέσα της εβδομάδας θα είμαι σε θέση να εκτιμήσω την κατάσταση", τόνισε ο χειρούργος ΩΡΛ.

Ο Μάνταλος είναι αναμφισβήτητα η πολυτιμότερη μονάδα της ΑΕΚ. Όπως μαρτυρούν τα λόγια των ειδικών, η συμμετοχή του στο Καραϊσκάκη κρίνεται παράτολμη και κρύβει κινδύνους. Η Ένωση φέτος, όμως, διαθέτει αρκετές λύσεις στη φαρέτρα της. Συνεπώς μπορεί να αποφύγει το ρίσκο της χρησιμοποίησης του αρχηγού της, ο οποίος ακόμα κι αν παίξει με μάσκα, θα αντιμετωπίσει κάποια θέματα μέσα στο χορτάρι, τα οποία δεδομένα θα μειώσουν την απόδοσή του.

Τελευταία Σχόλια

Σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται!

Τελευταία Νέα