Facebook Pixel Δέκα χρόνια από τη μεγαλύτερη ΑΕΚτζίδικη βραδιά - Η ιστορία πίσω από το «φύγε Λύμπε!» (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2016-11-21 19:10:00

Δέκα χρόνια από τη μεγαλύτερη ΑΕΚτζίδικη βραδιά - Η ιστορία πίσω από το «φύγε Λύμπε!» (ΒΙΝΤΕΟ)

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Δέκα χρόνια από τη μεγαλύτερη ΑΕΚτζίδικη βραδιά - Η ιστορία πίσω από το «φύγε Λύμπε!» (ΒΙΝΤΕΟ)

Τί συνέβη πριν το γκολ της ιστορικής νίκης της ΑΕΚ επί της Μίλαν μεταξύ Λυμπερόπουλου και Σέζαρ. Γιατί εκτέλεσε ο Βραζιλιάνος το φάουλ και τί εξομολογήθηκε ο Έλληνα επιθετικός στον SportDog.

Το χαρακτηριστικότερο στιγμιότυπο από την ιστορική νίκη της ΑΕΚ επί της Μίλαν, σαν σήμερα πριν από 10 χρόνια δεν είναι τόσο το γκολ που έκρινε την έκβαση του αγώνα, όσο τα δευτερόλεπτα που προηγήθηκαν του τέρματος του Βραζιλιάνου και των πανηγυρισμών που ξέσπασαν οι Ενωσίτες οπαδοί. Είναι η στιγμή που ο Δικέφαλος είχε κερδίσει φάουλ σε πολύ καλή θέση στο 32ο λεπτό και πάνω από την μπάλα βρίσκεται ο Νίκος Λυμπερόπουλος με τον σπεσιαλίστα στα στημένα Ζούλιο Σέζαρ.

Το στάδιο εκείνη τη βραδιά της 21ης Νοεμβρίου ήταν γεμάτο ενθουσιασμό. Οι ΑΕΚτζήδες είχαν πλημμυρήσει ασφυκτικά τις εξέδρες, δημιούργησαν φοβερό παλμό και ατμόσφαιρα και στον αέρα ήταν διάχυτη η αισιοδοξία για νίκη. Η Ένωση κοίταξε στα μάτια τη Μίλαν, η οποία στο τέλος της διοργάνωσης στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης. Δεν ήταν ανώτερη η ελληνική ομάδα, αλλά με την προετοιμασία που είχε κάνει, την ποιότητα των παικτών της και τη βοήθεια του κόσμου κατάφερε και γεφύρωσε όσα στοιχεία υπολειπόταν των Ιταλών.

Οι «κιτρινόμαυροι» πίεζαν για να μεταφέρουν την μπάλα προς τα καρέ της Μίλαν, ο κόσμος έσπρωχνε και αυτός με το τραγούδι του, αλλά η ΑΕΚ δεν μπορούσε να δημιουργήσει τα κατάλληλα ρήγματα. Ήταν εμφανές ότι το γκολ θα μπορούσε πολύ δύσκολα να μπει για την Ένωση από οργανωμένη επιθετική προσπάθεια. Στη φάση του 32' όμως της δόθηκε η ευκαιρία που έψαχνε.

Πάνω από την μπάλα γίνονται διαβουλεύσεις. Λύμπε και Σέζαρ συζητούν για την εκτέλεση του φάουλ. Σε κάθε πλευρά του γηπέδου, ΑΕΚτζήδες φωνάζουν προς τον Έλληνα επιθετικό να αφήσει τον Βραζιλιάνο να κάνει το λάκτισμα. Αφουγκράστηκε, λέτε, ο Λυμπερόπουλος τους οπαδούς της ομάδας του; Το σίγουρο είναι, ότι η εκτέλεση δεν έγινε από τα δικά του πόδια αλλά από του Σέζαρ, ο οποίος νίκησε τον συμπατριώτη του Ντίντα και πρόσφερε στην ΑΕΚ τη μεγαλύτερη ίσως ευρωπαϊκή νίκη στην ιστορία της.

Το στιγμιότυπο που προηγήθηκε του τέρματος καταγράφηκε από τις κάμερες των κινητών τηλεφώνων δεκάδων ΑΕΚτζήδων, οι οποίοι, λες και επικοινωνούσαν τηλεπαθητικά, είχαν σε εκείνη τη φάση την ίδια σκέψη. «Φύγε Λύμπε – άστο Νικολάκη – Όχι Λύμπε, άστο στον Σέζαρ – κάρφωσέ το ρε καράφλα», είναι μερικές από τις σπαραξικάρδιες ατάκες που ειπώθηκαν. Αργότερα όλες αυτές οι σκηνές ενώθηκαν σε βίντεο, το οποίο μετέφερε αυτές τις συγκλονιστικές στιγμές και έγινε viral.

Τί συνέβη όμως πριν το γκολ μεταξύ των δύο συμπαικτών; Ο Σέζαρ έχει υποστηρίξει σε δηλώσεις του, πως ο Λυμπερόπουλος τον άφησε να το εκτελέσει. Ο Έλληνας επιθετικός όμως μιλώντας στον Sportdog είναι ξεκάθαρος. «Δεν υπήρχε καμία περίπτωση, να το χτυπήσω εγώ,  από την στιγμή που ήταν ο Ζούλιο και το φάουλ κερδήθηκε από εκείνη την πλευρά.  Δεν μου πέρασε ποτέ από το μυαλό να το εκτελέσω. Απλά κάθισα δίπλα στον Σέζαρ, γιατί ήθελα να τους μπερδέψω, όπως γίνονται σε όλα τα φάουλ. Αυτό είχα στο νου μου», εξομολογήθηκε στον σκύλο ο “Λύμπε”.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags