Facebook Pixel ΠΑΟΚΑΡΑΑΑΑ με το γκολ της βραδιάς! (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2016-11-24 22:54:00

ΠΑΟΚΑΡΑΑΑΑ με το γκολ της βραδιάς! (ΒΙΝΤΕΟ)

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
ΠΑΟΚΑΡΑΑΑΑ με το γκολ της βραδιάς! (ΒΙΝΤΕΟ)

Τί έκανες ρε Δικέφαλε; Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε 2-0 της Φιορεντίνα, ισοφαρίστηκε, αλλά στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων έγραψε το τελικό 2-3 με απίστευτη γκολάρα του Ροντρίγκες.

Κάτι από Παναθηναϊκό στη Λιέγη αλλά με περισσότερη δύναμη και τύχη θύμισε ο ΠΑΟΚ στη Φλωρεντία. Ο «Δικέφαλος» του Βορρά αν και προηγήθηκε με δύο γκολ κατάφερε και ισοφαρίστηκε αλλά στο τέλος μίλησε η ψυχή των ασπρόμαυρων που πέτυχαν τριτο γκολ και πήραν τη νίκη στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων.

Με εκπλήξεις ο ΠΑΟΚ

Με τον Ευθύμη Κουλούρη, αλλά και τους Μπρκιτς-Βαρέλα στην ενδεκάδα παρέταξε τον ΠΑΟΚ στη Φλωρεντία ο Βλάνταν Ίβιτς, ο οποίος δεν υπολόγιζε στις υπηρεσίες των Τζαβέλα-Κλάους που είχαν τεθεί εκτός αποστολής. Ο Σέρβος τερματοφύλακας ξεκινησε κατω από τα γκολπόστ, Λέοβατς, Κρέσπο και Λέο Μάτος συμπλήρωναν την τετράδα στην άμυνα από αριστερά προς τα δεξιά. Στη μεσαία γραμμή τοποθετήθηκαν Τσίμιροτ, Κάνιας και Σακχόβ, στις πτέρυγες αγωνίστηκαν Ροντρίγκες και Κάμπος με τον Κουλούρη να είναι ο μοναδικός προωθημένος στο 4-3-3 του προπονητή των “ασπρόμαυρων”.

Φορτσάτος και τυχερός!

Ο ΠΑΟΚ ήθελε πολύ τη νίκη, αφού μετά τις δύο συνεχόμενες ήττες από την Καραμπάκ χρειαζόταν να μαζέψει 4 βαθμούς αν ήθελε να ελπίζει για πρόκριση. Οι “ασπρόμαυροι” μπήκαν δυνατά στο Αρτέμιο Φράνκι και δεν φοβήθηκαν τη Φιορεντίνα. Αυτό δεν σημαίνει, αυτομάτως, ότι πάτησαν τους Ιταλούς. Ίσα, ίσα η άμυνα της ελληνικής ομάδας και ο Μπρκιτς πέρασε πολύ δύσκολες ώρες, ήταν όμως αρκετά τυχερή τόσο στα μετόπισθεν όσο και μπροστά. Οι παίκτες του Ίβιτς είχαν ψηλά τις γραμμές τους και προσπάθησαν να ξετυλίξουν τις επιθετικές τους προσπάθειες από τα άκρα, όπου ο ΠΑΟΚ είναι πολύ δυνατός χάρη στην ταχύτητα των Ροντρίγκες-Κάμπος.

 

Στο 5' ο «Δικέφαλος» του Βορρά ευτύχησε να προηγηθεί στο σκορ. Ύστερα από σουτ του Κάμπος εκτός περιοχής, ο Λεζερίνι δεν μπλόκαρε, η μπάλα έφτασε στα πόδια του Σάκχοβ που από κοντά πέτυχε το 0-1. Το γρήγορο τέρμα έδωσε φτερά στους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ που είχαν δοκάρι με τον Γκάρι Ροντρίγκες τρία λεπτά αργότερα, ενώ στο 18' ο ίδιος παίκτης έχασε πολύ καλή ευκαιρία σε αντεπίθεση.

 

Δοκάρια και φωνές Ιταλών!

Από εκεί και πέρα οι Ιταλοί ισορρόπησαν και έκλεισαν για τα καλά τον ΠΑΟΚ στην άμυνά του. Η Φιορεντίνα ανέβηκε και πίεσε ασφυκτικά, ενώ είχε δύο δοκάρια με τον Κριστόφορο στο 19' και στο 21'. Μάλιστα στο τελευταίο οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν ότι στο σκάσιμο της μπάλας από το οριζόντιο δοκάρι στο χορτάρι η μπάλα είχε περάσει τη γραμμή. Η φάση ήταν πολύ δύσκολη για τους Ελβετούς διαιτητές, αφού στο ριπλέι φάνηκε, ότι η μπάλα πέρασε οριακά. Στο 25' ο Μπαντέλι δεν κατάφερε να πλασάρει εύστοχα από το ύψος του πέναλτι και αυτό το πλήρωσαν οι “βιόλα”.

Ένα λεπτό αργότερα ο ΠΑΟΚ χτύπησε για δεύτερη φορά. Οι “ασπρόμαυροι” έπαιξαν το τραζίσιον, ο Ροντρίγκες από δεξιά έσπασε την μπάλα στον άξονα για τον επερχόμενο Κάμπος που με ευθύβολο πλασέ δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στον τερματοφύλακα των Ιταλών (0-2).

Η Φιορεντίνα δεν το έβαλε κάτω και το σφυροκόπημα της απέδωσε καρπούς στο 33'. Ύστερα από σουτ του Μπερναντέσκι έξω από την περιοχή, ο Μπρκιτς έπεσε αλλά δεν μπόρεσε να αλλάξει την πορεία της μπάλας προς τα δίχτυα με το 1-2 να παραμένει ως σκορ ημιχρόνου.

Όταν δεν προσέχεις και το τρως και το χάνεις...

Στο δεύτερο μέρος ο ΠΑΟΚ δεν ήταν συγκεντρωμένος! Γι'αυτό και η Φιορεντίνα κατάφερε να δημιουργήσει ρήγματα και να φτάσει στην ισοφάριση. Στο 50' ο Μπαμπακάρ ξέφυγε από τον Κρέσπο και πλάσαρε εύστοχα τον Μπρκιτς. Δεν ήταν τόσο εκνευριστικό το πως έγινε το 2-2 όσο ότι ο Δικέφαλος του Βορρά ενώ μπορούσε δεν πήρε ξανά το προβάδισμα.

Η φάση του 53ου λεπτού μαρτυρά του λόγου το αληθές. Ο Λεζερίνι έκανε λάθος στην έξοδό του, ο Κάμπος έγινε αποδέκτης, γύρισε την μπάλα και ο Ροντρίγκες που είχε μπροστά του κενή εστία πλάσαρε πάνω στον Τόμοβιτς.

Ο Γκάρι τα έδειξε...

Το ματς στη συνέχεια έχασε ρυθμό, λόγω των αλλαγών. Η Φιορεντίνα είχε τον έλεγχο, αλλά έπαιζε χαλαρά χωρίς να βιάζεται, ενώ ο ΠΑΟΚ έκανε αρκετή ώρα να δείξει... επιθετικό σφυγμό. Στο 76' ο Ροντρίγκες έβγαλε ωραία μπαλιά αλλά ο Τιάμ το... σκότωσε πλασάροντας άουτ. Η λύτρωση για την ελληνική ομάδα ήρθε στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων. Ο Ροντρίγκες έκανε άνω κάτω την ιταλική άμυνα και με ωραίο σουτ μέσα στην περιοχή έδωσε τη νικη στην ομάδα του. Ο επιθετικός από το Πράσινο Ακρωτήρι το χρωστούσε, αφού είχε χάσει απίστευτη ευκαιρία στο 53'. Ευτυχώς εξιλεώθηκε στο τελος.

Πλέον ο ΠΑΟΚ θέλει μόνο νίκη την τελευταία αγωνιστική των ομίλων κόντρα στη Λίμπερετς και τότε περνάει σίγουρα στον επόμενο γύρο. Οι Τσέχοι επικράτησαν της Καραμπάκ με 3-0, ένα αποτέλεσμα που βόλευε τους Θεσσαλονικείς.

Οι συνθέσεις των ομάδων

Βαθμολογία 10ου Ομίλου

Φιορεντίνα 10
Κάραμπακ 7
ΠΑΟΚ 7
Λίμπερετς 4

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags