Facebook Pixel Σάλος στην Αμερική με τις απίστευτες δηλώσεις του Στιβ Κερ: "Το 'χω δοκιμάσει δύο φορές σε 1,5 χρόνο"!
Μπάσκετ
NBA
| 2016-12-06 10:30:00

Σάλος στην Αμερική με τις απίστευτες δηλώσεις του Στιβ Κερ: "Το 'χω δοκιμάσει δύο φορές σε 1,5 χρόνο"!

Σάλος στην Αμερική με τις απίστευτες δηλώσεις του Στιβ Κερ: "Το 'χω δοκιμάσει δύο φορές σε 1,5 χρόνο"!

Απίθανη πρόταση του παλιού άσου των Μπουλς και νυν τεχνικού των Γουόριορς για την ...αποκατάσταση από τους τραυματισμούς! «Έχει δίκιο ο κόουτς», συμφωνούν οι παίκτες!

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΞΑΝΘΑΚΗ

Ξαναβγήκε στην επιφάνεια το όχι και τόσο κρυφό μυστικό του ΝΒΑ! Η σχέση, για την ακρίβεια, των αθλητών του με τη μαριχουάνα, ένας δεσμός σταθερός και φλογερός. Το κουτί της Πανδώρας το άνοιξε ο Steve Kerr, προπονητής των Golden State Warriors, που δήλωσε ότι τον τελευταίο ενάμιση χρόνο έχει καπνίσει δυο φορές «χόρτο» για να ανακουφισθεί από μετεγχειρητικούς πόνους στη σπονδυλική στήλη. Και ξεκίνησε εκ νέου η συζήτηση για το αν θα έπρεπε να επιτραπεί η χρήση της μαριχουάνας, έστω στην περίοδο ανάρρωσης των παικτών από τραυματισμούς.

Για όσους τα ξέρουν βεβαίως, στο ΝΒΑ οι μπάφοι πάνε σύννεφο. Βοηθάει βλέπετε σε αυτό η σχετική ανυπαρξία τεστ, τόσο για ναρκωτικά όσο και για ντόπιγκ. Υπάρχει μια σχετική προσοχή επί του θέματος στους ρουκις, στους πρωτοετείς δηλαδή, κι από εκεί και πέρα πρέπει να είσαι πολύ χάπατο για να σε πιάσουν. Κι αν σε πιάσουν, πάλι, απλώς μπαίνεις σε πρόγραμμα απεξάρτησης. Αν σε ξαναπιάσουν τρώς πρόστιμο 25.000 δολάρια και ξαναμπαίνεις σε πρόγραμμα απεξάρτησης, αν σε ξαναματαπιάσουν τρως πέντε αγώνες αποβολή και δώσε πάλι πρόγραμμα και αν είσαι τελείως στόκος και σε πιάσουν τέταρτη φορά θα φας ποινή επιπλέον πέντε παιχνίδια «καπάκι» σε αυτή που έχεις ήδη εισπράξει.

Παιδικά πράγματα δηλαδή, εξ ου και ο έρωτας των παικτών του ΝΒΑ με τη μαριχουάνα και τα παράγωγά της. Μόνο τα «σκληρά» κυνηγάνε στον μπασκετικό Παράδεισο, δηλαδή τις αμφεταμίνες και τις μεθαμφεταμίνες, την κόκα, το LSD και τα πάσης φύσεως οπιούχα-μορφίνες, σα να λέμε, ηρωίνες και δε συμμαζεύεται. Αλλά το «χορταράκι», τους πίνει και το πίνουνε και λογαριασμό δεν δίνουνε.

Κι επειδή είναι τόσο διαδεδομένη η χρήση του, πληθαίνουν οι διαρκώς οι φωνές για τη νομιμοποίησή του. Τις οποίες φωνές ήρθε να βοηθήσει η κατάθεση ψυχής του Kerr. Στο πλευρό του στάθηκε ο παίκτης πολυεργαλείο της ομάδας του Draymond Green, που δήλωσε με γλαφυρότητα:

«Έχει δίκιο ο κόουτς! Από τη γη βγαίνει ρε παιδιά η μαριχουάνα. Δεν μας λένε πως ό,τι βγαίνει από τη γη, σαν τα λαχανικά ένα πράγμα, πρέπει να το καταναλώνουμε;».

Κι από κοντά συνεισέφερε τη θετική άποψή του ο πρώην παίκτης των Warriors και νυν των Dallas Mavericks Andrew Bogut, λέγοντας: «Προσωπικώς δεν το έχω δοκιμάσει. Εξ όσων ακούω όμως, από παίκτες που έχουν αποσυρθεί από την ενεργό δράση και υποφέρουν από παλιούς τραυματισμούς, βοηθάει πολύ!».

Έσπευσε πάντως να προσθέσει ότι πρέπει να υπάρχουν περιορισμοί στη χρήση της μαριχουάνας από τους παίκτες που ακόμη είναι ενεργοί, για να μη σκάει κόσμος εντελώς «ντέφι» στην προπόνηση και στους αγώνες…


 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags