Facebook Pixel Αυτή είναι η καλύτερη ενδεκάδα μέχρι τώρα...
Ποδόσφαιρο
| 2016-12-20 23:32:00

Αυτή είναι η καλύτερη ενδεκάδα μέχρι τώρα...

Αυτή είναι η καλύτερη ενδεκάδα μέχρι τώρα...

Μπορεί τυπικά να μην τελείωσε ο πρώτος γύρος ακόμα στο αγγλικό πρωτάθλημα ωστόσο η στροφή των Χριστουγέννων, παραδοσιακά σηματοδοτεί εξελίξεις και στατιστικά αποτελεί το πρώτο κομβικό σημείο της σεζόν και ο Χρηστος Σωτηρακόπουλος επιχειρεί να διαλέξει τη καλύτερη ενδεκάδα έως τώρα!  

Η Τσέλσι, που προπορεύεται, τη μέρα των Χριστουγέννων πηγαίνει για την επόμενη αγωνιστική της Boxing Day έχοντας 11 σερί νίκες και έξι πόντους πιο πολλούς από τη Λίβερπουλ και επτά από τη Σίτι. Αυτό τη μετατρέπει σε απόλυτο φαβορί. Οποιες φορές στο παρελθόν ήταν πρώτη τα Χριστούγεννα, τα τελευταία 15 χρόνια πήρε και τον τίτλο (2004-2005,2005-2006,2009-2010 και πρόπερσι) αλλά εκείνο που την κάνει ακόμα πιο ισχυρό φαβορί είναι η ικανότητα της να «κλειδώνει» τα ματς. Μόλις σκοράρει έχεις την αίσθηση πως το παιχνίδι τελείωσε κάτι που δεν συμβαίνει ούτε με τη Σίτι (που δέχεται νωρίς γκολ σχεδόν πάντα) ούτε με την ομάδα του Κλοπ η οποία ακόμα και τρία γκολ όπως έγινε με τη Μπόρνμουθ ή δύο με τη Γουέστ χαμ δεν της έφτασαν για να νικήσει!

Όμως αυτό που θα επιχειρήσω σε αυτό το κομμάτι είναι κάτι άλλο και όπως πέρσι θα διαλέξω τη δική μου κορυφαία ενδεκάδα σε αυτέ στις πρώτες 17 αγωνιστικές σε ένα σύστημα 4-3-3 και είμαι βέβαιος πως θα υπάρχουν πολλές διαφωνίες! Όμως πάντα αυτές οι διαδικασίες έχουν διαφορετικό πρίσμα για τον καθένα συνεπώς δεν περιμένω να συμφωνήσετε ή να διαφωνήσετε αλλά να σας βάλω στο τριπάκι να διαλέξετε και εσείς τις κορυφαίες ενδεκάδες σας.

Λοιπόν κάτω από τα δοκάρια επιλέγω τον Τιμπό Κουρτουά που έχει κρατήσει το μηδέν δέκα φορές και όποτε χρειάστηκε ήταν εκεί όπως για παράδειγμα με το σουτ του Φαν Αανχολτ στις καθυστερήσεις του ματς της Τσέλσι στο Σάντερλαντ.

Δεξί μπακ, νομίζω πως ξεχωρίζει στη σεζόν ο Μπεγιερίν που είναι αξιόπιστος, γρήγορος και σύμφωνα και με τα στοιχεία της OPTA πρώτος σε επεμβάσεις κάτι που θέλεις από ένα μπακ και κερδίζει στις λεπτομέρειες τον Αθπιλικουέτα που κάνει ένα φανταστικό πρωτάθλημα! Στα αριστερά .ίσως η καλύτερη περίπτωση στη σεζόν είναι ο Ράιαν Μπέρτραν της Σαουθάμπτον, για τον οποίο και η ικανότητα να προωθείται, να σεντράρει και να σκοράρει τον κάνει απαραίτητο αλλά πρώτα από όλα είναι ένας πολύ δυνατός αμυντικός.

Στο κέντρο της άμυνας θα επέλεγα έναν αμυντικό της Αρσεναλ, τον Σκόντραν Μουστάφι που φαίνεται έτοιμος πια για τη Πρεμιερ Λιγκ αντίθετα με το προηγούμενο πέρασμα του από την Εβερτον και δίπλα του μπάινει ο αναγεννημένος υπό τον Κόντε, Νταβίντ Λουίς που ωρίμασε και δεν παρασύρεται σε επιπολαιότητες όπως παλιότερα. Και αυτό το πιστώνεται πολύ ο Ιταλός τεχνικός!

Μπροστά από την άμυνα ο μακράν κορυφαίος -για δεύτερη σεζόν- αμυντικός χαφ στο πρωτάθλημα, ο Καντέ. Η δική του παρουσία εκτόξευσε τη Λέστερ και τώρα ο ίδιος παρουσιάζεται ως σημαίνων κρίκος στη Τσέλσι. Αυτός που μπαίνει δίπλα του στα χαφ και αποτελεί τον παίκτη που περνούν τα πάντα από τα πόδια του είναι ο Κέβιν Ντε Μπρόινε αλλά σε αυτή την ενδεκάδα θα έχει μαζί του και το συμπατριώτη του Αζάρ που θυμίζει ξανά τον κορυφαίο παίκτη της προπέρσινης σεζόν.

Οσο για την επίθεση στην κορυφή θα είναι ο Ντιέγκο Κόστα που είναι πρώτος σκόρερ με 13 γκολ και κερδίζει τον Ζλάταν που επίσης έχει κάνει μία απίθανη χρονιά έως τώρα προσαρμοζόμενος πολύ γρήγορα στις ανάγκες του αγγλικού πρωταθλήματος. Στο ένα άκρο θα είναι ο Αλέξις Σάντσες που πραγματοποιεί τη καλύτερη χρονιά του και είναι ένας ποδοσφαιριστής που στη μέρα του κερδίζει μόνος του ένα ματς καις την άλλη πλευρά ο κορυφαίος παίκτης της Λίβερπουλ στη σεζόν, ο Μανέ. Ο Σενεγαλέζος σκοράρει δημιουργεί και γενικά ταλαιπωρεί τις άμυνες και μοιάζουν τα χρήματα που ξόδεψε η ομάδα του για να τον φέρει στο Ανφιλντ ως ευκαιρία!

Οσο για προπονητή, δεν νομίζω πως ο Κόντε έχει αντίπαλο! Ξεκίνησε καλά, έχασε μετά δύο ματς και μάλιστα το ένα από την Αρσεναλ ήταν χαστούκι γερό, αλλά τόλμησε να αλλάξει σε 3-5-2 και να μετατρέψει την ομάδα του σε ένα σύνολο που αποπνέει υγεία και κερδίζει διαρκώς ματς! Οποιεσδήποτε ενστάσεις δεκτές, άλλωστε τέτοιες επιλογές εμπεριέχουν πολύ προσωπικό στοιχείο!

Πηγή: england365.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags