Facebook Pixel Όσο ο Μελισσανίδης θα παίρνει μαθητευόμενους μάγους, αυτό θα βλέπουμε
| 2017-01-05 18:34:00

Όσο ο Μελισσανίδης θα παίρνει μαθητευόμενους μάγους, αυτό θα βλέπουμε

Όσο ο Μελισσανίδης θα παίρνει μαθητευόμενους μάγους, αυτό θα βλέπουμε

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για τη συνέχεια της ΑΕΚ σε μια χαμένη σεζόν, που ακόμα και με κατάκτηση Κυπέλλου, θα έχει βρει την ομάδα όχι απλά στάσιμη, αλλά πολλά βήματα πίσω.

Δεν είναι πλέον είδηση πως η ΑΕΚ ήρθε ισόπαλη. Κι επιτρέψτε μου να γράψω πως για το αποτέλεσμα με τον Παναιτωλικό, δεν φταίει κανένας Κυριακίδης, δεν φταίει καμία ατυχία. Ίσα-ίσα που ο ελλειπέστατος Παναιτωλικός είχε δύο κραυγαλέες ευκαιρίες για να φύγει νικητής, πολύ πιο ξεκάθαρες από την Ένωση. Μια ομάδα που της έλειπαν πολλοί σημαντικοί ποδοσφαιριστές πήρε πανεύκολα πόντο μέσα στο ΟΑΚΑ. Με έναν προπονητή που το κοουτσάρισμα του, δεν μπορεί να το αντιληφθεί κανείς, με αλλαγές αψυχολόγητες που δείχνουν άνθρωπο ο οποίος δεν έχει σχέση με το αντικείμενο και που στο τέλος άφησε την ομάδα χωρίς επιθετικό.

Η ΑΕΚ έχει σοβαρό έλλειμα σε ποδοσφαιριστές που μπορούν να βάλουν την μπάλα στα δίχτυα. Μια ομάδα χωρίς φαντασία για να μπορέσει να δημιουργήσει ώστε να δικαιούσαι να πεις πως δεν παίρνεις τα αποτελέσματα, γιατί είσαι άτυχος ή άστοχος. Η φετινή Ένωση είναι η πιο ανιαρή, προβλέψιμη και κουραστική ομάδα που μπορεί να θυμηθεί κανείς και ταυτόχρονα έχει ποδοσφαιριστές που δεν κάνουν καμία κίνηση χωρίς την μπάλα. Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, δεν μπορείς να κινείσαι όπως στο ξύλινο ποδοσφαιράκι και ακόμα χειρότερα.

Ο Μοράις προσπάθησε με την δουλειά του να παρουσιάσει μία καλύτερη εικόνα. Φάνηκε μπροστά στο χάλι του Κετσπάγια να παρουσιάζεται μια μικρή βελτίωση, αλλά αν δεν έρχονται τα αποτελέσματα αυτό δεν έχει καμία ουσία. Η Ένωση από το ένα ματς στο άλλο, αθροίζοντας τα όλα μαζί, πραγματοποιεί πυκνότερα άθλιες εμφανίσεις, παρά καλές και τα αποτελέσματα αποτυπώνονται στον βαθμολογικό πίνακα. Αυτή η ομάδα δεν αξίζει να βρεθεί καν στα πλέι-οφ και μας αρέσει ή όχι αυτή είναι η πραγματικότητα.

Ορισμένα πράγματα σε αυτή τη μεταγραφική περίοδο, μοιάζουν να λειτουργούν καλύτερα. Βέβαια το πρώτο δείγμα του Αϊντάρεβιτς μόνο ενθαρρυντικό δεν ήταν, οπότε αν είναι να χωρέσουν σώνει και ντε τα νέα αποκτήματα, ενώ μένουν παίκτες που μπορούν να δώσουν μια φρεσκάδα όπως ο Γαλανόπουλος, τότε υπάρχει ένα ακόμα θέμα που προκύπτει. Η μεσαία γραμμή της Ένωσης, εμφανίστηκε να έχει ζωή μόνο με τον νεαρό παίκτη στη σύνθεση της, τον τελευταίο καιρό. Η επιλογή να παίξει ο Αϊντάρεβιτς και μάλιστα ως το 85’ ήταν σίγουρα βιαστική και εξέθεσε και τον παίκτη που είχε δηλώσει πως έκανε μεγάλη προσπάθεια να χάσει παραπανίσια κιλά.

Στο δια ταύτα η ΑΕΚ αυτή τη στιγμή, θέλει ξήλωμα και φτιάξιμο από την αρχή. Στην ομάδα χωράνε ελάχιστοι ποδοσφαιριστές από τους υπάρχοντες συγκριτικά με τον αριθμό του ρόστερ και πάνω απ’ όλα έχει ανάγκη από ποδοσφαιριστές που να έχουν επαφή με τη δημιουργία και το γκολ. Αν δεν βάλει πολλούς τέτοιους στη σύνθεση της η ΑΕΚ θα παρουσιάζει την ίδια εικόνα. Για να πάρεις καλούς ποδοσφαιριστές που δημιουργούν και σκοράρουν, θα χρειαστούν και παραπάνω χρήματα προφανώς.

Πάνω απ’ όλα όμως χρειάζεται να δώσεις τα κλειδιά σε έναν προπονητή, που θα έχεις αποφασίσει τι ποδόσφαιρο θα εμφυσήσει στην ομάδα και τι ποδόσφαιρο θα απαιτήσεις από εκείνον να παίξει. Η ΑΕΚ πρέπει να επενδύσει σε έναν άνθρωπο που θα εκπαιδεύσει την ομάδα και στον πρωταθλητισμό και στο επιθετικό ποδόσφαιρο. Τα πειράματα με μαθητευόμενους μάγους, που μπορεί να είναι θαυμάσιοι για άλλους τομείς όπως οι Ακαδημίες ή όπως ή η προετοιμασία ενός αγώνα. Σε καμία περίπτωση όμως δεν μπορεί να προχωρήσει η Ένωση με τον Μοράις πρώτο προπονητή και να έχει προοπτική για κάτι καλό.

ΥΓ: Πρόλαβα, αν και σπάνια το πράττω γιατί δεν έχω Facebook να δω στη σελίδα του ΣΠΟΡ FM ένα σχόλιο που με ενόχλησε όχι επειδή μου κάνει κριτική, μα γιατί κάποιοι απόψε θυμήθηκαν και τον Πογέτ και πως εμείς οι δημοσιογράφοι τον φάγαμε. Απλά επειδή με ενοχλεί να παραφράζονται λεγόμενα ή γραφόμενα και όλοι γνωρίζουν πως ειδικά τον Ουρουγουανό τον πήγαινα με τρέλα και ακόμα τον θεωρώ τον καλύτερο που είχαμε σε αυτή την εποχή, θέλω να θυμίσω το σχετικό άρθρο που έγραψα στις 19/4/2016, δηλαδή την ημέρα της απομάκρυνσης του και είχε τον εξής τίτλο: "Εγωιστικά έκανε την ΑΕΚ...Κούγκι, αλλά η αλήθεια είναι με το μέρος του". Αυτό ως υπενθύμιση γιατί κανένας δεν είναι ίδιος κι επειδή φαινόταν σε βάθος χρόνου ποιο θα είναι το πρόβλημα που θα προκύψει, γνωρίζω πολύ καλά τι έγραφα. Και πριν διατυπώσει παράπονα σε μένα ο φίλος ή οποιοσδήποτε άλλος, ας κάνει μία βόλτα στα σάιτ, να δούμε αν θα βρει -με ελάχιστες εξαιρέσεις - σχόλιο που να έχει τον υπεύθυνο γι' αυτό που βλέπουμε στην ΑΕΚ με ονοματεπώνυμο! Όχι μόνο σήμερα, αλλά κι άλλες φορές...

Πηγή: sport-fm.gr 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags