Facebook Pixel «Άλλο στυλ από Καρντόσο-Ιντέγε, θα βρει χημεία με Φορτούνη - Γιατί δεν πήγε σε ΠΑΟΚ ή ΑΕΚ...»
| 2017-01-12 21:13:00

«Άλλο στυλ από Καρντόσο-Ιντέγε, θα βρει χημεία με Φορτούνη - Γιατί δεν πήγε σε ΠΑΟΚ ή ΑΕΚ...»

του Γιώργου Κτενά
«Άλλο στυλ από Καρντόσο-Ιντέγε, θα βρει χημεία με Φορτούνη - Γιατί δεν πήγε σε ΠΑΟΚ ή ΑΕΚ...»

Ο Γ.Βασιλείου, ρεπόρτερ Πανιωνίου, αναλύει στο SportDog το παιχνίδι του Ανσαριφάρντ, εξηγεί γιατί «χωράει» στον Ολυμπιακό και αποκαλύπτει γιατί επέλεξε το Λιμάνι!

Ένα γκολ ανά δύο ματς μπορεί να πετυχαίνει με τη φανέλα του Ολυμπιακού ο Καρίμ Ανσαριφάρντ, αρκεί να βρει ικανοποιητικό χρόνο συμμετοχής στον Πειραιά!

Αυτό υποστήριξε με δηλώσεις του στον SportDog ο Γιώργος Βασιλείου, ρεπόρτερ τού Πανιωνίου στη Nova, συμπληρώνοντας ότι είναι σημαντικό να βρει χημεία με τον Κώστα Φορτούνη στο παιχνίδι του.

Ακόμα, αποκάλυψε τι έγινε στις επαφές τού Ιρανού φορ με ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό και ΑΕΚ, αλλά και το γεγονός ότι αν δεν έπαιρνε μεταγραφή, θα έμπαινε στο ψυγείο από τον Πανιώνιο.

Γιώργο, ποια είναι τα στοιχεία τού Ανσαριφάρντ που τον κάνουν να ξεχωρίζει μέσα στο γήπεδο;

"Αυτό που τον κάνει να ξεχωρίζει είναι ο χαρακτήρας του, είναι εξαιρετικός. Παιδί προσγειωμένο,  συνεσταλμένο και πάνω από όλα βάζει το ομαδικό πνεύμα. Δεν τον ενδιαφέρει το εγώ του. Είναι παίκτης που έχει πολύ καλά χαρακτηριστικά στο παιχνίδι του, ποιοτικός, με καλή τεχνική κατάρτιση. Το μεγαλύτερο ατού είναι ότι η μισή ευκαιρία θα γίνει γκολ. Είναι γρήγορος με την μπάλα στα πόδια, το έχει δείξει σε πολλές περιπτώσεις (όπως στο γκολ εναντίον του Ηρακλή, αλλά και πέρσι στη Ν. Σμύρνη εναντίον του ΠΑΟΚ). Του αρέσει να παίζει με μέτωπο προς την εστία. Δεν είναι παίκτης που υποδέχεται μπαλα, θέλει να κάνει κινήσεις στον χώρο, κι αυτό τον κάνει ακόμα πιο επικίνδυνο, γιατί δεν ξέρoυν οι αντίπαλοι τι μπορεί να κάνει".


Μπορεί να ταιριάξει στον Ολυμπιακό, με βάση το ρόστερ του;

"Εννοείται. Ο Ολυμπακός έχει πολλούς παίκτες που μπορούν να φέρουν την μπάλα από τα χαφ στην επίθεση, με καλύτερο όλων τον Φορτούνη. Όσο πιο γρήγορα αποκτήσει χημεία με τον Ανσαριφάρντ, τόσο το καλύτερο. Έχει τελείως διαφορετικό στιλ από του Ιντέγε και του Καρντόσο, ως επιθετικός. Δεν νομίζω ότι έχουν ίδια χαρακτηριστικά".


Με ποιον θα έκανε καλό δίδυμο; Καρντόσο ή Ιντέγε;

"Με βάση το σύστημα του Ολυμπιακού, δεν παίζει με δύο στην κορυφή. Δεν ξέρω με ποιον μπορεί να ταιριάξει. Δεν τον έχουμε δει να παίζει με δεύτερο φορ στο πλευρό του. Συνήθως έχει παίκτη πίσω του, πέρσι τον Μπακασέτα και φέτος τον Μασούντ. Τον είδαμε στον Πανιώνιο να παίζει σε κάποια παιχνίδια ως δεύτερος επιθετικός και σε κάποια ματς τον είχε ο Ουζουνίδης πέρσι εξτρέμ, αλλά δεν απέδιδε το ίδιο όπως όταν ήταν στην κορυφή".

Τι έγινε με Παναθηναϊκό, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ;

"Ο Ανσαριφάρντ δεν θεωρούσε σίγουρη μία μετακίνηση στον ΠΑΟΚ, γιατί πίστευε ότι στο πρώτο λάθος και στην πρώτη άσχημη εμφάνιση θα έμενε εκτεθειμένος. Δεν θα υπήρχε προστασία προς το πρόσωπό του. Από τον Παναθηναϊκό δεν υπήρξε ουσιαστικό ενδιαφέρον, ποτέ δεν υπήρξε πρόταση. Μοναδική ομάδα που ενδιαφέρθηκε, πέρα του Ολυμπιακού, ήταν ο ΠΑΟΚ. Και η ΑΕΚ έκανε μία πολύ μικρή πρόταση, μέσω τρίτου και ανεπίσημη, που άγγιζε τις 200 χιλ. ευρώ. Αλλά δεν συζητήθηκε καν. Τον Καρίμ τον ενδιέφερε να πάει στον Ολυμπιακό, ένιωθε ότι έχει περισσότερο να πετύχει εκεί".

 

Πόσα γκολ περιμένεις να πετύχει με τη φανέλα του Ολυμπιακού, στον δεύτερο γύρο;

 

"Αυτό πρέπει να το δούμε, με βάση τα ματς που θα αγωνιστεί. Αλλά θεωρώ ότι ένα γκολ ανα δύο ματς το έχει σίγουρα, με τις ευκαιρίες που κάνει ο Ολυμπακός και με αυτά που έχω δει στον Πανιώνιο. Τα τελειώματά του είναι απο τα καλύτερα στο πρωτάθλημα. Σπάνια χάνει γκολ, ειδικά αν δεν έχει άγχος και δε νιώθει ότι πρέπει να αποδείξει κάτι".

Η συμφωνία ήταν άκρως επιτυχημένη και για τον Πανιώνιο, που έξι μήνες πριν μείνει ελεύθερος κατάφερε να εισπράξει τη ρήτρα του.

 

"Σπουδαία συμφωνία, ήταν το ιδανικότερο σενάριο. Στον Πανιώνιο είχαν αρχίσει να αγχώνονται με αυτό το θέμα. Υπήρχε dead line μέχρι σήμερα το απόγευμα στον Ανσαριφάρντ για να απαντήσει τι θα κάνει. Σε διαφορετική περίπτωση δεν θα ξαναέπαιζε με τον Πανιώνιο, θα προπονούνταν μόνος του και θα έβλεπε τα ματς από την εξέδρα".

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags