Facebook Pixel "Αν γίνει αυτό στην Τούμπα, στο ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός, θα ξεσπάσει πόλεμος, θα το συζητάμε για ένα χρόνο"!
| 2017-03-01 11:00:00

"Αν γίνει αυτό στην Τούμπα, στο ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός, θα ξεσπάσει πόλεμος, θα το συζητάμε για ένα χρόνο"!

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
"Αν γίνει αυτό στην Τούμπα, στο ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός, θα ξεσπάσει πόλεμος, θα το συζητάμε για ένα χρόνο"!

Απίστευτο ξέσπασμα ρεπόρτερ της Θεσσαλονίκης και δηλώσεις που θα συζητηθούν! Ποιος "εγκληματίας" μπορεί να κάνει κόλαση το μεγάλο ντέρμπι και τι ισχύει με Ηρακλή-Σαββίδη;

Ο θόρυβος από το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, ανάμεσα στον Ηρακλή και τον ΠΑΟΚ, άργησε να κοπάσει, λόγω των συνθηκών που δημιουργήθηκαν, πριν και κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης.

Η ατμόσφαιρα στην πόλη ήταν ...πολεμική εξαιτίας της ανακοίνωσης των οπαδών του Ηρακλή, έξω από το γήπεδο έγιναν κάποια επεισόδια, ενώ οι φίλοι του Γηραιού έφυγαν με παράπονα για τη διαιτησία από το Καυταντζόγλειο, αφού στο γκολ του ΠΑΟΚ ο Πρίγιοβιτς ήταν σε θέση οφσάιντ. Κι όλα αυτά λίγες μέρες πριν την αναμέτρηση του Δικεφάλου του Βορρά με τον Ολυμπιακό, στην Τούμπα.

Ο Sportdog, λοιπόν, ζήτησε την άποψη ενός ρεπόρτερ του Ηρακλή, προκειμένου να μάθει τι έγινε στην πόλη τις τελευταίες ημέρες, αλλά και τι πρόκειται να ακολουθήσει δεδομένης της περιρρέουσας ατμόσφαιρας.

Ο Δημήτρης Βλάχος δε δίστασε, μάλιστα, να απαντήσει σε καυτά ερωτήματα, όπως στο αν υπάρχουν σχέσεις του Ιβάν Σαββίδη με την ΠΑΕ Ηρακλής. Παράλληλα, ο δημοσιογράφος του bluarena.gr στάθηκε στη διαιτητική αδικία που υπέστησαν οι "κυανόλευκοι" στο ντέρμπι, τονίζοντας ότι αν γίνει την Κυριακή, στο παιχνίδι ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός, ανάλογο λάθος, όπως το οφσάιντ του Πρίγιοβιτς, τότε θα ξεσπάσει ...πόλεμος.

Ακόμα σχολίασε πως αν οι υπόλοιπες αγωνιστικές παιχτούν καθαρά στο χορτάρι, η ομάδα της Θεσσαλονίκης θα κερδίσει την παραμονή, αφού είναι καλύτερη από Βέροια, Λάρισα και Λεβαδειακό. Ενδιαφέρον παρουσιάζει, συν τοις άλλοις, η άποψή του για τα αντανακλαστικά της διοίκησης του Ηρακλή, την παρουσία του Νίκου Καγιούλη και γιατί τον "συνδέει" με τον Νίκο Λυμπερόπουλο του Παναθηναϊκού.

Πριν το ντέρμπι του Καυταντζογλείου, οπαδοί του Ηρακλή κατηγόρησαν σε ανακοίνωσή τους ότι πίσω από τους ανθρώπους που ασκούν διοίκηση στον Γηραιό κρύβεται ο Ιβάν Σαββίδης. Ο λαός λέει ότι όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά. Στην περίπτωση της ιστορικότερης ομάδας της Θεσσαλονίκης τι ισχύει;

"Επώνυμα δεν μπορεί κανείς να αποδείξει το παραμικρό. Το μόνο βέβαιο είναι ότι υπάρχουν ενδείξεις που δίνουν το δικαίωμα στον καθένα να κάνει υποθέσεις. Για παράδειγμα, η πώληση του Λάμπρου με ένα ποσό, το οποίο ήταν ακριβώς τα χρήματα που χρειαζόταν ο Ηρακλής, για να περάσει τον σκόπελο του Δεκεμβρίου, είναι μία ένδειξη. Υπάρχουν και κάποια άλλα μικροπράγματα, τα οποία αν τα βάλεις σε μία σειρά, οδηγούν σε κάποια συμπεράσματα. Μιλάω για την ασφάλεια σεκιούριτι που χρησιμοποιεί η ΠΑΕ Ηρακλής και την παρουσία του Νίκου Καγιούλη που είναι μάνατζερ του Κάτσε.

Θα μπορούσε κάλλιστα, για να μη δώσει το δικαίωμα για το παραμικρό, να είχε αποσυρθεί από την εκπροσώπηση του πελάτη του, όσο διάστημα κάνει κουμάντο στον Ηρακλή. Νομίζω ηθικά θα μπορούσε να το είχε κάνει, όπως είχε κάνει και ο Λυμπερόπουλος, από την στιγμή που ασχολήθηκε με την ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό. Δεν είναι και το καλύτερο πράγμα, τη Δευτέρα να μιλάς με τον ΠΑΟΚ για το συμβόλαιο του Κάτσε και την Τρίτη να αποφασίζει για θέματα που αφορούν τον Ηρακλή. Ηθικά υπάρχει ένα ζήτημα.

Κατά πόσο είναι πίσω από τον Ηρακλή ο Σαββίδης, επαναλαμβάνω, κανένας δεν μπορεί να το αποδείξει. Κατά καιρούς λέγονται διάφορα για παραρτήματα, αλλά κανείς δεν μπορεί να αποδείξει, ότι μία ομάδα είναι δορυφόρος της άλλης. Υπάρχουν, όμως, κάποια σημάδια που οδηγούν σε αμφιλεγόμενα συμπεράσματα".

Η ίδια φημολογία για τον ηγέτη του ΠΑΟΚ δεν είχε ακουστεί και για τον Άρη;

"Όταν ενεπλάκη ο Καρυπίδης στον Άρη ειπώθηκε αυτό, επειδή υπάρχει επιχειρηματική σχέση με τον Σαββίδη. Με τα σούπερ μάρκετ. Ούτε αυτό μπορεί να το αποδείξει κανείς. Και όταν ήταν στη Βέροια ο Καρυπίδης έλεγαν ότι ήταν παράρτημα του Ολυμπιακού. Όλα αυτά λέγονται, αλλά δεν υπάρχουν αποδείξεις".

Πριν μερικούς μήνες, ο SportDog είχε αποκαλύψει ότι μέλη ποντιακών σωματείων που οπαδικά πρόσκεινται στον ΠΑΟΚ, πήγαν με την πλευρά ανθρώπου που στηρίχθηκε οικονομικά από τον Μαρινάκη του Ολυμπιακού. Αυτό που διέρρεε, αυτή η μερίδα των ΠΑΟΚτσήδων Πόντιων, που δεν στήριξαν τον Σαββίδη στις εκλογές της ΠΟΕ, ήταν ότι "στη ζωή υπάρχουν κάποια πράγματα που δεν αγοράζονται". Υπάρχει αυτή η αίσθηση στη Θεσσαλονίκη ότι το αφεντικό του Δικεφάλου δείχνει μια διάθεση να αγοράσει τα πάντα;

"Ζούμε σε μία εποχή που είναι μετρημένοι στα δάχτυλα ενός χεριού οι άνθρωποι που έχουν ρευστό στην τσέπη και το οποίο σκοπεύουν να το διαθέσουν, για να αγοράσουν πράγματα. Αυτήν τη στιγμή, στη Βόρειο Ελλάδα, πέρα από τον Σαββίδη δεν υπάρχει κάποιος επιχειρηματίας, ο οποίος προχωρά σε επενδύσεις. Καταλαβαίνει κανείς ότι ο Σαββίδης είναι κάποιος που στη Βόρειο Ελλάδα και στη Θεσσαλονίκη κάνει επενδύσεις. Έχει χρήματα και τα διαθέτει. Υπάρχει αίσθηση, ότι πίσω από κάποια επιχείριση μπορεί να είναι ο Σαββίδης. Ήδη έχει κάνει επιθετικές κινήσεις με τον Μακεδονία Παλλάς, τη Σουρωτή και κάποια ακίνητα στη Χαλκιδική. Προφανώς υπάρχει η ίδια αίσθηση και στον Πειραιά, ότι ο Μαρινάκης μπορεί να αγοράσει τα πάντα".

Όσον αφορά το αγωνιστικό μέρος, εκτός από το γκολ-οφσάιντ του Πρίγιοβιτς, υπάρχει κάποια άλλη φάση που φωνάζουν οι οπαδοί του Ηρακλή;

"Υπήρχε μία διάθεση του Γκράνα να σφυρίξει πολύ και να βάλει τον Ηρακλή στην περιοχή του. Αυτό όμως συμβαίνει σε όλα τα παιχνίδια, όπου ο ισχυρός, όπως είναι αυτή την στιγμή ο ΠΑΟΚ, έπαιζε με έναν αδύναμο. Αυτήν τη στιγμή ο Ηρακλής είναι η πιο αδύναμη ομάδα παρασκηνιακά σε όλο το πρωτάθλημα. Νομίζω, ότι όλα τα παιχνίδια το φανερώνουν, με εξαίρεση το παιχνίδι με τον Πλατανιά, όπου στο 90' δεν δόθηκε καθαρό πέναλτι υπέρ του. Σε όλα τα άλλα παιχνίδια, μηδενός εξαιρουμένου, ο Ηρακλής αδικήθηκε.

Υπάρχει η φάση του Πρίγιοβιτς, η οποία, όσο και να είσαι καλοπροαίρετος, είναι ξεκάθαρη για τον βοηθό. Είναι εκτεθειμένος φανερά. Ένας νορμάλ βοηθός θα το έβλεπε. Είναι μία φάση, που αν γινόταν με θύτη τον Ολυμπιακό θα είχε ξεκινήσει πόλεμος στη Θεσσαλονίκη. Είναι προφανές. Δηλαδή, αν η ίδια φάση γίνει την επόμενη εβδομάδα στην Τούμπα, τότε θα έχουμε να συζητάμε για ένα χρόνο στη Θεσσαλονίκη, για τον εγκληματία τον βοηθό. Εδώ πέρα γίνεται μία προσπάθεια εξισορρόπησης του κραυγαλέου οφσάιντ που δεν έδωσε ο Καραβασίλης με το πέναλτι που ζητά ο ΠΑΟΚ, στο οποίο είναι προφανές πως δεν υπάρχει παράβαση. Όποιος γνωρίζει από ποδόσφαιρο, καταλαβαίνει ότι δεν είναι πέναλτι. Δεν υπάρχει καμία πρόθεση του αμυντικού (Αργυρόπουλος), ο οποίος γλιστράει κάνοντας τάκλιν, στηρίζεται στο χορτάρι με το χέρι του και πάει πάνω του η μπάλα. Είναι ακούσιο, το οποίο δεν δίνεται σε κανένα σοβαρό πρωτάθλημα".

Βλέπεις τον Ηρακλή να κερδίζει τη μάχη της παραμονής;

"Αγωνιστικά ο Ηρακλής δικαιούται να έχει 6-7 βαθμούς παραπάνω. Έχει χάσει παιχνίδια και από τη διαιτησία, αλλά και από την αστοχία των παικτών του. Και με τον ΠΑΟΚ θα μπορούσε να πάρει το τρίποντο και με τη Λάρισα έχασε τα άχαστα και με τον Πανιώνιο τα ίδια. Υπάρχει μία σειρά παιχνιδιών που ο Ηρακλής πέταξε βαθμούς, είτε από λάθη διαιτητών είτε επειδή έβγαλε τα μάτια του. Αγωνιστικά ο Ηρακλης αυτήν τη στιγμή είναι καλύτερος από Βέροια, Λάρισα, Λεβαδειακό. Αλλά όπως είπε και ο Τσιώλης, στα τελευταία παιχνίδια δεν παίζει ρόλο πόσο καλή ομάδα είσαι. Άλλοι παράγοντας επηρεάζουν στους οποίους είναι προφανές ότι ο Ηρακλής είναι αδύναμος. Αν όλα τα παιχνίδια παιχτούν στο χορτάρι, λέω με βεβαιότητα, ότι ο Ηρακλής θα σωθεί".

H ΑΕΛ ζήτησε διερεύνηση της αναμέτρησης Λεβαδειακός-ΠΑΣ. Θα υπάρξει αντίδραση στον Ηρακλή; Έχουν μπει ψύλλοι στα αυτιά για τη νίκη των Βοιωτών;

"Σας θυμίζω ότι οι άνθρωποι του Ηρακλή ακόμη δεν έχουν διαμαρτυρηθεί για το πιο κραυγαλέο οφσάιντ που δεν έχει σφυριχτεί στο φετινό πρωτάθλημα. Ο επίσημος Ηρακλής δεν έχει μιλήσει για το γκολ του Πρίγιοβιτς και μίλησε μόνο για το πανό που αναρτήθηκε κατά της οικογένειας του Ιβάν Σαββίδη. Δεν θυμάμαι ποτέ στο παρελθόν μεγαλομέτοχο ομάδος να ζητά συγγνώμη από τον μεγαλομέτοχο άλλης ΠΑΕ για ένα υβριστικό πανό. Είναι δεδομένο ότι είναι κατακριτέο. Αλλά δεν θυμάμαι παρόμοια αντίδραση από μεγαλομέτοχο, όπου αδικήθηκε κατάφορα η ομάδα του και αντί να ασχολείται με τη διαιτησία ζητά συγγνώμη για ένα πανό που σήκωσαν οπαδοί για τον αντίπαλο μεγαλομέτοχο. Κι αυτό είναι ένας κρίκος στην αλυσίδα όσων λέγονται για τον Ιβάν Σαββίδη".

Ποιους παίκτες του Ηρακλής πιστεύεις ότι θα μπουν στο στόχαστρο άλλων ομάδων το καλοκαίρι;

"Όλα αυτά τα παιδιά έχουν αντιληφθεί ότι βρίσκονται σε μία ομάδα, στην οποία δεν ξέρουν πότε θα πληρωθούν, αλλά τους δίνεται μία τεράστια ευκαιρία, για να φτιάξουν το όνομά τους στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Για παράδειγμα ο Κούρος στον Ατρόμητο δεν υπάρχει, ενώ εδώ έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Κάπου γράφτηκε μάλιστα ότι τον παρακολουθούν ομάδες πολύ ισχυρότερες οικονομικά από τον Γηραιό. Το ίδιο ισχύει για όλα τα παιδιά που ναι μεν βοηθούν τον Ηρακλή να παραμείνει στη Σούπερ Λιγκ, αλλά ...φτιάχνουν και τον εαυτό τους. Το καλοκαίρι, αν παραμείνει η ομάδα στην κατηγορία, όλα αυτά τα παιδιά θα κοιτάξουν να κάνουν καλύτερο συμβόλαιο".

Λέγεται ότι οι οπαδοί του Ηρακλή είναι "στοχοποιημένοι" από την κυβέρνηση. Ισχύει;

"Είναι γνωστό ότι υπάρχουν πολλές συλλήψεις οπαδών του Ηρακλή. Έχουν ξεπεράσει τις 200 συλλήψεις τα τελευταία χρόνια, από τότε που ξεκίνησαν οι πορείες διαμαρτυρίας για τον άδικο υποβιβασμό της ομάδας. Ότι έχουν στιγματιστεί οι Ηρακληδείς είναι μία αλήθεια. Αυτό που γίνεται στο Καυταντζόγλειο δεν γίνεται σε κανένα άλλο γήπεδο της Ελλάδας. Μόνο στο ματς με τον ΠΑΟΚ υπήρχαν 500 αστυνομικοί. Υπήρχαν 10 διμοιρίες των ΜΑΤ, όλη η αθλητική ΔΙΑΣ της Θεσσαλονίκης και επιστρατεύτηκαν και σκυλιά, στα οποία δεν είχαν περάσει καν προστατευτικό φίμωτρο. Δεν ξέρω, αν αυτό συμβαίνει σε άλλο ελληνικό γήπεδο.

Ότι υπάρχει κόντρα των οπαδών του Ηρακλή με την αστυνομία με αφορμή αυτές τις συλλήψεις, είναι δεδομένο. Τώρα για τις πολιτικές πεποιθήσεις του καθενός, είναι ξεκάθαρο ότι η Αυτόνομη Θύρα 10 είναι αντικαθεστωτική. Δεν είναι ούτε με ΠΑΣΟΚ, ούτε με ΝΔ, ούτε με ΣΥΡΙΖΑ, ούτε με κανέναν. Στο παρελθόν, όταν είχαμε άλλη συγκυβέρνηση, κάποιοι τους βάφτισαν ως οπαδούς του ΣΥΡΙΖΑ. Οι ίδιοι όμως είναι εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ ως αντικαθεστωτικοί. Δεν είναι με κανέναν, μόνο με τον Ηρακλή".

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags