Facebook Pixel Έτσι σχεδιάζει η ΑΕΚ να παρακάμψει τον Βασιλόπουλο!
| 2017-03-08 00:30:00

Έτσι σχεδιάζει η ΑΕΚ να παρακάμψει τον Βασιλόπουλο!

Έτσι σχεδιάζει η ΑΕΚ να παρακάμψει τον Βασιλόπουλο!

Τί έχουν στο νου τους στην Ένωση για να ξεπεράσουν το νέο εμπόδιο που βάζει ο Δήμος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας για το γήπεδο.

Έπειτα από τη σημερινή συνέντευξη Τύπου του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας και του Άρη Βασιλόπουλου, έγινε σαφές ότι αυτοί που εναντιώνονται στο γήπεδο στην κατασκευή του γηπέδου της ομάδας, είναι αποφασισμένοι να φτάσουν τον πόλεμο μέχρι τέλους.

Όπως διαβάζουμε στο aek365.com, το εύλογο ερώτημα αφορά το ποια θα μπορούσε να είναι η επόμενη μέρα, ώστε να προχωρήσει το έργο κόντρα στα εμπόδια που προσπαθεί να βάλει η δημοτική αρχή. Όπως είναι γνωστό, η μοναδική εκκρεμότητα που υπάρχει για να εκδοθεί η άδεια, είναι η έγκριση της υψομετρικής μελέτης. Διαδικασία που και ο Δήμαρχος παραδέχθηκε σήμερα ότι κανονικά έπρεπε να τελειώσει σε δυο τρεις μέρες (πρόσθεσε, βέβαια, μετά καμιά δεκαριά «αλλά»).

Εν αναμονή της απόφασης του ΚΕΣΑ (την έγκριση του οποίου πήρε τελικά η ΑΕΚ, κόντρα στα «θέλω» του Δήμου), είχε γίνει γνωστή η δυνατότητα, αν τα πράγματα δεν κυλήσουν θετικά μέσα σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα, η Ένωση να κάνει χρήση όσων προβλέπει ο νόμος και να παρακάμψει τον Δήμο, παίρνοντας την έγκριση της υψομετρικής μελέτης από την Περιφέρεια. Η συγκεκριμένη δυνατότητα υπάρχει και τώρα.

Ωστόσο, όπως έγινε και κατά την σύνταξη του νόμου για το γήπεδο (και επιβεβαιώθηκε πλήρως με την απόφαση του ΣτΕ), στην ΑΕΚ δεν θέλουν να αφήνουν απολύτως τίποτα στην τύχη. Έτσι, βλέποντας την επιμονή του Δήμου στο να τον... προσπεράσει η ομάδα και να πάει στην Περιφέρεια, γεννήθηκε ο εύλογος φόβος να πρόκειται για μια στάση που έχει ως στόχο αμέσως μετά να γίνουν νομικές κινήσεις κατά της άδειας (κάτι που ο Δήμος δεν θα μπορεί να κάνει, αν έχει εγκρίνει και ο ίδιος την τελευταία εκκρεμότητα που υπάρχει και αφορά την υψομετρική μελέτη).

Για τον λόγο αυτό η ΑΕΚ αποφάσισε να πιέσει τον Δήμο για να κάνει το... αυτονόητο, δηλαδή να τηρήσει τον νόμο. Και ταυτόχρονα να αναδείξει και να κάνει ξεκάθαρη την αδικαιολογήτως αρνητική στάση του απέναντι στο έργο, ζητώντας από την Πολιτεία να παρέμβει και με κάποιο τρόπο να διασφαλίσει ότι ο δρόμος που θα επιλεγεί για την έκδοση της άδειας θα είναι απόλυτα σίγουρος και δεν θα επιδέχεται καμίας νομικής αμφισβήτησης.

Είτε αυτό γίνει μέσω μιας τροπολογίας που θα θωρακίζει την ΑΕΚ, είτε μέσω κάποιας άλλης διαδικασίας. Στην παρούσα φάση μελετώνται ενδελεχώς όλες οι λύσεις και είναι σίγουρο ότι στην Ένωση υπάρχει πιο μεγάλη από ποτέ αποφασιστικότητα για να ξεπεραστεί και αυτό το τελευταίο εμπόδιο.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags