Facebook Pixel Έχει ηγέτες, προσωπικότητα και μέγα πάθος
| 2012-05-22 15:08:00

Έχει ηγέτες, προσωπικότητα και μέγα πάθος

Έχει ηγέτες, προσωπικότητα και μέγα πάθος

Αν τα ριμπάουντ ήταν το ''ζην'', η επιβεβαίωση-επανάληψη για την ΑΞΙΑ της ''ομάδας'' ήταν το ''ευ ζην'' στο θριαμβευτικό ''ερυθρόλευκο'' 1-0 των τελικών του μπάσκετ. Γράφει ο Βασίλης Βέργης.

Μέχρι πέρυσι ουδείς υπήρχε περίπτωση έστω και να σκεφτεί ότι ο Σπανούλης θα ήταν σε κακή βραδιά αλλά ο Ολυμπιακός θα νικούσε (μάλλον) άνετα τον Παναθηναϊκό.

Ολα αυτά μέχρι πέρυσι. Φέτος, όμως, ο Ολυμπιακός -προτού γίνει πρωταθλητής Ευρώπης- φρόντισε να γίνει ΟΜΑΔΑ με όλη τη σημασία της λέξης. Δεν στηρίζεται στα χέρια ή στις εμπνεύσεις του «ενός», αλλά στην ανάδειξη του συνόλου. «Γεννά» ηγέτες σε κάθε παιχνίδι ή αν προτιμάτε μπορεί να ξεπερνάει το άσχημο 40λεπτο της πιο σπουδαίας προσωπικότητάς του, όπως είναι ο «Kill Bill», και να χτυπάει με όλα τα πλεονεκτήματα που διαθέτει.

Η ψυχολογία παίζει τεράστιο ρόλο. Κι ο Ολυμπιακός, ως πρωταθλητής Ευρώπης πια, έδειξε χθες ότι κοιτάζει στα μάτια τον Παναθηναϊκό, όντας έτοιμος -περισσότερο από κάθε άλλη φορά- να διεκδικήσει και να του πάρει τα σκήπτρα. Είναι πολύ νωρίς για να πει κάποιος ότι η ομάδα του Ιβκοβιτς θα τα καταφέρει. Είναι φανερό όμως, δίχως να χρειάζεται αναλύσεις προερχόμενες από βαθιά γνώση, ότι ο Ολυμπιακός «πεινάει» και πιστεύει πάρα πολύ στον εαυτό του.

Κλασική «έκφραση» γι' αυτά η απόδοση σε ακόμη ένα μεγάλο ματς του Κώστα Παπανικολάου και του Γιώργου Πρίντεζη. Ο νεαρός είναι δεδομένα το νέο μεγάλο αστέρι του ελληνικού μπάσκετ. Πληθωρικός σε άμυνα κι επίθεση, με ωριμότητα 30άρη και πάθος εφήβου. Κι ο «ήρωας της Πόλης», ο Πρίντεζης, μετέτρεψε σε... επιστήμη αυτό το «κάτι σαν σουτ» με το οποίο σκότωσε την ΤΣΣΚΑ και τιμώρησε πολλάκις τις κακές αμυντικές συμπεριφορές του Παναθηναϊκού.

Κοντά στους δύο ο εκπληκτικός στην άμυνα Χάινς και το... όπλο «από το πουθενά», ο Λιθουανός Γκετσεβίτσιους, που βάλθηκε με τα τρίποντά του να διαψεύσει τον μεγάλο Σάρας, όταν πέρυσι, μετά την επιλογή του να πάει στο λιμάνι, είχε πει «πού πας σε αυτούς, όλο χάνουν»!

Βεβαίως, επειδή στο μπάσκετ οι αριθμοί παίζουν τεράστιο ρόλο, όποιος κοιτάξει τη στατιστική και δει το πάρτι του Ολυμπιακού στα ριμπάουντ, θα καταλάβει για το πάθος, τη διάθεση, την κεκτημένη ταχύτητα από το ευρωπαϊκό και την εξαιρετική κατάσταση των παικτών του. Κάθε φορά που οι παίκτες του Ιβκοβιτς ανανέωναν επίθεση, «φώναζαν» στον Παναθηναϊκό πόσο πολύ ήθελαν τη νίκη.

Σίγουρα ο Ομπράντοβιτς περίμενε περισσότερα από την ομάδα του. «Κλειδώθηκε» το «τριφύλλι» από τα γρήγορα τρία φάουλ των Καϊμακόγλου και Βουγιούκα (που συνολικά έκανε εξαιρετικό παιχίδι), αλλά το β' δεκάλεπτο ήταν το βατερλό του. Η παρουσία του Πρίντεζη άλλαξε τα δεδομένα και ο Παναθηναϊκός από την πλευρά του δεν είχε λύσεις στην επίθεση. Το 26-13 αυτής της περιόδου νομίζω ότι έκρινε τον νικητή, παρά το γεγονός ότι στη συνέχεια οι «πράσινοι» κατάφεραν να μειώσουν κάποια στιγμή μέχρι και το -2.

Ο πρωταθλητής Ελλάδας δεν έβγαλε ούτε την ενέργεια που απαιτούσε η κρισιμότητα του αγώνα ούτε είχε απαντήσεις στον ενθουσιασμό των αντιπάλων του. Από εδώ και πέρα είναι μονόδρομος γι' αυτόν η ισοφάριση στο ΟΑΚΑ. Αλλά ταυτόχρονα και υποχρέωσή του να βελτιώσει την εικόνα στο παρκέ.

ΟΤΑΝ ΟΙ «ΚΥΚΛΟΙ»... ΤΣΑΝΤΙΣΑΝ ΤΟ TWITTER

Πολύ δύσκολα θα μείνουμε χωρίς... δουλειά την επόμενη σεζόν! Είτε με ευρώ είτε με (Θεός να φυλάει) δραχμή, ο Μαρινάκης με τον Αλαφούζο προβλέπω να εξασφαλίζουν κάμποσα πρωτοσέλιδα στον ελληνικό Τύπο. Ούτως ή άλλως, η κόντρα είναι δεδομένη, πόσο μάλλον τώρα που ο ένας μπήκε μπροστά στον Παναθηναϊκό και ο άλλος... θυμήθηκε το αγαπημένο του «χόμπι», αυτό της διαιτησίας, έστω κι αν δεν τον αφορούσαν τα πλέι οφ!

Οντως είναι να απορεί κανείς ποια μύγα τσίμπησε τον Μαρινάκη και έβαλε τους... κύκλους να μιλάνε το βράδυ της Κυριακής για «αλλοίωση των πλέι οφ». Εχει πάρει υπό την προστασία του την ΑΕΚ ή τον ΠΑΟΚ και δεν το ξέραμε; Οχι βέβαια. Πρωταθλητής και μάλιστα άξιος είναι ο Ολυμπιακός, τι... κόφτει τους «κύκλους» για το ποιος θα τερματίσει δεύτερος ή πέμπτος;

Η ΑΕΚ έχει κάθε δικαίωμα να ουρλιάζει ότι τη «σφάξανε» στο ματς με τον Παναθηναϊκό. Ο Μαρινάκης, όμως, με ποια ιδιότητα «παρενέβη» για να τετραγωνίσει τον κύκλο; Μήπως ως «πρωθυπουργός» του ποδοσφαίρου; Και βέβαια, ο Αλαφούζος δεν... έχασε την ευκαιρία να «απαντήσει» τουιτάροντας. Γι' αυτό σας λέω. Από του χρόνου, σε δουλειά να βρισκόμαστε...

ΥΓ.: Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα έχει μιλήσει πολλές φορές για τη διαιτησία των αγώνων του Παναθηναϊκού, αλλά ΜΟΝΟ όταν θεωρεί ότι η ομάδα του αδικείται. Το βράδυ της Κυριακής ΟΦΕΙΛΕ να αναφερθεί δημόσια στο καθαρό γκολ του Λυμπερόπουλου, το οποίο πολύ κακώς δεν μέτρησε.

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags