Facebook Pixel Ο Μυτιληνιός Μάριος Μπαλοτέλης!
| 2012-06-29 13:02:00

Ο Μυτιληνιός Μάριος Μπαλοτέλης!

Ο Μυτιληνιός Μάριος Μπαλοτέλης!

Ο Μπαλοτέλι έγινε ο …Τζέσε Οουενς της Ιταλίας και ξεσήκωσε ολόκληρη την Ευρώπη με τις δύο γκολάρες που έβαλε στη Γερμανία της Μέρκελ.

Γράφει ο Παύλος Παπαδημητρίου.

Στις 21 Ιουνίου είχα γράψει σχόλιο για τις «σχέσεις πάθους» της πολιτικής με τον αθλητισμό. Η χθεσινή κόντρα Γερμανίας-Ιταλίας με πρωταγωνιστή τον Μάριο Μπαλοτέλι επιβεβαίωσε τις απόψεις μου.

Ο Μπαλοτέλι έγινε ο… Τζέσε Οουενς της Ιταλίας και ξεσήκωσε ολόκληρη την Ευρώπη με τις δύο γκολάρες που έβαλε στη Γερμανία της Μέρκελ.

Ναι, ξέρω. Στο Νόιερ και στην ομάδα του Γιοακίμ Λεβ τα έβαλε τα γκολ ο Μπαλοτέλι κι όχι στη Μέρκελ, θα πει κάποιος.

Μέγα λάθος. Για εμάς τους Έλληνες ο Μπαλοτέλι θα μπορούσε να είναι ο Μάριος Μπαλοτέλης από την Μυτιλήνη, ενώ για τον υπόλοιπο κόσμο είναι ο Τζέσε Όουνες που κρέμασε μπροστά στα μούτρα του Χίτλερ 4 χρυσά μετάλλια στους Ολυμπιακούς του Βερολίνου το 1936.

Αν ρίξει κάποιος μια ματιά στα πρωτοσέλιδα του ευρωπαϊκού Τύπου και στις ιστοσελίδες, αθλητικές και μη, θα διαπιστώσει με τον ακριβέστερο τρόπο ότι η φωτογραφία του Μπαλοτέλι φιγουράρει δίπλα σε αυτή της Μέρκελ και του Μόντι από την σύνοδο κορυφής των Βρυξελλών.

Η ήττα της Μέρκελ σε… δύο γήπεδα (αυτό της συνόδου κορυφής και εκείνο της Βαρσοβίας) είναι σε πρώτο πλάνο σε όλο τον Τύπο της Ευρώπης.

Και μόνο η πλάκα του άλλου Μάριο, του Μόντι, στη Μέρκελ, ήταν αρκετή: «Θα συμφωνήσεις για τα ευρωομόλογα ή θα συνεχίσουμε να σου βάζουμε γκολ!», της είπε μεταξύ σοβαρού και αστείου ο Ιταλός πρωθυπουργός.

Ιταλία και Ισπανία προκρίθηκαν στο μεγάλο τελικό του Euro 2012 που θα γίνει την Κυριακή στο Κίεβο και μέχρι τότε όλοι θα γράφουν για τον θρίαμβο του ευρωπαϊκού νότου επί της Γερμανίας, που θα δει ποιος από τους δύο απείθαρχους λαούς θα πάρει το τρόπαιο από την τηλεόραση!

Η Ελλάδα πρέπει να κάνει φυσικά τεράστιες προσπάθειες για να πετύχει ότι πέτυχαν τα ξημερώματα στις Βρυξέλλες οι Μόντι και Ραχόι.

Και πέρα από την ικανοποίηση των περισσότερων για την επικράτηση των Ιταλών, η ώρα να δούμε σοβαρά τα πράγματα έχει φτάσει, αν δεν μας έχει ήδη προσπεράσει.

Ας βιαστούμε λοιπόν κι ας συνταχθούμε με Ισπανούς, Ιταλούς, Γάλλους και Πορτογάλους μήπως και πιάσουν τόπο οι θυσίες (και οι ανθρωποθυσίες) των τελευταίων δύο ετών.

Πηγή: pamesports.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags