Facebook Pixel «Δικαιολογημένοι, αλλά…»
| 2011-02-26 17:54:00

«Δικαιολογημένοι, αλλά…»

«Δικαιολογημένοι, αλλά…»

Για το θέμα της αποχής των ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ μίλησε ο Παντελής Κωνσταντινίδης στους εκπροσώπους του Τύπου από τη Σουρωτή.

Ο τεχνικός του «Δικεφάλου» δικαιολόγησε τους παίκτες, αλλά τόνισε πως «η ένσταση η δική μου είναι ότι θα μπορούσαμε να το λύσουμε μεταξύ μας. Οικογενειακά, όπως κάνουμε τόσο καιρό».

Αναλυτικά όσα είπε ο τεχνικός διευθυντής του ΠΑΟΚ:

Για όσα συνέβησαν στην προπόνηση της Παρασκευής (25/2): "Δε θέλω να ονομάσω αυτό που έκαναν τα παιδιά εχθές. Μου είναι πολύ εύκολο να καταλάβω πως αισθάνονται, γιατί υπήρξα και εγώ ποδοσφαιριστής. Θεωρώ ότι η αντίδρασή τους ως ένα σημείο είναι άκρως δικαιολογημένη, αφού υπάρχει ένα θέμα με τις πληρωμές τους εδώ και κάποιους μήνες. Η ένσταση η δική μου είναι ότι θα μπορούσαμε να το λύσουμε μεταξύ μας. Οικογενειακά, όπως κάνουμε τόσο καιρό. Δε με πείραξε αυτό. Δε νιώθω κάποια πίεση. Ούτε κάτι διαφορετικό από αυτό που ένιωθα πριν το χθεσινό γεγονός. Το ξεπέρασα. Ποντάρω πολλά στις ανθρώπινες σχέσεις. Θα ήθελα το θέμα να κλείσει... χθες. Όχι σήμερα. Πιστεύω ότι θα το ξεπεράσουμε και θα είμαστε όπως πριν, γιατί όπως είπα, ποντάρω πολλά στις ανθρώπινες σχέσεις. Περιμέναμε κάποια χρήματα την Παρασκευή (25/2), τα οποία δεν ήρθαν όλα. Αυτό επηρέασε τα παιδιά. Η μόνη μου ένσταση είναι ότι θα μπορούσαμε να το λύσουμε πολύ πιο εύκολα. Οικογενειακά."

Για το που πήγαν τα λεφτά και υπάρχουν οφειλές προς τους παίκτες: "Θα κάνω μία γενική εκτίμηση, γιατί δεν είμαι αρμόδιος της ομάδας για αυτά τα θέματα. Όλοι σας ξέρετε ότι το καλοκαίρι έγινε μία προσπάθεια ενίσχυσης της ομάδας με μία μικρή δόση ρίσκου, ότι θα είναι πίσω οι πληρωμές. Αυξήσαμε το μπάτζετ, επειδή πιστεύουμε πολύ σε αυτήν. Ξεκινήσαμε με αυτό το σκεπτικό και θα τελειώσουμε με αυτό. Το καλοκαίρι θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε για να μην υπάρξουν ξανά τέτοια προβλήματα. Ό,τι κάναμε, το κάναμε εν γνώσει μας. Πήραμε αυτό το ρίσκο. Ο πρόεδρος, πριν λίγο καιρό, έκανε μία κουβέντα και ανέλυσε κάποια οικονομικά κομμάτια, το ίδιο και ο κ. Μανδρίνος. Η ομάδα δεν έχει να κρύψει τίποτα. Αυτά που λένε κάποιοι, επειδή θέλουν να δημιουργήσουν πρόβλημα, δεν μας απασχολούν στην ομάδα. Στην ΠΑΕ υπάρχει διαφάνεια."

Για το πως δημιουργήθηκε το πρόβλημα: "Υπάρχουν παράγοντες που δεν τους περιμένεις. Παίξαμε κεκλεισμένων των θυρών σε δύο παιχνίδια, ανακατασκευάσαμε ένα μέρος του γηπέδου, έγιναν όσα έγιναν στον Βόλο. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι δεν μπορείς να παραγνωρίζεις αυτά τα εκτός προγράμματος γεγονότα."

Για το αν μέχρι το τέλος της σεζόν το θέμα θα έχει κλείσει: "Μέχρι τον Ιούνιο θα αντιμετωπιστούν όσα προβλήματα έχουν δημιουργηθεί. Τα παιδιά έχουν πάρει χρονοδιάγραμμα για το πότε θα πάρουν και τι. Μέχρι τον Ιούνιο θα έχουν πάρει ένα μεγάλο μέρος, αν όχι ολόκληρο, των οφειλών. Τα χρήματά των παικτών είναι εξασφαλισμένα. Απλά υπάρχει μία απόκλιση μερικών ημερών στις ημερομηνίες του χρονοδιαγράμματος."

Για το αν θα υπάρξει πρόβλημα με την αδειοδότηση της ομάδας: "Η αδειοδότηση έχει προχωρήσει σωστά. Υπάρχουν υπογραφές των παικτών ότι πληρώθηκαν και δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα με την αδειοδότηση."

Για το ότι δεν έχουν δοθεί κάποια πριμ από τον περασμένο Ιούνιο στους παίκτες: "Προσπαθούμε να λειτουργούμε όσο το δυνατόν καλύτερα. Προτιμήσαμε να δώσουμε τα χρήματα του πριμ της πρόκρισης επί της Ντιναμό, παρά να δώσουμε τα άλλα, για να αισθάνονται καλύτερα οι παίκτες."

Για το αν υπάρχουν δύο στρατόπεδα στα αποδυτήρια: "Δεν είπε κανένας μας τι συνέβη στα αποδυτήρια. Όταν παίρνεται μία απόφαση, παίρνεται από όλους. Το λάθος για εμένα είναι ότι θα μπορούσε να γίνει πιο πριν όλο αυτό. Δε νομίζω ότι υπάρχουν στρατόπεδα. Αν πέσει κάτι τέτοιο στην αντίληψή μας θα κοιτάξουμε να το αντιμετωπίσουμε."

Για τη συνάντηση που θα έχουν οι παίκτες με τον Θοδωρή Ζαγοράκη και τον ίδιο: "Στη συνάντηση θα βρίσκεται όποιος θέλει να βρίσκεται εκεί. Οποιοσδήποτε παίκτης. Για το τι θα ειπωθεί; Δε νομίζω ότι είναι τόσο μεγάλο το θέμα που αξίζει να μπαίνουμε στη διαδικασία να λέμε τι έγινε και τι όχι."

Για το αν θα επηρεάσει την ομάδα το θέμα που δημιουργήθηκε: "Θεωρώ ότι δεν θα υπάρξει κανένα θέμα στον αγώνα με την Καβάλα. Ήδη τα παιδιά έχουν μπει στους ρυθμούς αυτού του αγώνα. Φτάσαμε στο τέλος της χρονιάς. Στο πιο κρίσιμο σημείο της σεζόν. Τα πλέι οφ είναι πολύ σημαντικά για την ομάδα. Δε μου αρέσει που όλοι σκέφτονται το Κύπελλο. Εντάξει, και εγώ το θέλω πολύ το Κύπελλο. Πρέπει να σταματήσει αυτό το πράγμα με το Κύπελλο, γιατί μας έχει κάνει κακό στο αγωνιστικό κομμάτι. Τα πλέι οφ πρέπει να μας απασχολούν. Για αυτό το ματς με την Καβάλα είναι πάρα πολύ σημαντικό για τη συνέχεια."

Για το ότι σε ανάλογη περίπτωση πέρσι η ομάδα παρουσίασε ένα πολύ κακό πρόσωπο μετά από ανάλογη περίπτωση: "Πέρσι όταν έγινε κάτι ανάλογο είχαμε ένα πολύ αρνητικό αποτέλεσμα. Αυτό απασχόλησε εμένα, αλλά και πιο πολύ τα παιδιά. Κάνανε μία κίνησή, αλλά δεν ξέχασαν τον αγώνα με την Καβάλα. Η ομάδα θα παρουσιαστεί όπως πρέπει να παρουσιαστεί, αφού είδε τι έγινε την περασμένη σεζόν."

Για το αν υπάρχει περίπτωση προσφυγών και τι κάνει η ΠΑΕ για αυτό: "Σίγουρα όταν υπάρχουν τέτοια προβλήματα πρέπει όλοι να κάνουν υπομονή. Τα παιδιά έχουν δείξει ότι έχουν υπομονή. Δε νομίζω ότι υπάρχει τέτοιο θέμα. Για αυτό λέμε ότι είμαστε οικογένεια. Δε μας αγγίζουν αυτά τα πράγματα."

Για τον μεταγραφικό σχεδιασμό της ομάδας, αλλά και για το αν θα πουληθεί αναγκαστικά κάποιος παίκτης για να μπουν λεφτά στα ταμεία της ομάδας: "Δεν είναι θέμα μόνο ανάγκης, αλλά και ο τρόπος που λειτουργεί μία ΠΑΕ. Καλύτερη συζήτηση θα μπορούμε να κάνουμε το καλοκαίρι, όταν δούμε ποιος μένει, ποιος φεύγει και ποιον παίκτη θέλουμε να φέρουμε στην ομάδα. Μέχρι τώρα, πάντως, δεν υπάρχει καμία επίσημη πρόταση απόκτησης παίκτη από καμία ομάδα. Όσον αφορά σε εμάς, υπάρχουν παίκτες που έχουμε αρχίσει να παρακολουθούμε."

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags