Facebook Pixel Επαγγελματική νίκη, ερασιτεχνική άμυνα!
| 2012-09-16 16:33:00

Επαγγελματική νίκη, ερασιτεχνική άμυνα!

Επαγγελματική νίκη, ερασιτεχνική άμυνα!

Αν η νίκη του Ολυμπιακού στους Ζωσιμάδες μπορεί να χαρακτηριστεί "επαγγελματική", άλλο τόσο η παρουσία της άμυνάς του σε αρκετές περιπτώσεις δεν μπορεί να αποφύγει τον χαρακτηρισμό "ερασιτεχνική". Του Δ. Παπανικολάου.

Και καλά για την Ελλάδα. Το να υποστηρίζει ο πρωταθλητής ότι εντός συνόρων «θα βάζω πάντα ένα γκολ παραπάνω για να κερδίζω» είναι μια απολύτως λογική προσέγγιση.

 
Το να το βάλει όμως, έστω και στην άκρη του μυαλού του για τις υποχρεώσεις του στο Champions League που αρχίζουν την Τρίτη, θα είναι μια εντελώς λάθος προσέγγιση.

Στην επίθεση λοιπόν, ο Ολυμπιακός θα βρει πάντα ένα τρόπο για να σκοράρει. Είτε με οργανωμένη προσπάθεια, είτε με στημένη φάση, είτε από λάθος του αντιπάλου, το γκολ θα το πετύχει.

Έτσι κι αλλιώς υπάρχει ο Τζιμπούρ, υπάρχει η… αλλαγή των περσινών 17 τερμάτων που λέγεται Μήτρογλου και υπάρχει και ο Πάντελιτς που σκοράρει ακόμα κι όταν δεν παίζει!

Αλλά η αμυντική λειτουργία εξακολουθεί να είναι προβληματική. Φυσικά χρειάζεται χρόνος. Ο Αβραάμ είναι στα… πιτς, ενώ ο Μέλμπεργκ στην Ισπανία. Και στα αμυντικά χαφ δεν υπάρχει Ορμπάιθ.

Ο Ζαρντίμ το ξέρει και το παλεύει. Σταδιακά θα διορθώσει τα πράγματα. Επειδή όμως, ο Ολυμπιακός έχασε πέρυσι την πρόκριση στους «16» του Champions League από το πρώτο ματς με την Μαρσέιγ στο Καραϊσκάκη, οφείλει να το επαναφέρει στη μνήμη του για να ξεκινήσει με το δεξί τις εφετινές υποχρεώσεις του.

Στους Ζωσιμάδες ο Ολυμπιακός πήγε για να κάνει την δουλειά! Και την έκανε με τον καλύτερο τρόπο, γνωρίζοντας μάλιστα ότι με το τρίποντο θα έφτανε στο +7 από τον Παναθηναϊκό, που είχε… σκοτώσει νωρίτερα στην Κομοτηνή ο Δημήτρης Παπαδόπουλος.

Άλλο τώρα αν κινδύνεψε να πάθει ότι πριν από τρία χρόνια που το 0-2 είχε γίνει 2-2. Ο Κάρολ όσο περισσότερο παίζει τόσο επιβεβαιώνει ότι είναι ικανός για το καλύτερο και το χειρότερο.

Ο Ιμπαγάσα δείχνει να είναι αγέραστος, αλλά δεν χρειάζεται να παίζει και στα 90 λεπτά σε ματς όπως του Σαββάτου, ενώ η ομάδα μοιάζει να βρίσκει περισσότερους τρόπους να ανοίγει τις αντίπαλες άμυνες όταν οι επιθετικοί της παίζουν κοντά ο ένας στον άλλο, παρά όταν ακροβολίζονται στις πλάγιες γραμμές.

Πηγή: pamesports.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags