Facebook Pixel Είχε Κάρολ και εύκολα γκολ
| 2012-11-04 14:28:00

Είχε Κάρολ και εύκολα γκολ

Είχε Κάρολ και εύκολα γκολ

Είναι φανερό ότι ο Ολυμπιακός είχε αποφασίσει να ρίξει το βάρος του στα δύο κρίσιμα ματς με τη Μονπελιέ για το Τσάμπιονς Λιγκ και γι αυτό η εικόνα του στους αγώνες με Άρη και ΟΦΗ ήταν οριακά μέτρια. Γράφει ο Δημήτρης Παπανικολάου.

Μετά το Κλεάνθης Βικελίδης έγραψα ότι ο Ολυμπιακός… ξέμεινε στο Μονπελιέ, ενώ με τον ΟΦΗ έκανε απλά το καθήκον του, βγάζοντας την… υποχρέωση που είχε για την 9η αγωνιστική.

Αν θέλει κάποιος να δει την πραγματική διαφορά του 2-0 κόντρα στον ΟΦΗ σε σχέση με το 2-2 του περσινού αγώνα των δύο ομάδων στο Καραϊσκάκη θα την βρει κάτω από τα δοκάρια.

Το περσινό 2-2 αποτέλεσε το κύκνειο άσμα του Κοστάντζο, ο οποίος δεν μπόρεσε ποτέ να προσαρμοστεί στην ομάδα του Πειραιά, με τα δύο γκολ που δέχθηκε ύστερα από τις ηρωικές εξόδους του… Μεσολογγίου που πραγματοποίησε.

Αντίθετα η εφετινή νίκη του Ολυμπιακού στηρίχτηκε στη διπλή επέμβαση του Ρόι Κάρολ στο 10΄ σε σουτ των Παπάζογλου και Κουτσιανικούλη. Αν εκεί γινόταν το 0-1, μπορεί ο Ολυμπιακός να ζούσε ξανά το θρίλερ του… Σαββάτου με τον ΟΦΗ.

Ο Κάρολ στάθηκε όμως, στο ύψος του -πολύ περισσότερο από την απούσα αμυντική γραμμή των γηπεδούχων- κι έτσι οι πρωταθλητές βρήκαν τον τρόπο να φτάσουν στη νίκη από δύο στημένες φάσεις.

Άλλωστε τα στημένα αποτελούν εφέτος πηγή έμπνευσης και βαθμών για την ομάδα του Ζαρντίμ που φαίνεται να τα δουλεύει αρκετά στην προπόνηση. Γι αυτό και έχει πάρει ως τώρα το 65% των τερμάτων του από αυτού τους είδους τις φάσεις.

Κατά τα λοιπά, ενδιαφέρον είχε η πρώτη συμμετοχή του Βλαχοδήμου στη βασική ενδεκάδα. Ο νεαρός είχε κέφια και σύντομα θα υποχρεώσει τον προπονητή του να του δώσει περισσότερο χρόνο συμμετοχής.

Αντίθετα, ο Φετφατζίδης στο μικρό χρόνο συμμετοχής του δεν έδειξε να έχει συνέλθει από τον τραυματισμό του. Έκανε μάλιστα κι ένα χαζό πέναλτι στον Ιωαννίδη στο 75΄, αλλά ο Αμπάρκιολης δεν το καταλόγισε. Μόνο ο ίδιος ξέρει γιατί, μια και η φάση ήταν ξεκάθαρη.

Σε κάθε περίπτωση η 6η Νοεμβρίου θα είναι η Μεγάλη Τρίτη του Ολυμπιακού στην Ευρώπη, που εν μέρει μπορεί να καθορίσει και τα κέφια του στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Πηγή: pamesports.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags