Facebook Pixel Αποφάσεις-αίνιγμα
| 2012-11-08 15:08:00

Αποφάσεις-αίνιγμα

Αποφάσεις-αίνιγμα

Μετά την άρνηση του Γιώργου Λυσσαρίδη να αναλάβει τη διακυβέρνηση του ταλαιπωρημένου τα τελευταία χρόνια ΠΑΟΚ, ο Ιβάν Σαββίδης αποφάσισε για το νέο διοικητικό σχήμα. Γράφει ο Περικής Στέλλας.

Τα μέλη της νέας διοίκησης θα είναι οι Βρύζας, Μηλιωρίδης, Ποικιλίδης, Παπαδόπουλος, Γκοντσάρεβα και Γεροντίδης, ενω ο τραπεζικός Αλκης Μαυροφρύδης θα εξακολουθήσει να είναι σημαντικό στέλεχος στην ΠΑΕ. Λοιπόν:

Βρύζας: Ο Σαββίδης επιθυμούσε την παραμονή του αλλά όχι στη θέση του προέδρου.Τον επέλεξε μετά την άρνηση του Γιώργου Λυσσαρίδη.

Μηλιωρίδης: Στενός συνεργάτης και φίλος του Θοδωρή Ζαγοράκη και διατηρεί άριστες σχέσεις με την εφημερίδα που πρόσκειται στον Ζαγοράκη.

Ποικιλίδης: Απομακρύνθηκε(ουσιαστικά) από τον πρώην στενό συνεργάτη και φίλο του Θοδωρή Ζαγοράκη και αφορμή ήταν το θέμα της ασφάλειας.

Γκοντσάρεβα: Η στενή συνεργάτιδα και εξ απορρήτων του Ιβάν Σαββίδη, η έχουσα τον απόλυτο πλέον έλεγχο των οικονομικών και προσφάτως πλήρως ενημερωμένη για το πόρισμα που οδήγησε σε διώξεις από τις δικαστικές αρχές.

Γεροντίδης: Προσφάτως ανέλαβε υπεύθυνος ασφαλείας, προσφάτως συνταξιοδιοτηθείς από το σώμα της αστυνομίας, με εξαιρετική γνώση και πείρα στο θέμα τάξης, βίας και μετακινήσεων οπαδών.

Μαυροφρύδης: Στενός συνεργάτης του Θοδωρή Ζαγοράκη και ο άνθρωπος που ανέλαβε τον ρόλο να απαξιώσει (χωρίς αποτέλεσμα) το πόρισμα των ορκωτών λογιστών. Εκτέθηκε ανεπανόρθωτα μετά την άσκηση ποινικής δίωξης από τον οικονομικό εισαγγελέα. Κατά περίεργο τρόπο, συνεργάζεται καθημερινά με τη Μαρία Γκοντσάρεβα και απολαμβάνει την εμπιστοσύνη της νέας ιδιοκτησίας της ΠΑΕ. Και οι πληροφορίες αναφέρουν (σας τις μεταφέρω με κάθε επιφύλαξη) πως έχει παίξει ενεργό ρόλο στις αποφάσεις για τον νέο τρόπο επικοινωνίας και Τύπου του συλλόγου, κερδίζοντας στα σημεία όπως λένε τον Ζήση Βρύζα. Οι αποφάσεις αναμένεται να ανακοινωθούν σύντομα.

Παπαδόπουλος: Με μεγάλη διαδρομή στον Ερασιτέχνη ΠΑΟΚ, άνθρωπος με ήθος, στενός συνεργάτης και φίλος του Θανάση Κατσαρή, θα είναι εκπρόσωπος του Ερασιτέχνη, αλλά στην ουσία θα είναι διακοσμητικός. Με την έννοια ότι απλώς θα συμμετέχει αλλά όχι στις αποφάσεις.

Εχει τεράστια σημασία (για τον κόσμο του ΠΑΟΚ πρωτίστως) να γίνει γνωστή η πορεία των διαπραγματεύσεων Σαββίδη -Λυσσαρίδη και για το πώς ο νέος ιδιοκτήτης κατέληξε σε αυτό το αναγκαστικό (!) διοικητικό σχήμα. Αλλά αυτό μπορεί να το κάνει γνωστό μόνον ο Ιβάν Σαββίδης.

Το φως και το... σκοτάδι

Η σύνθεση του νέου διοικητικού συμβουλίου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, προσωπική καθαρά επιλογή του Ιβάν Σαββίδη, δεν αποτελεί κάτι νέο, δεν σε οδηγεί στη σκέψη ότι κάτι πράγματι αλλάζει στον ΠΑΟΚ. Τα πρόσωπα είναι τα ίδια και, μάλιστα, συγκεκριμένες επιλογές αποτελούν αίνιγμα. Φαίνεται ότι ο Ζήσης Βρύζας αποτελεί μεν επιλογή του Ιβάν Σαββίδη, αλλά είναι ξεκάθαρο ότι δεν είχε συμμετοχή (και δεν του ζητήθηκε ουσιαστικά) στην επιλογή των προσώπων. Διατηρεί φιλική σχέση και έχει συνεργαστεί με όλους, αλλά κυρίως οι Μηλιωρίδης, Ποικιλίδης, Μαυροφρύδης και οι άνθρωποι που έχουν επιλεγεί για την επικοινωνία είναι στενοί φίλοι με τον Θοδωρή Ζαγοράκη, με τον οποίον ο Βρύζας δεν διατηρεί πλέον καμία σχέση.

Ο Ιβάν Σαββίδης είχε επιλέξει αποκλειστικά τον Γιώργο Λυσσαρίδη, στον οποίο ήθελε να αναθέσει την απόλυτη διακυβέρνηση και κυριαρχία του ΠΑΟΚ. Αλλά δεν επιτεύχθηκε συμφωνία σε έναν βασικό όρο, τον οποίο για συγκεκριμένους λόγους (δεν έχουν γίνει γνωστοί) είχε θέσει ο Γιώργος Λυσσαρίδης. Εκ του αποτελέσματος, λοιπόν, ο Ιβάν Σαββίδης προχώρησε σε μία αναγκαστική επιλογή, αυτή της νέας σύνθεσης με τα συγκεκριμένα πρόσωπα. Για το αν θα είναι προσωρινή ή όχι, αυτό δεν το γνωρίζει κανείς. Σε ό,τι αφορά τις αποφάσεις; Εδω το σχέδιο αλλάζει ριζικά, σε σχέση με το σχέδιο Λυσσαρίδη.

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags