Facebook Pixel «Ποια αλλαγή συστήματος; Αλλαγή φιλοσοφίας»
Life
| 2011-03-06 23:36:00

«Ποια αλλαγή συστήματος; Αλλαγή φιλοσοφίας»

«Ποια αλλαγή συστήματος; Αλλαγή φιλοσοφίας»

Μπορεί άπαντες να χειροκρότησαν την αλλαγή στο στήσιμο της ΑΕΚ από τον Μανόλο Χιμένεθ στη νίκη κόντρα στον ΠΑΟΚ, αλλά ο Ισπανός υποστήριξε ότι αυτό που μέτρησε ήταν η αλλαγή φιλοσοφίας των παικτών του!

«Χρειαζόμασταν ένα καλό παιχνίδι στην έδρα μας. Είμαι πολύ χαρούμενος για τους παίκτες μου και ειδικά για τους φιλάθλους μας, που στα 90 και κάτι λεπτά νομίζω απόλαυσαν το σημερινό μας παιχνίδι. Ήμασταν αποτελεσματικοί και έχουμε επιστρέψει σε αυτό που κάνουμε, δηλαδή να κρατάμε την εστία μας ανέπαφη. Αυτή είναι η υποχρέωση που έχουμε και αυτό είναι το ποδόσφαιρο που αναζητώ και ελπίζω να επαναλάβουμε αρκετές φορές. Επίσης είναι σημαντικό ότι κερδίσαμε μία ομάδα που είναι άμεσος αντίπαλος. Ήταν ένα παιχνίδι... τεσσάρων βαθμών: Τρεις για τη νίκη και ένας ακόμα πόντος για το παιχνίδι του πρώτου γύρου», δήλωσε αρχικά ο Ισπανός προπονητής.

Για την αλλαγή συστήματος με δύο φορ (Μπλάνκο-Σκόκο), σχολίασε: «Ποιο πολύ από τις θέσεις που έχουν οι παίκτες στο γήπεδο, είναι η αλλαγή φιλοσοφίας. Αυτό είναι που αναζητώ. Στις ομάδες που ήμουν η πίεση που ασκούσαμε είναι σημαντικό στοιχείο. Νομίζω όμως ότι ήταν η χρονική στιγμή να κάνουμε μία... έφοδο και να μην κοιτάξουμε ποιοι είναι αυτοί που θα τραυματιστούν. Ζήτησα απ' όλους να κάνουν τα πάντα κι αν τραυματιστεί κάποιος θα βλέπαμε μετά τις λύσεις. Η φιλοσοφία πρέπει να είναι ίδια, αλλά πρέπει να πατάμε στο έδαφος. Εκτός έδρας παίζουμε καλύτερα. Αλλά σαν το σημερινό παιχνίδι δεν είχαμε. Θέλω να επιστρέψουμε σε αυτό που θεωρώ κανόνα στο ποδόσφαιρο: Να κάνεις άμυνα με τη μπάλα, αλλά και στο αντίπαλο τερέν αν γίνεται».

Ερωτηθείς αν σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τον Σκόκο ξανά στην επίθεση, απάντησε: «Σε αυτό το σύστημα βεβαίως. Αυτό που πρέπει να επιστρέψουμε είναι στη φιλοσοφία και λιγότερο στις θέσεις παικτών. Πάνω σε αυτό το σκελετό του 4-4-2 μπορούμε το 4-4-1-1, το 4-3-1-2. Όλες είναι εναλλαγές. Σήμερα βάλαμε περισσότερους παίκτες στον άξονα και λιγότερους στα άκρα. Είχαν την ικανότητα να προσαρμοστούν. Έκαναν ένα σύγχρονο ποδόσφαιρο σήμερα. Δεν πετύχαμε όμως τίποτα. Τίποτα δεν έχει τελειώσει. Έχουμε πολλά να κάνουμε και να δουλέψουμε».

Για τη ρεβάνς Κυπέλλου στην Τούμπα σημείωσε: «Είναι δύο διοργανώσεις τελείως διαφορετικές. Το κάθε παιχνίδι έχει διαφορετική άποψη και ιστορία. Έχουμε ένα σημαντικό παιχνίδι, άμεσα, με την Καβάλα και μετά θα σκεφτούμε το Κύπελλο. Βεβαίως και το 4-0 δυναμώνει. Έχουμε πει ότι το καλύτερο βάλσαμο είναι να πετύχεις μία νίκη. Σήμερα όλοι ήθελαν να παίξουν, κανείς δεν κουραζόταν και απολάμβαναν το παιχνίδι. Βοηθάει ένα τέτοιο σκορ, αλλά είναι διαφορετικό το Κύπελλο».

Τέλος, στην ερώτηση αν υπολογίζει τον Μανωλά σαν δεξί μπακ είπε: «Λόγω της ταχύτητας και φυσικής κατάστασης που έχει θα μπορούσε να παίξει. Δύο βδομάδες δοκιμάζεται εκεί. Δεν είναι διαφορετικό. Η δουλειά που κάνουμε είναι μία σειρά πραγμάτων. Δεν παίζουμε ούτε... Λόττο, ούτε Προ-Πο. Ο Γεωργέας ήταν αμφίβολος, αλλά ήξερα την ποιότητα του και ο Μανωλάς ήταν πάντα έτοιμος να παίξει. Πρέπει να έχουμε φιλοσοφία ζωής να βελτιωνόμαστε. Και ο Μανωλάς, στην ηλικία που είναι, πρέπει να δουλεύει και να προσπαθεί. Θα γίνει καλύτερος. Δεν ήταν μόνο αυτός. Σήμερα ο Μάκος και ο Μίτσελ έπαιξαν στον άξονα. Μία ενδιαφέρουσα λύση θα είναι ο Μανωλάς δεξί μπακ, θα ήταν όμως αν τον στηρίξουμε. Αν χάναμε το παιχνίδι με ένα λάθος του Μανωλά, ίσως θα ήμασταν... στημένοι στον τοίχο. Αλλά δεν σκεπτόμαστε έτσι».
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags