Facebook Pixel «Στην Τούμπα το ιδανικότερο φινάλε»
| 2011-03-07 16:24:00

«Στην Τούμπα το ιδανικότερο φινάλε»

«Στην Τούμπα το ιδανικότερο φινάλε»

Ο Γιώργος Νοικοκύρης σχολιάζει στο blog του το +13 του Ολυμπιακού στη βαθμολογία, συμπληρώνοντας ότι στην Τούμπα εναντίον του ΠΑΟΚ μπορεί να υπάρξει το καλύτερο φινάλε για τους "ερυθρόλευκους".

Το ζητούμενο για τον Ολυμπιακό πριν από το «τρίποντο» με τον Εργοτέλη και το +13 από τον Παναθηναϊκό που έπεσε αμαχητί στη Λάρισα, όπως νομίζω ότι πολλοί ανέμεναν, ήταν πού θα μπορέσει να πανηγυρίσει τη μαθηματική κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Με το +13 διαμορφωμένο πέντε αγωνιστικές πριν από το φινάλε ο Ολυμπιακός χρειάζεται απλά μία νίκη για να γιορτάσει τον 38ο τίτλο του, το πρώτο πρωτάθλημα μετά το «διάλειμμα» και το 13ο τα τελευταία 15 χρόνια. Θα μου πείτε λοιπόν, έχει σημασία πού θα κάνει τη νίκη αυτή για να πάρει και τυπικά το πολυπόθητο πρωτάθλημα ή σημασία έχει το ίδιο το πρωτάθλημα;

Σαφέστατα πάνω από όλα είναι ο τίτλος, είναι ένα ακόμη «ερυθρόλευκο» πρωτάθλημα. Όμως αυτό το γνωρίζαμε πριν καν παίξει ο Ολυμπιακός με τον Παναθηναϊκό στο Καραϊσκάκη. Το να κατακτήσεις ένα πρωτάθλημα μέσα στην Τούμπα έχει τη δική του σημασία. Είναι αναμφισβήτητα το ιδανικότερο φινάλε σε μια επιτυχημένη χρονιά. Απέναντι σε μια ομάδα που σε κάθε ευκαιρία αμφισβητεί χωρίς ουσιαστικά επιχειρήματα τον Ολυμπιακό και βρίσκεται 30 ολόκληρους βαθμούς πίσω στη βαθμολογία.

Και απέναντι σε μια ομάδα που πριν από λίγο καιρό κέρδισε τον Ολυμπιακό και τον έβγαλε νοκ άουτ απο το κύπελλο, κυρίως λόγω της τύχης που είχε στο πρώτο ματς στο Καραϊσκάκη αλλά και της κάκιστης παρουσίας της ομάδας του Βαλβέρδε στη ρεβάνς της Τούμπας. Η καλύτερη «απάντηση» πως αυτό ήταν η εξαίρεση στον «ερυθρόλευκο» κανόνα είναι το διπλό στην Τούμπα και ο γύρος του θριάμβου στην πιο «εχθρική» έδρα για τους Πειραιώτες.

Εκεί, λοιπόν, θα πρέπει οι παίκτες του Βαλβέρδε να πάνε να παίξουν σαν να κρίνεται το ίδιο το πρωτάθλημα και όχι απλά να τελειώνει και μαθηματικά. Γιατί ο φετινός Ολυμπιακός έχει μια ευκαιρία στα ντέρμπι με ΠΑΟΚ και ΑΕΚ που έρχονται, να κλείσει θριαμβευτικά μια σεζόν με δύο μεγάλες νίκες γοήτρου κάνοντας φιέστα στο Καραϊσκάκη τρεις «στροφές» πριν από το αγωνιστικό φινάλε του πρωταθλήματος.

Αν οι «ερυθρόλευκοι» έχουν τη διάθεση που έδειξαν κόντρα στον Εργοτέλη στο δυστυχώς άδειο και «παγωμένο» Καραϊσκάκη, τότε είναι στο χέρι τους να πετύχουν και τα δύο.

ΥΓ1. Είναι αλήθεια πως στην αρχή της σεζόν πολλοί «πάγωσαν» με τις πρώτες εμφανίσεις του Μοντέστο στον Ολυμπιακό. Ο Γάλλος όμως όχι μόνο δεν απέδειξε πως είναι καλός παίκτης, αλλά ότι είναι από τους καλύτερους του φετινού Ολυμπιακού. Μία από τις πιο φτηνές καλοκαιρινές μεταγραφές των «ερυθρολεύκων» εξελίσσεται σε πολυεργαλείο που προσφέρει τα μέγιστα σε τρεις διαφορετικές θέσεις (στόπερ, δεξί μπακ, αμυντικό χαφ). Ο Μοντέστο που ήταν ο κορυφαίος και με τον Εργοτέλη, αναδεικνύεται σε νέο Ζεβλάκοφ για τον Ολυμπιακό και αν έχει και τη διάρκεια που είχε ο Πολωνός, σε ακόμη καλύτερο από τον Ζεβλάκοφ.

ΥΓ2. Είναι δεδομένο πως πλέον ο Βαλβέρδε θα δώσει ευκαιρίες σε παίκτες που δεν έχουν αποδώσει τα αναμενόμενα και κινδυνεύουν εν όψει καλοκαιριού. Το θέμα είναι πόσοι θα μπορέσουν να του αλλάξουν την γνώμη που έχει. Ο Ρόμενταλ πάντως στο ματς με τον Εργοτέλη δεν τα κατάφερε...

Πηγή: katimagiko.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags