Facebook Pixel Η ΑΕΚ της... Primera, o «ρόμβος» κι ο Σκόκο...
| 2011-03-08 02:22:00

Η ΑΕΚ της... Primera, o «ρόμβος» κι ο Σκόκο...

Η ΑΕΚ της... Primera, o «ρόμβος» κι ο Σκόκο...

O Γιώργος Γαλάτσης γράφει για τη νίκη της ΑΕΚ επί του ΠΑΟΚ και γιατί η Ένωση πρέπει έστω και στο τέλος της σεζόν να δείξει το καλό της πρόσωπο.

Πως είπατε; 4-0 ''με σβηστές μηχανές''; Κι όμως! Στο καλύτερο, ίσως, παιχνίδι της (σε διάρκεια) την τελευταία 3ετία η ΑΕΚ ήρθε ξανά να αιφνιδιάσει το κοινό της, αυτή τη φορά, με μια εμφάνιση βγαλμένη από τον ''μαγικό κόσμο'' της Primera Division!

... Αγανακτισμένοι από τις εντός έδρας ''κατραπακιές'', λοιπόν, οι ΑΕΚτζήδες άφησαν την ομάδα, σχεδόν, ολομόναχη το βράδυ της Κυριακής, κι εκείνη...έφερε τα πάνω-κάτω: ''Διέλυσε'' τον ΠΑΟΚ με 4-0 ''αποζημιώνοντας'' έτσι τους (μόλις) 5.500 πιστούς φιλάθλους της που είχαν τη φαεινή έμπνευση να την ''ακολουθήσουν'' σ' ένα ακόμη ματς μέσα στο Ολυμπιακό στάδιο.

Η ΑΕΚ δεν έγινε ξαφνικά υπέρ ομάδα μέσα ''σε μια νύχτα'' αλλά ούτε ήταν και για τα ''κυβικά'' της συντριβές σαν κι εκείνη από τον Ολυμπιακό Βόλου. Τι θέλω να πω; Ότι η αλήθεια για τη φετινή ΑΕΚ δεν βρίσκεται ούτε στο χθεσινό 4-0 αλλά ούτε και στο 0-4 του αγώνα με τους ''ερυθρόλευκους'' του Βόλου.

Η ''αλήθεια'' τούτης της ομάδας δεν φαίνεται ούτε στο 4-0 το ''Κλεάνθης Βικελίδης'' επί του Άρη αλλά ούτε και στο 1-2 από την ίδια ομάδα στο Ολυμπιακό στάδιο. Όποιος προσπαθήσει να προσεγγίσει την αλήθεια της ΑΕΚ μέσα από τα αποτελέσματά της, το 'χει...χαμένο το παιχνίδι!

Ωστόσο μέσα από την εμφατική νίκη επί του ΠΑΟΚ ''πηγάζουν'' κάποια χρήσιμα συμπεράσματα για το προσεχές μέλλον και τους δύσκολους αγώνες σε πρωτάθλημα και κύπελλο

Στα εντός έδρας ματς (κυρίως) ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ στο χώρο της μεσαίας γραμμής ένας οργανωτής, είτε λέγεται αυτός, Ρότζερ Γκερέιρο, είτε Παντελής Καφές. Αυτούς έχουν, αυτούς πρέπει να εμπιστευθούν κι από του χρόνου ''βλέπουν''...Δεν γίνεται να παίζει η ομάδα μέσα στο ΟΑΚΑ χωρίς ''πλέι μέικερ'' και να στηρίζει αυτό το ''στρατηγικό κομμάτι'' του παιχνιδιού της σε παίκτες που δεν μπορούν να ανταποκριθούν σ' αυτή την απαίτηση! Οι αγώνες δεν κρίνονται στις ''γιόμες'' και στα ''γιουρούσια''...

Επίσης το 4-4-2 με διάταξη ''ρόμβου'' δείχνει να ταιριάζει ''κουτί'' στην ΑΕΚ για τα ματς του ΟΑΚΑ, αρκεί τα πλάγια μπακ να στέκονται στο ''ύψος των περιστάσεων''. Και χθες οι Γεωργέας, Καράμπελας τα κατάφεραν περίφημα!

Όσο για τον Νάτσο Σκόκο; O ίδιος φώναζε 2,5 χρόνια τώρα ότι λατρεύει τον ρόλο του προωθημένου κυνηγού, αλλά μόνον ο Μανόλο Χιμένεθ μπήκε στην διαδικασία να τον δοκιμάσει (έστω και με καθυστέρηση 5 μηνών) σ' αυτό το πόστο.

Ο Σκόκο τον δικαίωσε σημειώνοντας 2 γκολ και τώρα πια ο...λόγος ανήκει στον Ισπανό! Θα συνεχίσει να εμπιστεύεται τον Αργεντινό σ' αυτό το πόστο ή θα τον γυρίσει...στις ράγες του; Επειδή δεν γίνεται να βγουν ασφαλή συμπεράσματα από ένα ματς, ο Σκόκο πρέπει να ''γράψει'' κι άλλα χιλιόμετρα σ' αυτή τη θέση μέχρι τη λήξη της φετινής χρονιάς για να πείσει ότι μπορεί να βγάλει νέες αναξιοποίητες δυνάμεις, προς όφελος της ΑΕΚ αλλά και του ιδίου...

Όπως και 'να χει η ομάδα πρέπει να αφήσει κατά μέρους τη διάταξη μ' έναν ''φουνταριστό'' στα ματς του ΟΑΚΑ, γιατί δεν βρίσκει απέναντί της ούτε την...Ρεάλ Μαδρίτης, ούτε την Βιγιαρεάλ!

Το χθεσινό ξέσπασμα της ΑΕΚ ήρθε την κατάλληλη στιγμή και κόντρα στον κατάλληλο αντίπαλο! Η Ένωση...πέταξε στον ΠΑΟΚ...την καυτή πατάτα που κρατούσε στα χέρια της από το 0-0 του κυπέλλου και τον υποχρεώνει τώρα να παίξει στο 100% τόσο στο εξ' αναβολής με τον Εργοτέλη όσο και στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, για να ανακάμψει βαθμολογικά έναντι της Καβάλας και του Ολυμπιακού Βόλου, λίγα 24ωρα πριν από τη ρεβάνς της Τούμπας.

Επίσης οι παίκτες της ΑΕΚ πρέπει να κατάλαβαν πως οι δυνατότητές τους στη φετινή Σούπερ Λίγκα φθάνουν και περισσεύουν για να νικήσουν οποιονδήποτε αντίπαλο, είτε λέγεται Ολυμπιακός, είτε Παναθηναϊκό, είτε ΠΑΟΚ.

Ζητείται, λοιπόν, υπευθυνότητα, σοβαρότητα και ''χαμηλά η μπάλα'' (μεταφορικά και κυριολεκτικά) για να μείνει μια και καλή μακριά από το τερέν...ο βασιλιάς Καρνάβαλος που έκοβε βόλτες τους τελευταίους μήνες στα ελληνικά γήπεδα. Η ΑΕΚ μπορεί ακόμη και τώρα, στο πιο κρίσιμο σημείο της περιόδου, να παρουσιάσει επιτέλους στον αγωνιστικό χώρο μια κανονική ομάδα...

Πηγή: sentra-goal.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags