Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν καλύτερα στο ματς και απείλησαν μόλις στο 5΄ με το σουτ του Ράγιος το οποίο μπλόκαρε ο Γουναρίδης, ωστόσο όσο περνούσαν τα λεπτά ο ΟΦΗ ισορροπούσε το παιχνίδι και στο 14΄ στη πρώτη του καλή στιγμή άνοιξε το σκορ!

Ο Βερόν βρήκε ωραία τον Παπάζογλου με κάθετη μπαλιά, με τον επιθετικό του ΟΦΗ να πιάνει το σουτ και να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα του Φούλοπ για το 1-0. Ο Αστέρας έδειχνε πως δεν μπορούσε να βρεθεί εύκολα στην εστία του Γουναρίδη, αν και είχε την κατοχή της μπάλας.

Με το 1-0 πήγαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια και την ομάδα της Τρίπολης να προσπαθεί σε όλο το δεύτερο μέρος να βρει το γκολ έχοντας πρωταγωνιστικό ρόλο στο ματς, με τον ΟΦΗ να περιορίζεται στο να κρατήσει το σκορ.

Ο Γουναρίδης στο τέλος έγινε ο ήρωας των Κρητικών καθώς δύο φορές, μία στο 86΄ και μία στο 88΄, είπε «όχι» σε Γκάμπριελ και Ντε Μπλάσις με αποτέλεσμα ο νόμος του ποδοσφαίρου να μιλήσει... Στο 94΄ ο Κουτσιανικούλης βγήκε στη κόντρα και με ωραίο πλασέ πέρασε τη μπάλα πάνω από τον Φούλοπ για να γράψει το τελικό 2-0 και τον ΟΦΗ να πάρει τρεις πολύτιμους βαθμούς.

ΟΦΗ (Νίκος Αναστόπουλος): Γουναρίδης, Ζαχαράκης (77’ Κουρδάκης), Ιωαννίδης, Σαρ, Σόουζα, Βερόν, Βιτώρος (71’ Μπανούσης), Λαμπρόπουλος, Περογαμβράκης, Κουτσιανικούλης, Παπάζογλου.

Αστέρας Τρ. (Σάκης Τσιώλης): Φούλοπ, Τσαμπούρης (79’ Έγκον), Μπαρτολίνι, Καστέλς, Φορμίκα, Αλβάρες, Φραγκουλάκης (46’ Γκάμπριελ), Ναβάρο, Ντε Μπλάσις, Ράγιος, Καλαντζής.